Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Βολές όλμων σε έρημο της Σαουδικής Αραβίας στα σύνορα με το Ιράκ εγείρει ερωτηματικά/NEA ΣΤΟΙΧΕΙΑ.







Η Σαουδική Αραβία και το Ιράκ ερευνούν περιστατικό κατά το οποίο έξι βλήματα όλμων «προσγειώθηκαν» στην απομακρυσμένη ερημική περιοχή Hafr al – Batin της Σαουδικής Αραβίας , κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Κουβέιτ αναφέρει το BBC .
Οι Σαουδάραβες αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν από πού προήλθαν τα βλήματα των όλμων, αλλά σύμφωνα με ρωσική έγκυρη ιστοσελίδα η επίθεση είναι άμεση προειδοποίηση του Ιράν προς το σαουδαραβικό βασίλειο αποτελώντας παράλληλα άμεση «απάντηση», στην διπλή βομβιστική επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό , κατά την οποία σκοτώθηκαν 25 άτομα και τραυματίστηκαν περισσότερα από 150 .
Η ευθύνη για την επίθεση των όλμων ανήκει σύμφωνα με «πληροφορίες» στην ιρακινή Σιιτική οργάνωση «Jaish al – Mukhtar» που αποτελεί ένα από τα παρακλάδια της ιρακινής «Χεζμπολάχ» .
Η οργάνωση δήλωσε ότι η πράξη αυτή αποτελεί μια άμεση προειδοποίηση προς τη Σαουδική Αραβία «να μείνει έξω από υποθέσεις του Ιράκ» .
Ο επικεφαλής της οργάνωσης , Wathiq al – BATAT , δήλωσε στο Reuters ότι στόχος της επίθεσης , ήταν «να στείλει ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς τους Σαουδάραβες να μείνουν μακριά από τους συνοριακούς σταθμούς διότι οι περιπολίες τους είναι εντός της εμβέλειας των όπλων του ».Την Πέμπτη η Σαουδική Αραβία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο μετά από αυτές τις βομβιστικές επιθέσεις .
Ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος στη Συρία τροφοδοτεί αυξανόμενες θρησκευτικές εντάσεις μεταξύ των αραβικών εθνών στην περιοχή .Η Σαουδική Αραβία, η οποία αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από σουνίτες , στηρίζει ενεργά τους Σύρους αντάρτες που αγωνίζονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ – Άσαντ , ενώ οι Σιίτες του Ιράν και οι σιίτες μαχητές του Ιράκ και του Λιβάνου υπερασπίζονται το Σύρο Πρόεδρο.
Τώρα σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες επικεφαλής της οργάνωσης «Jaish al – Mukhtar» είναι ο Baazak Al Batat ο όποιος είναι «απόφοιτος της στρατιωτικής ακαδημίας» της Τεχεράνης . Αυτός ήταν ένας από τους διοργανωτές των «ταξιαρχιών Badr» του Συμβουλίου της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράκ . Οι οποίες δημιουργήθηκαν από τους σιίτες του Ιράκ και πολέμησαν στο πλευρό των αγιατολάδων κατά του Σαντάμ Χουσεΐν κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ και αργότερα πολέμησαν εναντίον της αμερικανικής κατοχής.
Ο Baazak Al Batat αποτελεί τον άνθρωπο κλειδί ο οποίος «μετασχημάτισε» τις ταξιαρχίες Badr στην ιρακινή έκδοση της λιβανικής «Χεζμπολάχ» μιμούμενος όχι μόνο την οργανωτική δομή και την ιδεολογία , αλλά και τον πολιτικό προσανατολισμό της λιβανικής οργάνωσης, που αυτοαποκαλείται περήφανα « ο κύριος σύμμαχος του ιρακινού στρατού» .
Σύμφωνα με τον κορυφαίο αρχισυντάκτη του Λιβάνου Kemah Abdullah της εφημερίδας Al – Hadath News, στο Τελ Αβίβ , σχηματίσθηκε πρόσφατα ένα «κονκλάβιο» ηγετών. Στο κονκλάβιο αυτό συμμετείχαν ο ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu , ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande, ο Υπουργός πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Bandar bin Sultan. Σύμφωνα με τον Kemah , ο Γάλλος Πρόεδρος και ο σοαυδάραβας πρίγκιπας μετέβηκαν ειδικά για αυτόν τον λόγο στο Τελ Αβίβ , προκειμένου να λάβουν μέρος σε μυστική συνάντηση, απόρροια της οποίας ήταν η βομβιστική επίθεση στη Βηρυτό .
Η ιρανική υπηρεσία πληροφοριών έμαθε για τις «μηχανορραφίες» της Σαουδικής Αραβίας και το περιεχόμενο των μυστικών συνομιλιών στο Τελ Αβίβ . Η Τεχεράνη συνειδητοποίησε ότι η Σαουδική Αραβία κήρυξε εναντίον της ανοιχτό πόλεμο , παρόμοιο με αυτό που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο ημέρες στη Βηρυτό. Το Ιράν μέσω επίσημων δηλώσεων αξιωματούχων «μιλάει» για κρατική τρομοκρατία .
Οι βολές των όλμων της οργάνωσης «Jaish al – Mukhtar» αποτελούν μια υπενθύμιση στο καθεστώς των Σαούντ ότι το Ιράν έχει τα δικά του ατού και πάνω από όλα διαθέτει χιλιάδες ένοπλους μαχητές σιίτες Χούθι στην Υεμένη .
Υπό το πρίσμα αυτό , είναι σαφές το μήνυμα του Ιράν, ότι διαθέτει δηλαδή την στρατιωτική ικανότητα να «χτυπήσει» στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας απροσδόκητα , σε διαφορετικές θέσεις και σε οποιαδήποτε στιγμή . Η δράση της οργάνωσης Jaish al – Mukhtar είχε «τις ευλογίες» της Τεχεράνης .
Είναι επίσης σαφές ότι η συριακή σύγκρουση έχει πλέον επεκταθεί και πέρα από την Συρία προς την πλευρά του Λιβάνου , του Ιράκ , και, ενδεχομένως, της Σαουδικής Αραβίας.








ΠΗΓΗ http://aggreg4il.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7554.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com