Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ο υπέρτατος αγώνας αρμάτων: Ελληνικά LEO2HEL εναντίον Τ-90, M1A2, LEO2A5 ...





Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergei Shoigu κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του   στην Αθήνα ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να δεχθεί να συμμετάσχει ένα ελληνικό Leopard-2HEL στο «Δίαθλο Αρμάτων Μάχης» («Tank Biathlon») του 2014 την ρωσική Red Flag, αλλά για άρματα μάχης και με πιο "διαγωνιστική" αντίληψη.
Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατ'αρχήν το αποδέχθηκε, αφού επιφυλάχθηκε να ρωτήσει την Διεύθυνση Τεθωρακισμένων και το ΓΕΣ!
Σημειώνεται ότι το «Tank Biathlon» 2013, διεξήχθη για πρώτη φορά από τις 11 ως τις 17 Αυγούστου στο πεδίο δοκιμών του Alabino, πλησίον της Μόσχας.
Η πρόσκληση στο «Tank Biathlon» 2014 φυσικά αποτελεί τιμή για τον Ελληνικό Στρατό και την Διεύθυνση Ιππικού Τεθωρακισμένων και θεωρούμε αυτονόητο ότι θα συμμετάσχει στον αγώνα και η Ελλάδα.
Ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι εκτός από την Ρωσία με το Τ-90; ΟΙ ΗΠΑ με το Μ1Α2, η Γερμανία με LEO2A5, η Ιταλία με ένα Arriete, το Καζακστάν, η Λευκορωσία και η Αρμενία με διάφορες εκδόσεις του Τ-72.
Το πρώτο "Biathlon" διεξήχθη στις 17 Αυγούστου ενώ στις 14 Αυγούστου ρωσικές μονάδες από όλες τις περιφερειακές διοικήσεις συμμετείχαν στον ημιτελικό.
Mπορεί να λείπει η Ελλάδα που διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμητικά και ισχυρότερους ποιοτικά στόλους αρμάτων στο ΝΑΤΟ που στελεχώνεται από προσωπικό υψηλού γνωστικού επιπέδου και δεξιότητας.
Σκοπός του «Tank Biathlon» είναι η αξιολόγηση των πληρωμάτων, αλλά και των αρμάτων μάχης σε μια ποικιλία "αγωνισμάτων" που ξεκινούν από την  ακρίβεια ταχέων βολών των πυροβόλων και των πολυβόλων του πύργου σε στόχους που βρίσκονται σε διάφορες αποστάσεις, την κίνηση σε διάφορους τύπους εδαφών και την υπέρβαση εμποδίων – κωλυμάτων κλπ
Στο «Tank Biathlon» 2013,, τα συμμετέχοντα άρματα μάχης εκτέλεσαν τρεις φορές μία διαδρομή μήκους έξι ως 10 χιλιομέτρων με καταμέτρηση χρόνου.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμασίας τα πληρώματα έβαλλαν με τον κύριο οπλισμό τους, δηλαδή τα πυροβόλα τους κατά στόχων σε αποστάσεις 1.800, 1.700 και 1.500 μέτρων. Το LEO2HEL είναι το μοναδικό που μπορεί να εκτελέσει βολές ακριβείας στα 4.000 μέτρα!
Στην δεύτερη δοκιμασία βάλλουν με το συζυγές πολυβόλο των 7,62 χλστ. κατά κινούμενων και σταθερών στόχων που προσομοιάζουν μία ομάδα κυνηγών αρμάτων εξοπλισμένων με αντιαρματικά όπλα RPG και μία ομάδα πεζικού σε απόσταση 600 ως 700 μέτρων.
Στην τρίτη δοκικαμσία βάλλουν με το βαρύ πολυβόλο των 12,7 χλστ. κατά δύο στόχων ενός αντιαρματικού πυροβόλου και ένός εκτοξευτή κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων σε απόσταση 1.200 μέτρων.
Η αστοχία της πρώτης βολής επέβαλλε την εκ νέου προσβολή του στόχου σε απόσταση μεγαλύτερη κατά 500 μέτρα από την προηγούμενη!
Τα άρματα εκτέλεσαν τη διαδρομή υπερβαίνοντας διάφορα εμπόδια – κωλύματα. Σε αυτή την περίπτωση η λάθος διέλευση (καταστροφή του εμποδίου) ή αστοχία υπέρβασης του εμποδίου είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή ποινής 10 δευτερολέπτων στον συνολικό χρόνο του άρματος.
Θεωρητικά μόνο το Τ-90, το M1A1 και το γερμανικό LEO2Α5 μπορούν να αντιμετωπίσουν σε κάποιες διαγωνιστικές διαδικασίες το ελληνικό άρμα, αν και εμείς εκ των προτέρων θα στοιχηματίζαμε όλα τα λεφτά μας στο ελληνικό λόγω πυροβόλου, συνολικής ισορροπίας (ισχύ πυρός, κινητικότητα) και βέβαια της γνωστής ποιότητας των Ελλήνων αρματιστών...









defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com