Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

"Τρέχουν" να μειώσουν τις τιμές Κολωνακίου στα ΚΨΜ μετά τη κατακραυγή - 20 λεπτά οι μειωσεις!




Αρον - άρον - αλλά κατόπιν των δημοσιευμάτων μας -   το Υπουργείο Αμυνας  και το Γενικό Επιτελείο Στρατού έσπευσαν να ανακοινώσουν δια διαρροών ότι μειώθηκε η τιμή  κατά 20 λεπτά σε 4 είδη ( φραπέ, καπουτσίνο,χαρτί υγείας, και κρουασάν ) στο κυλικείο του Κέντρου Εκπαίδευσης στο στρατόπεδο Πυροβολικού της Θήβας όπου λόγω της ''ιδιωτικοποίησης'' του ΚΨΜ οι τιμές εκτοξευτηκαν σε  ''τιμές Κολωνακίου''!

 Ετσι διαμορφώθηκαν  νέες τιμές - και πάλι υψηλές σύμφωνα με την αγορά για σερβίρισμα ''στα όρθια'' - ως εξής στα αντίστοιχα είδη: 

-Φραπέ, από 1,40 ευρώ σε 1,20 ευρώ.
-Χαρτί Υγείας από 0,80 ευρώ σε 0,60 ευρώ
-Καπουτσίνο από 1,80 ευρώ σε 1,1,60 ευρώ και 
-Κρουασάν από 1,20 ευρώ  σε 1,00 ευρώ

Όλα τα άλλα διατηρούν την ίδια τιμή που είχαν και ο Ταξίαρχος διοικητής υπόσχεται ότι θα κάνει προσπάθειες να μειωθούν οι τιμές και σε άλλα είδη.

Η περιορισμένη μείωση στον μικρό αριθμό ειδών ξεκίνησε, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, όταν  ο κ Αβραμόπουλος διάβασε τις καταγγελίες του Δικτύου ''Σπάρτακος'' και της ''Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων'' .Έδωσε, αναφέρθηκε,  εντολή στο ΓΕΣ να έλθει σε επαφή με την εταιρία που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για το πιλοτικό πρόγραμμα ...''ιδιωτικοποίησης'' των ΚΨΜ και να βρεθεί τρόπος στο πλαίσιο της νομιμότητας να μειωθούν οι τιμές, τουλάχιστον σε ορισμένα βασικά είδη. Παράλληλα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές , και ο διοικητής είχε κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Όμως το αποτέλεσμα όπως λένε οι τάσεις στην αγορά, είναι πενιχρό όταν κάνεις σκεφθεί πως όπως έγραψε και ήδη δημοσιεύσαμε στο OnAlert-  ένας  ένας αξιωματικός από το ΚΕΠ Θήβας:


"....Μόνο προσιτές δεν είναι οι τιμές στα κυλικεία του "TROS" κι ενδεικτικά θα αναφέρω ότι για ένα καφέ πληρώνουμε 1,80 ευρώ, λίγο παραπάνω από το 1,60 που το χρεώνει ο τοπικός Βόγκλης και πολύ παραπάνω από το παραδοσιακό μας ΚΨΜ. Αντίστοιχα ισχύουν και στα φαγώσιμα, κάτι που ίσως γνωρίζετε από το 401 ΓΣΝΑ!....." .

Δηλαδή τώρα με την ...μείωση ο καφές έχει ίδια τιμή με τον τοπικό Βόγκλη- που προφανώς τον σερβίρει καθιστό σε φλιτζάνι και όχι πλαστικό...
Να και ένα άλλο παράδειγμα : Στην Λέσχη Αξιωματικών στην οδό Ρηγίλλης , στο ιστορικό και πολυτελές Σαρόγλειο Μέγαρο, ο ελληνικός καφές έχει μόλις 0,35 λεπτά! (Ας μας πουν πόσο χρεώνεται ο ελληνικός καφές στο ιδιωτικο κυλικείο....)
Στο μινι ΚΨΜ του Γυμναστηρίου του Πενταγώνου το νερό έχει 0,30 ευρώ. Αλλά και μέσα στο Πεντάγωνο που έχει ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΨΜ ( ίσως η ίδια εταιρία) το μεγάλο φραπέ έχει 1,00 ευρώ - δηλαδή 0,40 ευρώ πιο λίγο από την αρχική τιμή της Θήβας και 0,20 από την ...μειωμένη! Γιατί στους νεοσύλλεκτους της Θήβας είχαν εγκριθεί τόσο μεγάλες αρχικές τιμές;

Ακόμα και διπλάσιες!

Ακόμα πιο χαμηλές ήταν οι τιμές όταν λειτουργούσε το παραδοσιακό ΚΨΜ. Όπως έχει καταγγείλει το  Δικτύου ''Σπάρτακος'' και η ''Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων''  στο ΚΨΜ οι τιμές ήταν  :

Σάντουιτς συσκευασμένο 1,05 έως 1.30 ευρώ  στο ΚΨΜ, έναντι ιδιωτικού κυλικείου  2,25 έως 2.90 ευρώ
Φρέσκο γάλα  0,70 ευρώ στο ΚΨΜ,  έναντι  του  ιδιωτικού Κυλικείου 1,10 ευρώ

Σοκολατούχο γάλα  1,35 ευρώ στο ΚΨΜ έναντι  του  ιδιωτικού Κυλικείου 2,25 ευρώ
Νερό 500ml 0,15 έως 0,20 ευρώ  στο ΚΨΜ  έναντι του  ιδιωτικού Κυλικείου ο,35 ευρώ
Αναψυκτικά  0,60 ευρώ στο ΚΨΜ  έναντι του  ιδιωτικού Κυλικείου 0,90 ευρώ 







onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com