Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Κόκκινος συναγερμός σε όλη τη χώρα για δολοφονικές ενέδρες - Πληροφορίες για ύποπτους που παρακολουθούν αστυνομικό τμήμα στα βόρεια προάστια...





Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης των όπλων και πυρομαχικών, που βρέθηκαν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Υπενθυμίζεται ότι το πολεμικό υλικό βρήκε ένας αλλοδαπός, το περασμένο Σάββατο, μέσα σε ένα πλαστικό βαρέλι, επιμελώς θαμμένο σε δασική έκταση και ειδοποίησε την Αστυνομία. 
Μέσα στο βαρέλι υπήρχαν τέσσερα πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ, 10 χειροβομβίδες και 752 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.


Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από την βαλλιστική έρευνα που έγινε στα τέσσερα καλάσνικοφ, προέκυψε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια.

Ωστόσο, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, επειδή ο τρόπος που φυλάσσονταν ο οπλισμός, δείχνει ότι τον διατηρούσαν κάποιοι που ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για άτομα από τον χώρο του αντάρτικου πόλης, χωρίς βέβαια αυτό να είναι απόλυτο.

Τα όπλα ήταν γρασαρισμένα και μέσα σε νάιλον σακούλες, το δε βαρέλι ήταν προσεκτικά κλεισμένο για να μην επηρεάζεται το υλικό από υγρασία και άλλους παράγοντες. Από αρμόδια αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι πιθανόν και σήμερα να υπάρξουν κάποια στοιχεία (δακτυλοσκοπικά, DNA, κ.λπ.) από την έρευνα που συνεχίζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα οποία ενδέχεται να ρίξουν φως στο ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από την υπόθεση.

Αυτή η υπόθεση με τα όπλα στο Κατσιμίδι έχει προκαλέσει έναν ακόμα πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ που εξαιτίας κάποιων κινήσεων, έχει τεθεί σε συναγερμό για πιθανή δολοφονική ενέδρα κατά αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν ύποπτες κινήσεις ατόμων με κλεμμένη μοτοσικλέτα σε ένα αστυνομικό τμήμα των βορείων προαστίων το οποίο μάλιστα είναι και απομονωμένο. 

Αυτές ακριβώς οι κινήσεις έθεσαν σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές και δόθηκαν οδηγίες κυρίως σε αστυνομικούς που εκτελούν σκοπιές ή εποχούμενες περιπολίες για να βρίσκονται σε εγρήγορση, χωρίς ίχνος χαλαρότητας. Συγκεκριμένα, "οι αστυνομικοί πρέπει να προσέχουν τις ‘μαϊμού’ κλήσεις-παγίδες, που μπορεί να οδηγήσουν σε δολοφονικές ενέδρες.

Οι συγκεκριμένες ανησυχητικές ενδείξεις έχουν προκύψει τα τελευταία 24ωρα μετά την αποστολή της 18σέλιδης προκήρυξης της τρομοκρατικής επωνυμίας «Μαχόμενες Λαϊκές Επανασταστικές Δυνάμεις», με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη της διπλής δολοφονίας στο Ν. Ηράκλειο.

Οι συγκεκριμένες «πληροφορίες» χαρακτηρίζονται από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας υψηλής αξιοπιστίας, γι αυτό το λόγο θα ενταθούν τα μέτρα ασφάλειας αστυνομικών κτιρίων και αυτοπροστασίας αστυνομικών. Οι ενδείξεις είναι ακόμη σοβαρότερες από εκείνες που είχαν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου πριν από την διπλή δολοφονία του Ν. Ηρακλείου, και είχαν επισημανθεί υπό τη μορφή διαρροών σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν τις έλαβαν σοβαρά υπόψιν τους.

Ο «συναγερμός» δεν έχει προέλθει μόνο από κατηγορίες εναντίον αξιωματικών που περιέχονται στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την επίθεση εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά από άλλες τρομοκρατικές «ενδείξεις» που προέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο.

Ήδη έχουν ζητηθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε αστυνομικούς στόχους και υπάρχει κατάσταση γενικής επιφυλακής για την αυτοπροστασία των ένστολων. Οι εντολές που έχουν δοθεί προς όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις είναι να ενταθούν και πάλι τα μέτρα φύλαξης που σε κάποιο βαθμό είχαν «χαλαρώσει» ως προς τους αστυνομικούς στόχους.

Αναφορικά με την προκήρυξη, στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, επιμένουν πως ο συντάκτης της πολύ πιθανόν να μην γνώριζε καν τους εκτελεστές, κάνοντας λόγο για «εργολαβίες» εκτέλεσης και συγγραφής. Συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως η διπλή δολοφονία χαρακτηρίζεται από κυνισμό και δολοφονική θρασύτητα αντίστοιχη με εκείνη που επεδύκνειαν μέλη της «Σέχτας Επαναστατών».
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πως οι δράστες ήταν ‘σεχτοπύρηνα’ και οι συγγραφείς παλιά, ίσως περιφερειακά, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα ή άλλων τρομοκρατικών επωνυμιών.

Η προκήρυξη είναι ‘χαλαρή’ για ανάληψη ευθύνης μιας ψυχρής διπλής δολοφονίας. Δεν έχει κανέναν ιδεολογικό αυτοπροσδιορισμό και λεπτομέρειες μιας τόσο σοβαρής ενέργειας» επισημαίνουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Εντύπωση έχει προκαλέσει στους ίδιους αξιωματικούς το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην προκήρυξη για το σημείο εναπόθεση της σακούλας που περιείχε τον φάκελο με το usb, κάτι που τους οδηγεί στην εκτίμηση ότι οι δράστες είχαν επιλέξει άλλο σημείο εναπόθεσης ωστόσο κάτι, ίσως κάποια αναπάντεχη αστυνομική παρουσία, τη ματαίωσε και άλλαξε το σημείο.















νεςιτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com