Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ....Απολογία Κάντα:«Καίει» πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και τραπεζίτες...





Πρώην υπουργούς, ισχυρούς επιχειρηματίες αλλά και τραπεζίτες έδωσε στην απολογία του ο ήδη προφυλακισμένος πρώην διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Κάντας.
Ο κατηγορούμενος έδωσε συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη διαδρομή των μιζών και τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Πλέον, τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης και πολύ σύντομα αναμένεται να κληθούν νέοι κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο κατηγορούμενος, συγκεκριμένα πρόσωπα, επιχειρηματίες, αντιπρόσωποι εταιρειών, αλλά και τραπεζίτες με έδρα την Ελβετία ήταν οι περίφημοι μιζαδόροι, οι οποίοι τον τροφοδοτούσαν με εκατομμύρια ευρώ, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα φέρει αντιρρήσεις για την υλοποίηση του εκάστοτε εξοπλιστικού προγράμματος και από τις καθυστερήσεις προκληθεί βλάβη στα συμφέροντα της εταιρείας που εκπροσωπούσαν.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απολογία του σε ό,τι αφορά τον ρόλο που αποδίδει στον πρώην Υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου βάζοντάς τον ευθέως στο ποινικό κάδρο, ενώ δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία για την ανάμειξη των ήδη καταδικασθέντων πολιτικών του προϊσταμένων, του Άκη Τσοχατζόπουλου, του οποίου ήταν επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά και του Γιάννη Σμπώκου.
A4BA0FA984FEF41CA51C919804D50881
Κεντρικό ρόλο στην «επιχείρηση μίζα» αποδίδει ο κατηγορούμενος στον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο, στον εκπρόσωπο γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ Παναγιώτη Ευσταθίου, ο οποίος καλείται σε απολογία για τις 2 Ιανουαρίου 2014, ενώ δεν λείπουν και πολιτικές του αναφορές με κεντρικό πρόσωπο τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη...
Συγκεκριμένα για τον Κ. Μητσοτάκη λέει : «Θέλω να συμπληρώσω ότι είναι ενδεικτικό της διακομματικής διαπλοκής το γεγονός ότι κατά την προμήθεια των αεροπλάνων στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής , όπου ήμουν παρών, ο Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με πολύ λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16 ,ενώ ο Έβερτ υπέρ των F-15. Αυτό με εξέπληξε διότι και οι δύο ήταν στο ίδιο κόμμα. Μάλιστα όταν επελέγησαν τα F-16, στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ κυκλοφορούσε και με μία δόση χιούμορ, η φράση «ο Μητσοτάκης κέρδισε τον Υπουργό, γιατί ο Τσοχατζόπουλος ήταν μαζί με τον Έβερτ υπέρ της προμήθειας των F-15 τα οποία εκπροσωπούσε ο κ. Λιακουνάκος».
Για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Θ.Λιακουνάκο: «Τα LEOPARD τα προμηθευτήκαμε από τη γερμανική εταιρεία ΚMW. Η σύμβαση υπογράφτηκε όταν είχα φύγει επί Υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, από τον Σπυρίδωνα Τραυλό. Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας στην Ελλάδα ήταν ο κύριος Θωμάς Λιακουνάκος . Όταν τοποθετήθηκα στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών στην αρχή δεν είχα καμία συνάντηση με τον κύριο Λιακουνάκο, παρά δύο - τρεις φορές το 1997 με τον κύριο Αποστόλου. Δεν ήθελα να συναντιέμαι με τον κύριο Λιακουνάκο».
... «Όταν στο Υπουργείο ανέλαβε ο κύριος Παπαντωνίου, στον οποίο είχα ετοιμάσει να υποβάλω την παραίτησή μου , τον Νοέμβριο του 2001, εκείνος δεν ήθελε να φύγω και δεν την έκανε δεκτή. Του είπα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ενημερώσω αυτόν και τον κύριο Τραυλό για την πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αυτών που ήταν προς υλοποίησης και αυτών που βρίσκονταν σε διαδικασία λήψης αποφάσεων. Του συμπλήρωσα επειδή υπήρχε σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα , αυτό των LEOPARD 2, και του είπα ότι αυτό το πρόγραμμα κόστιζε πάρα πολύ και δεν ήταν απαραίτητο.
LEOPARDKONTINO-630x354
Μου απάντησε ότι αυτό το ζητάει ο στρατός και δεν μπορούμε να τους το αρνηθούμε. Συγκεκριμένα μου είπε : «Πήραμε για το ναυτικό και την αεροπορία , δεν μπορούμε να μην πάρουμε και για το στρατό». Του απάντησα ότι η επιχειρησιακή τους ωφέλεια είναι δυσανάλογη με το κόστος και η προμήθειά τους δεν είναι αναγκαία. Έκτοτε δεν με ξαναφώναξε ούτε για ενημέρωση , παρά το ότι τον ήξερα πάρα πολύ καλά από παλαιά και στην αρχή δεν ήθελε να φύγω. Η αίσθησή μου είναι ότι ήθελε το πρόγραμμα των LEOPARD2.
Στη συνέχεια ο κύριος Λιακουνάκος ίσως να πληροφορήθηκε ότι δεν ήμουν υποστηρικτής των αρμάτων και τηλεφωνικά επέμεινε να με συναντήσει , ίσως και γιατί είχε αλλάξει το καθεστώς των Υπουργών. Έτσι περί τον Δεκέμβριο του 2001 τον δέχθηκα στο γραφείο μου.
pic-0-norm
Ήξερα ότι ενδιαφέρεται για τα LEOPARD ,αλλά δεν μου ανέφερε τίποτα. Μετά από λίγες μέρες ξαναζήτησε και ήρθε στο γραφείο μου. Ήταν αργά το απόγευμα και μου είπε στο επίπεδό μου να μη φέρω κανένα πρόβλημα στη διαδικασία προμήθειας των LEOPARD 2. Μαζί του κρατούσε και ένα σακ βουαγιαζ, το οποίο φεύγοντας το άφησε στον καναπέ του γραφείου μου . Μόλις το αντιλήφθηκα βγήκα από το γραφείο στην πόρτα και του είπα «ξέχασες την τσάντα». Εκείνος γύρισε και μου είπε : « είναι για εσένα, δεν την έχω ξεχάσει». Μόλις έφυγε άνοιξα την τσάντα και διαπίστωσα ότι υπήρχαν εντός 600.000 ευρώ . Εγώ πράγματι έπαψε να φέρνω αντιρρήσεις για την προμήθεια αυτή και δεν ξαναμίλησα για το θέμα ούτε στον υπουργό, ούτε στο γενικό διευθυντή».


















newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com