Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα ...BINTEO.





"Φουντώνει" όλο και περισσότερο η κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με το ΣΥΡΙΖΑ, για τα φάρμακα, καθώς ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε σήμερα νέες κατηγορίες κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο" ότι υπερασπίζονται τους φαρμακοβιομηχάνους, λόγω οικονομικών συμφερόντων. Η αξιωματική αντιπολίτευση πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση, χαρακτηρίζοντας τον κ. Γεωργιάδη "ντίλερ των πολυεθνικών".

Ο υπουργός Υγείας, συνεχίζει να κρατάει χαμηλούς τόνους κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας μάλιστα, σε ομιλία του στη Βουλή, ότι δέχθηκε πιέσεις από φαρμακοβιομηχάνους για να μην περάσει την τροπολογία.

Απαντώντας σε ερώτησή της Βασιλικής Κατριβάνου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, είπε: "Εγώ ξέρω τι πιέσεις έχω δεχτεί από φαρμακοβιομηχάνους να μην περάσει αυτή η τροπολογία.. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους συμπολίτες μας και να τους πουλάνε οι βιομήχανοι τα φάρμακα φθηνότερα είναι καλύτερο για τους φτωχούς ανθρώπους. Αρα εσείς ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως αυτοτιτλοφορείστε, προφανώς θα έπρεπε εσείς να εκπροσωπείτε το πορτοφόλι των φτωχών και απόρων παρά των βιομηχάνων. Αυτό κάπου το ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία. Θα έρθει η ώρα που θα μας το εξηγήσει. Πάντως σας αφιερώνω και το πρωτοσέλιδο της "Πράσινης" του Σαββάτου".

Μήνυμα σε ΣΥΡΙΖΑ: "Αν καταψηφίσετε την τροπολογία, θα..."


Απευθυνόμενος προσωπικά στην βουλευτή είπε: "Αν καταψηφίσετε την τροπολογία την Τετάρτη τότε η ψήφος σας θα σας συνοδεύει μια ζωή γιατί το βασικό σας επιχείρημα είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι. Να ξέρετε όμως ότι η εξοικονόμηση προέρχεται κατά ¾ από περιορισμούς ξένων εταιριών και κατά ¼ από ελληνικές. Το κυριότερο όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να μας εγκαλεί γιατί έως τώρα οι τιμές δεν ήταν παρόμοιες με αυτές της Ευρώπης και όχι να μας κατηγορεί σήμερα που το κάνουμε, εκπροσωπώντας την εγχώρια βιομηχανία". 

Δήλωσε μάλιστα πρόθυμος να μεταβεί στην Κουμουνδούρου προκειμένου «να σας εξηγήσω γραμμή - γραμμή για να καταλάβετε ότι όλα αυτά τα οποία ισχυρίζεστε ή δεν τα έχετε καταλάβει καλά ή κάποιοι σας έχουν παραπληροφορήσει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχετε μπει στο «όχι» όπως ενδεχομένως κάποιοι άλλοι στο κόμμα σας, εκπρόσωποι Tύπου ορισμένων φαρμακοβιομηχανιών".

Νωρίτερα, η κυρία Κατριβάνου ανέφερε ότι "παρακολουθούμε την «γεωργιάδα» στις τηλεοράσεις. Αυτό που ξέρουμε είναι αυτό που βιώνει ο κόσμος. Ότι αναγκάζεται να πληρώνει από την τσέπη του. Το πρόβλημα είναι ότι ενεργείτε χωρίς σχέδιο, με βάση λογιστικούς υπολογισμούς γιατί σας το υπαγορεύει η τρόικα".

"Ποινικοποιείται η ελεύθερη αγορά;"


Στο μεταξύ, ο ραδιοφωνικός σταθμός "Στο Κόκκινο" κατέθεσε μήνυση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε πει μετακύ άλλων: "Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στη Βουλή τη γραπτή συμφωνία φαρμακοβιομηχανιών με τον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο"".

Ο διευθυντής του σταθμού, Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στην εκπομπή "ΣΚΑΪ" του Νίκου Ευαγγελάτου, απάντησε στις αιχμές του υπουργού Υγείας, τονίζοντας ότι: "Είμαστε ένας ραδιοφωνικός σταθμός που προσπαθούμε να αντλήσουμε χρήματα από την αγορά, γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια. Στην δική μου εκπομπή υπάρχει και ένθετο για την υγεία και έχουμε μια δίμηνη συμφωνία με τη φαρμακευτική Sanofi. Η μία συμφωνία για 2.000 ευρώ και η άλλη για 1.600 ευρώ. Και θα κάνουμε κι άλλες διαφημίσεις. Περιμένουμε κι άλλες απαντήσεις για διαφήμιση από άλλες εταιρείες. Ποινικοποιείται η ελεύθερη αγορά;".












newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com