Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

"Βέτο" Ομπάμα στα «μίνι-νομοσχέδια» των Ρεπουμπλικάνων ...




Mετά την έντονη κατακραυγή των Αμερικανών πολιτών, αλλά και την ισχυρή αντίδραση των παραγόντων της οικονομίας για την επικείμενη παράλυση του κράτους, οι Ρεπουμπλικάνοι κάνουν ένα βήμα πίσω, με την ελπίδα να δοθεί τέλος στο αδιέξοδο που απειλεί την αμερικανική αλλά και διεθνή οικονομία.
Μάλιστα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, δηλώνει διατεθειμένος να διαπραγματευτεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, και τον επικεφαλής της Γερουσίας, Χάρι Ράιντ, έπειτα από την αποτυχία να σημειωθεί πρόοδος σχετικά με το «λουκέτο» των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, αλλά και αναφορικά με το ζήτημα του χρέους της χώρας.

Ο Μπένερ αναμένει από τον Ράιντ να ορίσει συνάντηση, ενώ ο Δημοκρατικός γερουσιαστής απάντησε πως προτίθεται να το κάνει, εφόσον περάσει ένα «καθαρό», όπως λέγεται, νομοσχέδιο, για την χρηματοδότηση του προϋπολογισμού χωρίς να συμπεριλαμβάνει το μπλόκο στη μεταρρύθμιση της υγείας που αποτέλεσε και την αφορμή για την κρίση.
Ερωτηθείς για τον λόγο που οι υπηρεσίες παραμένουν κλειστές, ο Μπένερ απάντησε ότι αυτό συμβαίνει για να υπάρχει δικαιοσύνη στους Αμερικανούς πολίτες, σχετικά με το περίφημο Obamacare.
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος
Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε και σήμερα ότι ο Ομπάμα θα ασκήσει βέτο στα «μίνι νομοσχέδια» που προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι για να ξανανοίξουν ορισμένες υπηρεσίες.
«Η εξέταση νομοσχεδίων περί επιχορηγήσεων κατ' αυτόν τον τρόπο δεν συνιστά σοβαρό ή υπεύθυνο τρόπο για τη λειτουργία της κυβέρνησης», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.
Στις 17 Οκτωβρίου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να εξαντλήσει το όριο δανεισμού της και επαφίεται στο Κογκρέσο να αυξήσει το νόμιμο όριο του χρέους. Ο Μπένερ φέρεται να δήλωσε σήμερα στους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές ότι δεν θα βασιστεί στις ψήφους των Δημοκρατικών για να περάσει ένα «καθαρό» νόμο για το όριο του χρέους από τη Βουλή.
Σύμφωνα με την βουλευτή Σέλι Μουρ Κάπιτο, η οποία εκλέγεται στη Δυτική Βιρτζίνια, ο πρόεδρος του Σώματος διέψευσε και πάλι τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι σχεδίαζε να εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή ένα "καθαρό" νομοσχέδιο, χωρίς προϋποθέσεις και όρους.






newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com