Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Υπεραμύνονται των παρακολουθήσεων οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ...





Ρεπορτάζ VOA News
Oι επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών υπεραμύνονται των εκτεταμένων προγραμμάτων παρακολούθησης που είχαν θέσει σε εφαρμογή, λέγοντας ότι τα προγράμματα αυτά απέτρεψαν το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ, από το 2001 και την τότε τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε την ζωή σε σχεδόν τρεις χιλιάδες άτομα.
Ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), Στρατηγός Κιθ Αλεξάντερ, ανέφερε την Πέμπτη ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου ότι η μαζική συγκέντρωση δεδομένων από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και ηλεκτρονική αλληλογραφία απέτρεψε, τα τελευταία χρόνια, 13 τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ και άλλες 25 στην Ευρώπη.
 
Όπως είπε το γεγονός ότι δεν υπήρξε άλλη, σημαντική, τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, μετά τη 11η Σεπτεμβρίου, δεν είναι «θέμα τύχης» αλλά οφείλετε στην συγκέντρωση αυτών των πληροφοριών.
 
Ο Στρατηγός Αλεξάντερ και ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), Τζέιμς Κλάπερ, κατέθεσαν ενώπιο της Επιτροπής Απόρρητων Πληροφοριών της αμερικανικής Βουλής. Οι δύο αξιωματούχοι απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τα προγράμματα παρακολούθησης των ΗΠΑ μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις από τον πρώην συμβασιούχο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας, Έντουαρντ Σνόουντεν.
 
Ο κ. Κλάπερ χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις Σνόουντεν ως «έντονα ζημιογόνες στην δυνατότητα των ΗΠΑ να προστατευθούν», και επεσήμανε ότι «οι παρακολουθήσεις δεν γίνονται αδιακρίτως αλλά μόνο όταν υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι».
Εξάλλου, μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένων και δύο Ελλήνων Ευρωβουλευτών, βρίσκονται στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν με αμερικανούς αξιωματούχους τα διευρυμένα προγράμματα παρακολούθησης που είχαν θέσει σε εφαρμογή αμερικανικές υπηρεσίες εις βάρος συμμαχικών τους χωρών.
 
Τα 23 μέλη του ευρωκοινοβουλίου ξεκίνησαν σειρά συναντήσεων την Δευτέρα με αμερικανούς νομοθέτες και αξιωματούχους αρκετών αμερικανικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων θα είναι και άτομα από το Λευκό Οίκο και την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA). Οι συναντήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τετάρτη.
Στο μεταξύ, το Γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του Mega και του Εθνους σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το ρόλο της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα στα προγράμματα παρακολούθησης που είχαν αναπτύξει οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, ανέφερε ότι:
 
«Δεν σκοπεύουμε να σχολιάσουμε κάθε καταγγελία για συγκέντρωση απόρρητων πληροφοριών και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν απόρρητες πληροφορίες σαν αυτές που συγκεντρώνουν όλες οι χώρες του κόσμου».
Σε αντίστοιχη ερώτηση η Εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, ανέφερε ότι:
«Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών συμμετέχει στην διαδικασία επαναξιολόγησης του τρόπου συγκέντρωσης απόρρητων πληροφοριών από μέρους των ΗΠΑ, της οποίας ηγείται ο Λευκός Οίκος. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας βρισκόμαστε σε επαφή με τους συμμάχους μας ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, και δεν πρόκειται να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες πριν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».


http://mignatiou.com/?p=14996#ixzz2jI6OlfpE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com