Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η CIA και το Πεντάγωνο ενάντια στην κατασκευή του GLONASS στις ΗΠΑ...




Η CIA και το Πεντάγωνο προσπαθούν να πείσουν το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να μην εκδώσει σχετική άδεια στην Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος στο έδαφος των ΗΠΑ για την κατασκευή επίγειων σταθμών αναμετάδοσης του ρωσικού συστήματος παγκόσμιου εντοπισμού GLONASS, λόγω φόβων ότι αυτό θα 
μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς , γράφουν οι «New York Times». Η Ρωσία απέστειλε το σχετικό αίτημα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για την κατασκευή των σταθμών του συστήματος GLONASS τον Μάιο του 2012 .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα , οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και το Πεντάγωνο «φοβούνται» ότι αν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιτρέψει την κατασκευή επίγειων σταθμών του ρωσικού συστήματος εντοπισμού GLONASS ,αυτό θα αποτελέσει ένα « ρωσικό προγεφύρωμα στο έδαφος των ΗΠΑ» ,το οποίο θα αυξήσει σημαντικά την ακρίβεια των ρωσικών διηπειρωτικών πυραύλων . Λόγω αυτών των υποψιών ο Λευκός Οίκος έχει καθυστερήσει την τελική απόφαση του στο θέμα αυτό , ενώ η Ρωσία δεν παρείχε πρόσθετες πληροφορίες , ώστε οι αμερικανικές υπηρεσίες να μπορέσουν να καταλήξουν σε μια κοινή θέση , ανέφερε το δημοσίευμα βασιζόμενο σε ανώνυμες πηγές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την αμερικανική Προεδρία .
«Θα ήθελα να καταλάβω γιατί οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενδιαφέρονται για την προώθηση ενός ανταγωνιστικού συστήματος σε σχέση με το αμερικανικό , όταν η χρήση του GPS παγκοσμίως , δίνει ένα σαφές πλεονέκτημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες με πολλούς τρόπους », δήλωσε το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Ρότζερς. 

«Η Ρωσία απέστειλε το σχετικό αίτημα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για την κατασκευή επίγειων σταθμών του συστήματος GLONASS τον Μάιο του 2012» , δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Marie Harf .
Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους , Βιτάλι Davydov , ο οποίος ήταν τότε ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου της Roscosmos , δήλωσε ότι «ο οργανισμός σχεδιάζει να τοποθετήσει οκτώ σταθμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στην Ρωσία υπάρχουν ήδη 19 σταθμοί μέτρησης του αμερικανικού συστήματος GPS» .
Οι ρωσικές και αμερικανικές πλευρές πραγματοποίησαν αρκετές συναντήσεις για το θέμα αυτό , στο οποίο οι Αμερικανοί ζήτησαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το έργο . Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου2013», δήλωσε ο Harf .

Σχόλιο: Πιθανόν εάν οι αμερικανοί αρνηθούν την τοποθέτηση αντίστοιχων ρωσικών επίγειων σταθμών του παγκόσμιου συστήματος GLONASS στο έδαφος τους, η Ρωσία να βρει τότε την κατάλληλη αφορμή για να εκδιώξει τους 19 αντίστοιχους αμερικανικούς από την Ρωσία και έτσι ή αλλιώς να βρεθεί αυτή κερδισμένη.

ΠΗΓΗ http://ria.ru/world/20131117/977414655.html
Μετάφραση :Γ. Μοτσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com