Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

BINTEO--«ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ»...



Πρό(σ)κληση ΧΑ προς "βολευτές": "Μείωση στα 1890 € του βουλευτικού μισθού"...

Μια πρόταση δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που βιώνει η χώρα και οι πολίτες της οφείλουν να αποδεχθούν οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου κατέθεσε πριν ο συνάδελφός τους και  εκπρόσωπος  του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης.

Η πρόταση συμποσούται στο  ότι ο κάθε βουλευτής δεν μπορεί να αποζημιώνεται από το ελληνικό δημόσιο με ποσό άνω των 1890 ευρώ ο οποίος είναι ο μισθός του διπλωματικού υπαλλήλου επιπέδου πρεσβευτή.
Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής  κατέθεσε και τροπολογία για την εξομοίωση του βουλευτικού μισθού με αυτόν του Πρέσβη (1899 ευρώ). Όπως είπε χαρακτηριστικά στους διαμαρτυρόμενους βουλευτές της ΝΔ: "Όποιος βουλευτής πεινάει, ας έρθει στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής".
Από του βήματος της Βουλής ο Η. Κασιδιάρης στηλίτευσε το σώμα του κοινοβουλίου που επιμένει να διατηρεί τα προκλητικά προνόμια των βουλευτών και να μην κόβει ούτε μισό ευρώ από τους μισθούς του, την στιγμή που ο ελληνικός λαός σε συντριπτικό ποσοστό βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Παράλληλα, τόνισε για ακόμη μια φορά  πως η Βουλή συνεχίζει να λειτουργεί αντισυνταγματικά, καθώς περνάει νομοσχέδια με 297 βουλευτές και όχι 300, έχοντας στερήσει το δικαίωμα λόγου και ψήφου προφυλακισμένους Νικόλαο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό.
Ιδού και η σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής:
Στο Σχέδιο Νόμου «Προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης (L88/45/4.4.2011)».
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Με την προτεινόμενη διάταξη επιδιώκεται η εξοικονόμηση δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού εις ό, τι αφορά την αποζημίωση των βουλευτών. Υπό συνθήκες μνημονίου και δριμείας οικονομικής κρίσης, την στιγμή που εκατοντάδες χιλίάδες Έλληνες και Ελληνίδες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, είναι προκλητικό το πολιτικό σύστημα να απολαμβάνει υπερβολικών προνομίων.
Από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού:
α) η βουλευτική αποζημίωση εξομοιώνεται με τον βασικό μισθό του διπλωματικού υπαλλήλου με το βαθμό του Πρέσβη (1.899 ευρώ).
β) παύει να ισχύει κάθε διάταξη αντίθετη στο περιεχόμενο του παρόντος άρθρου.
Αθήνα, 18/11/2013
Οι προτείνοντες Βουλευτές
Ηλίας Κασιδιάρης
Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Ηλίας Παναγιώταρος
Επίσης, για να τελειώνουμε μια και καλή με τα βουλευτικά προνόμια μελετάται από το κόμμα η κατάθεση πρότασης σύμφωνα με την οποία:
1. Ο βουλευτής θα πληρώνεται μόνο κατά τη διάρκεια της θητείας του, και δεν θα έχει σύνταξη που θα προεέρχεται μόνο απο αυτήν
2. Θα πληρώνει την αντίστοιχη ασφάλειά του. Όλοι ανεξαιρέτως (παρελθόν, παρόν, μελλον) και το ταμείο σύνταξης της βουλής περνάει στην ισχύουσα κοινωνική ασφάλιση άμεσα. Ο βουλευτής θα απολαμβάνει των προνομίων της κοινωνικής ασφάλισης ακριβώς όπως και οι υπόλοιποι πολίτες. Το ταμείο ασφάλισης δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για κανέναν άλλο σκοπό.
3. Οι βουλευτές πρέπει να συμβάλλουν στο ταμείο της ασφάλισής τους
4. Οι βουλευτές πάυουν να ψηφίζουν την αύξηση του μισθού τους.
5. Οι βουλευτές εγκαταλείπουν το παρόν σύστημα υγειονομικής ασφάλισης και προσχωρούν στο σύστημα υγείας των υπολοίπων πολιτών
6. Οι βουλευτές θα υπόκεινται στους ίδιους ακριβώς νόμους όπως και οι υπόλοιποι πολίτες
7. Το να υπηρετεί κανείς στη βουλή ειναι τιμή, δεν ειναι επάγγελμα.
Οι βουλευτές πρέπει να πληρούν τις θητείες τους στη Βουλή (οχι πάνω απο δύο) και μετά να πηγαίνουν σπίτια τους και να εξασφαλίζουν δουλειά. .








defencenet




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com