Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο Β.ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ...Σήμα κινδύνου για "πολλούς νεκρούς" από μεγάλο σεισμό!!!





O καθηγητής σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί ότι, αν δεν ελεγχθούν τα κτίρια και δεν αποκατασταθούν τυχόν βλάβες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού.
Ταυτόχρονα ομολογεί ότι - προφανώς λόγω του Μνημονίου και της οικονομικής δυσπραγίας - η Πολιτεία αδυνατεί να κάνει τους ελέγχους και πρέπει να αναλάβουν οι ιδιώτες και οι δήμοι αυτό το έργο! Αλλά ποιοι δήμοι; Οι χρεοκοπημένοι δήμοι;
Με αφορμή την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για επικείμενο νέο - ισχυρότερο σεισμό στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και γενικότερα κατά μήκος του λεγόμενου «Ελληνικού Τόξου», υπογραμμίζει ότι σήμερα δεν είναι δυνατόν να γίνει βραχυπρόθεσμη πρόγνωση ενός σεισμού και τονίζει ότι σεισμολόγοι και άλλοι επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο, αναζήτησαν, επί τρεις και πλέον δεκαετίες, μια μέθοδο άμεσης πρόβλεψης των σεισμών, αλλά απέτυχαν.
«Από τη στιγμή που η Πολιτεία αδυνατεί, δεν επιτρέπεται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Τα επιμελητήρια, οι Δήμοι, οι σύλλογοι, άλλοι φορείς, μηχανικοί, ιδιώτες, και άλλοι εμπλεκόμενοι πρέπει να αναλάβουν από μόνοι τους τον προσεισμικό έλεγχο. Τι περιμένουν οι φορείς και οι τοπικοί άρχοντες; να τους δώσει η πολιτεία χρήματα; Αφού δεν υπάρχουν» υπογραμμίζει ο κ. Παπαζάχος.




defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com