Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Νέο ''κανόνι'' έσκασε στην αγορά – Λουκέτο στον μεγάλο όμιλο αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Nutriart- Κατσέλης...






- Βγήκε η δικαστική απόφαση πτώχευσης για την εταιρείαNutriart- Κατσέλης
- Χάνουν άμεσα τη δουλειά τους περίπου 480 εργαζόμενοι
- Η οικονομική κρίση και η διακοπή χρηματοδότησης από τιςτράπεζες είναι οι κυριότερες αιτίες για το λουκέτο στην εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο
Παγωμάρα στην πραγματική οικονομία και απελπισία για εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων φέρνει η είδηση για την πτώχευση της Nutriart- Κατσέλης.
Τα εκρηκτικά προβλήματα είχαν φανεί εδώ και καιρό με συρρίκνωση της παραγωγής που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη ουσιαστικά ανεφοδιασμού των καταστημάτων με προιόντα της εταιρείας
Οι τίτλοι τέλους για έναν μεγάλο παίκτη στον κλάδο των τροφίμων επισημοποιήθηκαν μετά την δικαστική απόφαση για πτώχευση του ομίλου που είναι μάλιστα εισηγμένος στο Χρηματιστήριο.
Την αίτηση πτώχευσης είχε καταθέσει η εταιρεία τον Ιούνιο και όπως δημοσιεύεται, η απόφαση βγήκε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς την δρομολόγησαν οι βασικοί μεγαλομέτοχοι που δεν προτίμησαν την εκκαθάριση σε λειτουργία.
Τα εκρηκτικά προβλήματα είχαν φανεί εδώ και καιρό με συρρίκνωση της παραγωγής που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη ουσιαστικά ανεφοδιασμού των καταστημάτων με προιόντα της εταιρείας.
Οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν στην πτώχευση είναι:
- Η ανεπαρκής, εως και ανύπαρκτη, χρηματοδότηση του ομίλου από τις τράπεζες με συνέπεια να μην υπάρχει ρευστότητα
- Η συρρίκνωση στην αγορά με την αναπόφευκτη απώλεια μεριδίων
- Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό όπως καταγγελεται με κακές επιχειρηματικές επιλογές
το μέσο μηνιαίο λειτουργικό της έλλειμμα έφτανε τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ
Απόλυτα ενδεικτικός της κακής οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, που πριν μερικά χρόνια είχε ηγετικό ρόλο στον κλάδο των τροφίμων, είναι ο κύκλος εργασιών της.
2012 20,23 εκατ.ευρω 2011 38,32 εκατ.ευρω 2010 79,25 εκατ.ευρω
- Το 2010 ήταν 79,25 εκατομμύρια ευρώ
- Το 2011 έπεσε στα 38,32 εκατομμύρια ευρώ
- Το 2012 έπεσε σχεδόν 50% με μόλις 20,23 εκατομμύρια ευρώ
Καθρέπτης αδιάψευστος της κάκιστης οικονομικής κατάστασης της εταιρείας είναι το μέσο μηνιαίο λειτουργικό της έλλειμμα που έφτανε τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.



yahoo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com