Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

BINTEO-ΧΒΡΠ όπλα- αέριο νεύρων VX, πόσο έτοιμοι είμαστε;





Το αέριο νεύρων VX ανήκει στην οικογένεια των τοξικών ουσιών της σειράς V.
Είναι οι πιο τοξικές ουσίες που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα μετά την σειρά ρωσικών αέριων Novichok.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερο όμως το VX από τα άλλα τοξικά αέρια είναι οι φυσικές του ιδιότητες.
Το VX είναι άοσμο και άχρωμο με αποτέλεσμα να κάνει εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό του με χημικά αντιδραστήρια.

Έλεγχος στεγανότητας της προσωπίδας COBRA, βάση των προδιαγραφών του ΓΕΣ (μέτρηση με πιστοποιημένο όργανο, σε τυποποιημένη κεφαλή, και σε καθορισμένη υπερπίεση και υποπίεση). (Φωτ: biana.gr)
Έχει αίσθηση λαδιού αυτοκίνητου και μένει στο χώρο που απελευθερώνεται για αρκετή ώρα.
Το γεγονός αυτό το κάνει ιδανικό όπλο μαζικής καταστροφής για άρνηση περιοχής στον αντίπαλο εφόσον χρησιμοποιηθεί σε χημικό πόλεμο.
Μπορεί να απελευθερωθεί σε υγρή μορφή, σε αέρια μορφή ή ως συμπυκνωμένο υγρολυμα.
10 milligrams πάνω στο δέρμα είναι ικανά να προκαλέσουν θάνατο.
Ακόμα και κλασικός εξοπλισμός χημικό πολέμου δεν εξασφαλίζει σίγουρα προστασία απο το VX λόγω της διαπεραστικότητας του.. χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός προστασίας..
Σε περίπτωση προσβολής απο VX, η παροχή ιατρικής βοήθειας με ατροπίνη ή απολύμανση με ειδικά χημικά, είναι αδύνατη καθώς παραλύεται το νευρικό σύστημα και επέρχεται παράλυση σχεδόν ακαριαία..
Οι μόνες χώρες που είναι γνωστό οτι έχουν παράγει VX και το διατηρούν σε ειδικές αποθήκες είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία.
Έχει συμφωνηθεί να καταστραφούν τελείως όλα τα αποθέματα.
Η χρηματοδότηση για την καταστροφή του ρωσικού VX θα προσφερθεί απο τη Δύση.
Προς μεγάλη έκπληξη της Διεθνής Κοινότητας αποδέχτηκε πρόσφατα οτι η Συρία διέθετε στο χημικό της οπλοστάσιο οχι μόνο VX, αλλά και Novichok!..
Μάλιστα ειχε κατασκευάσει και τις εγκαταστάσεις για την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων..
Όλες σχεδόν οι εκπαιδευτικές δραστηρίοτητες του Συριακού Στρατού περιλάμβαναν σε κάποιο βαθμό ασκήσεις χημικού πολέμου..
Αν μια φτωχή χώρα όπως η Συριά μπορεί να κατασκευάζει τέτοια όπλα μαζικής καταστροφής και όπως αποδείχτηκε δεν διστάζει να τα χρησιμοποιήσει ακόμα και στον ίδιο της το πληθυσμό, τότε τι θα μπορούσε να κάνει μια πιο ανεπτυγμένη χώρα όπως η Τουρκιά?
Η Τουρκία χρησιμοποίησε όλμους και βλήματα πυροβολικού οπλισμένα με κάποιες χημικές ουσίες εναντίον των Κούρδων του ΡΚΚ.
Φυσικά εκει η Διεθνής Κοινότητα δεν ενδιαφέρθηκε όπως στη Συρία.. ακόμα και όταν Κουρδοι αντάρτες περισυνέλεξαν τα θραύσματα των οβίδων με υπολείμματα χημικών ουσιών επάνω και τους τα έδειξαν..
Σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες να αντιμετωπίσουν ολα τα σενάρια σε ένα πόλεμο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com