Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

SS-25 ζήτησε η Αίγυπτος από την Ρωσία!!!





Βαλλιστικούς πυραύλους SS-25 με εμβέλεια 2000 χλμ. φέρεται πως ζήτησαν οι Αιγύπτιοι από τη Ρωσία και πιο συγκεκριμένα από τον αντιστράτηγο  Vyacheslav Kondrashov επικεφαλής της GRU ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα του Νείλου.
Όπως αναφέρεται από δημοσιεύματα του Τύπου, επιθυμία και των δύο χωρών είναι η ανάπτυξη των αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών με προοπτική αυτή της πώλησης  ρωσικών όπλων στην Αίγυπτο ύστερα σχεδόν από τρείς δεκαετίες αμερικανικής κυριαρχίας. Η Ρωσία πάντως δεν φαίνεται διευθετημένη τουλάχιστον σε αυτή τη φάση των σχέσεων των δύο κρατών να προχωρήσει σε μια τέτοια πώληση. Αυτό κυρίως για δύο λόγους: Πρώτον γιατί με αυτό τον τρόπο θα παραβιάσει τη συνθήκη INF που προβλέπει την απαγόρευση πώλησης αλλά και ανάπτυξης νέων όπλων μεταξύ 500 και 5500 χλμ.
Δεύτερον γιατί η Μόσχα θέλει πρώτα να εγκαταστήσει ένα κλίμα καλών διμερών σχέσεων με την Αίγυπτο πωλώντας όπλα στη χώρα, αλλά χωρίς αυτό να τη φέρει σε ρήξη με τις ΗΠΑ τουλάχιστον όχι τώρα. Οι δυσκολίες που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην πώληση αμυντικού υλικού στην Αίγυπτο εξαιτίας των επιπλοκών στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της Μόσχας για την αναπλήρωση του ρόλου αυτού, άλλα οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να θέλουν να παραδώσουν το Κάιρο στην αγκαλιά της Μόσχας. Έτσι ο λίγο μετά την άφιξη του Ρώσου αντιστράτηγου στην Αίγυπτο ο αμερικανός YΠΕΞ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί και αυτός το Κάιρο με την πρώτη ευκαιρία.




defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com