Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Σοκ: Ξεπουλάνε και την ΔΕΗ...




Σκηνές Βουλγαρίας με τους παγωμένους ανθρώπους στους δρόμους να διαδηλώνουν κατά των εξωφρενικών τιμών ηλεκτρικού ρεύματος προβλέπονται στην Ελλάδα, καθώς, απ΄ότι φαίνεται όλα είναι έτοιμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας, η πορεία ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης περιλαμβάνει τα εξής τρία στάδια:
  • Τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) από την κατά 100% μητρική του εταιρεία, τη ΔΕΗ, με την είσοδο επενδυτή σε ποσοστό έως και 51%.
  • Το «σπάσιμο» της επιχείρησης ηλεκτρισμού στα δύο με τη δημιουργία μιας μεγάλης και μιας «μικρής ΔΕΗ». Στην τελευταία θα μεταβιβαστούν μονάδες παραγωγής ρεύματος, προσωπικό και πελατολόγιο που ισοδυναμούν με το 30% της σημερινής εταιρείας. Η «μικρή ΔΕΗ» κατόπιν διαγωνισμού θα πουληθεί.
  • Η «μεγάλη ΔΕΗ» θα αποκρατικοποιηθεί, με το Ελληνικό Δημόσιο να διαθέτει το 17% των μετοχών μέσω της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή.
Από την κυβέρνηση επισημαίνουν ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης αποτελεί μια εκ των βασικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, όχι τώρα αλλά από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου.











defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com