Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Οδηγός επιβίωσης στο Γκουλάγκ "Ελλάδα" από έναν πρώην κρατούμενο...







Χρήσιμες "Οδηγίες επιβίωσης" ενός αντικαθεστωτικού, του Βαρλάμ Σαλάμοφ από το βιβλίο του: "Τι είδα και τι κατάλαβα στα Γκουλάγκ" για μία χώρα που μέσα σε μερικές ημέρες μεταβλήθηκε σε ένα γιγαντιαίο πάρκο "κυνηγών κεφαλών"
Ειδικά αυτές τις ημέρες έχει μεγάλη αξία να εμπεδώσουμε κάποιες από τις παρακάτω αλήθειες που περιέχονται στο βιβλίο.
-Έμαθα να «σχεδιάζω» τη ζωή μόνο για την επόμενη ημέρα και όχι παραπάνω.
Γιατί μεθαύριο το πρωί μπορεί να κτυπήσει η πόρτα του σπιτιού σας και να είναι η αντιτρομοκρατική σε όποιο "άκρο" - κατ'αυτούς - και αν ανήκεις. Έτσι ή αλλιώς τα όπλα άλλοι, εκτός Ελλάδος, τα πληρώνουν. Άρα, ζήσε το σήμερα και το αύριο όσο μπορείς πιο έντονα,
-Κατάλαβα τι θα πει εξουσία και θα πει άνθρωπος που κρατάει όπλο στα χέρια του
Εξουσία είναι τα όπλα. Δεν υπάρχει καμία διαφορά αν τα κρατά η αντιτρομοκρατική ή ένας πραξικοπηματίες. Το όπλο κάνει την διαφορά και όποιος το έχει κυβερνά και εξουσιάζει.
-Κατάλαβα ότι οι κλέφτες δεν είναι άνθρωποι
Ο ελληνικός λαός άργησε να το καταλάβει για το "όλον ΠΑΣΟΚ" αυτή την μεγάλη αλήθεια. Προτιμούσε να αλλοτριωθεί και νόμισε ότι "οι κλέφτες θα γίνονταν άνθρωποι"...
-Κατάλαβα ότι μπορεί να ζεις οργισμένος
Αυτό πρέπει να το έχουν καταλάβει σχεδόν όλοι οι Έλληνες πλην αυτών που ο χαρακτηρισμός "Έλληνας" αφορά μόνο το διαβατήριο τους.
-Κατάλαβα ότι οι σταλινικές «νίκες» (αλλάξτε το σταλινικές με "μνημονιακές") έγιναν γιατί εκείνος/οι δολοφονούσε/αν αθώους ανθρώπους – μια οργάνωση δέκα φορές μικρότερη αριθμητικά, αλλά τολμηρή θα μπορούσε να εκδιώξει στον Στάλιν/την τρόικα μέσα σε δυο μέρες.
Όπως το λέει: Σε δύο ημέρες μπορούσαμε να τους είχαμε αποκολλήσει από το σώμα μας...
-Είδα ότι η μοναδική ομάδα ανθρώπων, η οποία διατηρούσε ακόμη κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά στην πείνα και στους προπηλακισμούς ήταν θρησκευόμενοι, τα μέλη διαφόρων σεκτών, σχεδόν όλοι, και το μεγαλύτερο μέρος των ιερέων.
Αυτό το τελευταίο δείχνει ότι όσοι έχουν πίστη επιβιώνουν ακόμα και στις συνθήκες των "γκουλάγκ" τη τρόικας. Ορθοδοξία σημαίνει Ελλάδα...



defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com