Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Επαγγέλματα που βλάπτουν την υγεία ...





Νεότερες επιστημονικές έρευνες απέδειξαν πως όσο κι αν προσπαθείτε για το καλό της υγείας σας μέσα από υγιεινή διατροφή και άσκηση, αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Τι κι αν προσέχετε τη διατροφή σας και την γυμναστική σας όταν η ίδια σας η δουλειά μπορεί να σας αρρωσταίνει;

Ποια είναι όμως εκείνα τα επαγγέλματα που σαμποτάρουν την καλή λειτουργεία του οργανισμού μας και υπονομεύουν την υγεία μας;
Θερίζει τους επαγγελματίες υγείας η κατάθλιψη.
 
Όπως απέδειξε έρευνα της κλινικής του Cleveland, το ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό και κυρίως οι νοσηλευτές εκτός  από τις πραγματικά δύσκολες.συνθήκες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση μέσα στα νσοκομεία, τους κάνει επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

Ο ανθρώπινος πόνος, ο θάνατος και η αρρώστια με τα οποία έρχονται καθημερινά σε επαφή, τους υπενθυμίζουν πόσο εφήμεροι αλλά και πόσο αναλώσιμοι είναι ο άνθρωποι με συνέπεια συχνά να πέφτουν ψυχολογικά.

καθηγητές -δάσκαλοι - πωλητές: προσοχή στην ορθοστασία

Στην περίπτωση που το επάγγελμα σας απαιτεί πολύωρη ορθοστασία, όπως είναι αυτό των δασκάλων, των καθηγητών και των πωλητών όπου η ορθοστασία αποτελεί καθημερινότητα, εγκυμονεί ο κίνδυνος να παρουσιάσουν αρθρίτιδα στα πόδια.

Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συστήνουν σε όσους ασχολούνται σε αυτές τις θέσεις άνετα, μαλακά παπούτσια, χωρίς καθόλου τακούνια που θα δεν επιβαρύνουν την κατάστασή σας.

στρατός: ψυχολογική πίεση στα άκρα

Μπορεί σε κάποιους ο στρατός να φαντάζει μια εύκολη δουλειά, όμως όσοι τον υπηρετούν μιλούν συχνά για αφόρητη ψυχολογική πίεση, εμμονή στην πειθαρχία και έμφαση στην τελειότητα.

 Και καθώς δεν είναι όλοι τόσο έτοιμοι ή τόσο αποφασισμένοι να ακολουθήσουν πιστά τις στρατιωτικές επιταγές, ο στρατός μπορεί να αποδειχθεί ένα εφιαλτικό επαγγελματικό περιβάλλον με πολλαπλές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των εργαζόμενων.

καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι: υψηλό ποσοστό διαζυγίων

Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει πως η ψυχική και σωματική υγεία των καλλιτεχνών  αλλά και των δημοσιογράγων απειλείται εξαιτίας της άστατης καθημερινότητας που συχνά διαλύει την προσωπική τους ζωή και τους οδηγεί σε διαζύγια.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι barmen ενώ από την άστατη ζωή λόγω επαγγέλματος ταλαιπωρούνται και οι ναυτικοί.

Το μυστρί και το πηλοφόρι προκαλεί αναπνευστικά

Όσοι ασχολούνται με επαγγέλματα που σχετίζονται με την οικοδομή όπως αρχιτέκτονας ή πολιτικός μηχανικός, εργάτης ή χτίστης το αποτέλεσμα είναι ένα: κινδυνεύουν να εμφανισουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η σκόνη προκαλεί βήχα, πόνο στο στήθος, προβλήματα στην αναπνοή και μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει μια σειρά σοβαρών ασθενειών, όπως άσθμα ή ακόμη και καρκίνο του πνεύμονα.

με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά

Όπως έδειξε έρευνα της κλινικής του Cleveland, οι άνθρωποι που δεν έχουν σταθερό ωράριο ύπνου, ταλαιπωρούνται από αϋπνίες και δύσκολα «ξανακουρδίζουν» το βιολογικό τους ρολόι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας επαγγελματικής κατηγορίας είναι οι οδηγοί φορτηγών, που κάνουν τη νύχτα-μέρα προκειμένου να φτάσουν μια ώρα νωρίτερα στον προορισμό τους αλλά και όσοι εργάζονται νύχτα και κοιμούνται το πρωί, όπως νυχτοφύλακες κ.α.

Ωστόσο πέρα από αϋπνίες, οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να παρουσιάσουν και άλλα συμπτώματα, όπως έλλειψη ενέργειας, πονοκέφαλοι, αδυναμία συγκέντρωσης κ.α.
 




.ygeianews.gr/section/good-life/content-126

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com