Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

20.000 ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΑ “ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ” ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ...





Το παραδέχθηκε ανερυθρίαστα ο Δήμαρχος των λαθραίων σε κρίση ειλικρίνειας, βλακείας και αυτοκριτικής.
Σε μια πρώτη και ίσως τελευταία για αυτόν κοινωνική έρευνα για τις ευπαθείς ομάδες στην Αθήνα, καθώς και τις πρωτοβουλίες του δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ο Γιώργος Καμίνης και η διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι , ξέρασαν την αλήθεια.
Σήμερα, περισσότεροι από 20 000 κάτοικοι της πόλης στηρίζονται από τη δημοτική αρχή αυτό έγινε κατορθωτό -παρά τους 60% λιγότερους πόρους που διατέθηκαν-χάρη στη νέα αντίληψη που οδηγεί από την φιλανθρωπία στην αλληλοβοήθεια, μας είπε ο κ.Καμίνης προσπαθώντας να εξομαλύνει τις φοβερές διαπιστώσεις.
Αναφερόμενος στα στοιχεία της έρευνας, ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι στους άστεγους το 77% είναι άντρες, επί του συνόλου το 54% έλληνες και το 46% αλλοδαποί, το 24% δεν έχει οικογένεια , το 61% είναι ουσιοεξαρτώμενοι, ενώ το 76% είναι μεταξύ 26 και 55 ετών.

Σε ότι αφορά τα στοιχεία που προκύπτουν από τα συσσίτια που προσφέρει το ΚΥΑΔΑ, το 73% από τους Έλληνες σιτιζόμενους είναι άνεργοι περίπου 2 χρόνια, το 41% προσήλθε στο συσσίτιο τους τελευταίους 6 μήνες, το 46% είναι μεταξύ 36 και 55 ετών, το 50% είναι άγαμοι, το 7,5% έχει τίτλο ανώτατης εκπαίδευσης και το 0,7% μεταπτυχιακό.







makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com