Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

SHOW TIME για τον πρωθυπουργό από Ένοπλες Δυνάμεις που λειτουργούν με αίσθημα καθήκοντος...




Ο πρωθυπουργός θα θαυμάσει στη Δοκό τις Ένοπλες Δυνάμεις που εξακολουθούν να λειτουργούν σε υψηλότατα στάνταρντ χάρη στο μοναδικό δεδομένο που έχει παραμείνει ανεπηρέαστο σ΄ αυτές,στην αίσθηση καθηκόντος των στελεχών και του προσωπικού.

Η “στρατιωτική υπερδιέγερση” στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες και εκφράζεται είτε με αποφάσεις όπως αυτή για τα άρματα μάχης, είτε με ασκήσεις σαν κι αυτή που γίνεται στη Δοκό έχουν ένα και μοναδικό στόχο: να “προσεγγίσει” η κυβέρνηση τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το γεγονός ότι το κάνει με τελείως λανθασμένο τρόπο δεν της το έχει επισημάνει κανείς.

Στη Δοκό ο πρωθυπουργός θα δει:

•την αφρόκρεμα των Ειδικών Δυνάμεων 

•τους καλύτερους πιλότους αεροσκαφών και ελικοπτέρων,που βρίσκονται στον αέρα χάρη στους καλύτερους μηχανικούς που διαθέτει το ΝΑΤΟ.

•τους ικανότερους “καπετάνιους και ναύτες”


Όλοι τους θα δώσουν και την ψυχή τους επειδή πρώτα απ΄ όλα πιστεύουν αυτό που κάνουν 

Όλοι τους θα δώσουν και την ψυχή τους επειδή πρώτα απ΄ όλα πιστεύουν αυτό που κάνουν . Κι όχι μόνο επειδή τους παρακολουθεί ο πρωθυπουργός της χώρας. Ο οποίος συμπτωματικά όπως και ο πρηγούμενος εκλεγμένος πρωθυπουργός - ο Παπανδρέου- τους καταδίκασε σε δραματική πτώση του βιοτικού τους επιπέδου. Που ποτέ δεν ήταν πλούσιο. 

Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί αυτούς οι οποίοι πηδάνε στο κενό από αεροπλάνα και ελικόπτερα , εμφανίζονται από τα βάθη της θάλασσας εκεί που κανείς δεν τους περιμένει , παιζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα καθισμένοι στο κόκπιτ ενός αεροσκάφους ή ενός ελικοπτέρου. Και το κάνουν εξίσου καλά με μισθό “πετσοκομμένο” ακόμη και κατά 40%.

Όλους αυτούς λοιπόν κάποιοι στη κυβέρνηση πιστεύουν στα σοβαρά ότι θα τους “γαληνέψουν” με ασκήσεις - σώου ,με κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, λες και αυτό είναι που τους λείπει, ειδικά μετά από την ολοκλήρωση του Παρμενίωνα πριν από 15 ημέρες.

Δεν γνωρίζουμε αν έχει κάποια σημαντική ανακοίνωση να κάνει ο πρωθυπουργός προς τη κατεύθυνση ανακούφισης των στρατιωτικών. Αν κρίνουμε απ΄ όσα είπε προχθές ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος τα πράγματα είναι μάλλον αμετάβλητα. 

Το επίδομα παραμεθορίου δεν ...εγκρίνεται από την τρόϊκα.


Το επίδομα παραμεθορίου δεν ...εγκρίνεται από την τρόϊκα

Κι αν ο πρωθυπουργός επαναλάβει ότι “μόλις έχουμε πλεόνασμα κάτι θα δώσουμε”, θα πρέπει να μας πει και πόσο υπολογίζεται πραγματικά να είναι αυτό το πλεόνασμα. Γιατί στην τελευταία επίσκεψη της τρόϊκας μάθαμε ότι θα ΄ναι “αέρας κοπανιστος”.

Επίλυση βασικών προβλημάτων της καθημερινότητάς τους θέλουν και ζητούν οι στρατιωτικοί κι όχι ασκήσεις - σώου ή “ερπύστριες στην άσφαλτο” για τις οποίες πανηγυρίζουν χρυσαυγίτες και τα “παπαγαλάκια” τους. Ασκήσεις θα κάνουν πάντα οι στρατιωτικοί μας ,χωρίς τηλεοπτικές κάμερες . Ερπύστριες ακούνε κάθε μέρα όχι στην άσφαλτο αλλά στα σύνορα του Έβρου και των νησιών . Μάχες δίνουν κάθε μέρα οι πιλότοι μας στον αέρα και στη θάλασσα οι “ναυταίοι”παραμένουν άγρυπνοι πάνω στα “πλωτά τείχη”. 

Οι μόνοι που “πανηγυρίζουν” για την παράδοξη κυβερνητική προσέγγιση προς τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μια “χούφτα” απόστρατοι που έχουν λυμένα τα προβλήματά τους και όπως προαναφέραμε οι χρυσαυγίτες που απολαμβάνουν την νίκη τους: έχουν επιβάλλει την αζέντα τους σ΄ ότι αφορά στις ΕΔ στην κυβέρνηση.  







onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com