Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Google και Yahoo υπό στενή παρακολούθηση ...






Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) κατάφερε να παραβιάσει τους διαύλους επικοινωνίας και διακίνησης δεδομένων που χρησιμοποιούνται από τα data centers (κέντρα δεδομένων) της Google και της Yahoo σε όλο τον κόσμο.
Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφα που προέκυψαν στο πλαίσιο των αποκαλύψεων του Έντουαρντ Σνόουντεν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, της αμερικανικής εφημερίδας, η NSA αποστέλλει ημερησίως εκατομμύρια αρχεία από τα εσωτερικά δίκτυα σε εγκαταστάσεις στα κεντρικά της στο Φορτ Μιντ.  
Εντός διαστήματος 30 ημερών πριν τη σύνταξη της εν λόγω αναφοράς, είχαν περάσει από επεξεργασία 181.280.466 αρχεία, που περιελάμβαναν από metadata (ποιος έστειλε ή έλαβε email, και πότε) μέχρι αρχεία κειμένου, ήχου και βίντεο.
Ως πρωταρχικό εργαλείο της υπηρεσίας για την εκμετάλλευση των data links θεωρείται ένα ειδικό πρόγραμμα υπό την κωδική ονομασία MUSCULAR, το οποίο η NSA διαχειρίζεται μαζί με τη αντίστοιχη βρετανική υπηρεσία, GCHQ. 
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η NSA και η GCHQ αντιγράφουν τεράστιους όγκους δεδομένων που διακινούνται μεταξύ των data centers των κολοσσών της Σίλικον Βάλεϊ. 
Το πρόγραμμα αποτελεί μία ασυνήθιστα «επιθετική» δραστηριότητα από πλευράς της NSA απέναντι σε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, προσθέτει στο ρεπορτάζ η εφημερίδα.
«Εκμεταλλευόμενη την παρακολούθηση αυτών των επικοινωνιών, η υπηρεσία είναι σε θέση να συλλέγει δεδομένα από εκατοντάδες εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν σε Αμερικανούς», επισημαίνει η Washington Post.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει σχόλια από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης. 
Η Google πάντως έκανε λόγο για «ανησυχητικούς ισχυρισμούς» περί παρακολούθησης των επικοινωνιών μεταξύ των data centers της, δραστηριότητα για την οποία δεν ήταν ενήμερη. Όσον αφορά στη Yahoo, εκπρόσωπός της δήλωσε ότι υπάρχουν αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των data centers της, και δεν έχει δοθεί πρόσβαση στην NSA ή σε άλλες υπηρεσίες.







defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com