Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Δείτε την Εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης 2013 (αποτελέσματα)...





Προκειμένου να ενημερωθείτε για την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης για το οικονομικό έτος 2013 (εισοδήματα 2012), μέσω διαδικτύου,πατήστε στο τέλος του άρθρου το σχετικό link της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών (TaxisNet). Η ΓΓΠΣ ανακοίνωσε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 ότι απέστειλε στους φορολογούμενους νέα παρτίδα εκκαθαριστικών για τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν εφέτος, με ημερομηνία βεβαίωσης του φόρου στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης του σε δύο δόσεις έως το τέλος του έτους. Στη νέα αυτή σειρά εκκαθαριστικών θα περιλαμβάνονται όσοι έχουν υποβάλει κανονικά τις δηλώσεις τους εντός των προθεσμιών, όπως και οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους ύστερα από πρόσκληση της εφορίας.

Σε ότι αφορά στους φορολογούμενους που δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της εφορίας για περαιτέρω έλεγχο των δηλώσεων τους, πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι για όσους προέκυπτε πιστωτικό εκκαθαριστικό θα παραμείνουν στην αναμονή μέχρι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά. Για όσους, από την εκκαθάριση, προέκυψε χρεωστικό σημείωμα θα τους αποσταλεί κανονικά το εκκαθαριστικό το οποίο θα πρέπει να πληρώσουν ενώ θα συνεχισθεί ο έλεγχος που μπορεί να καταλήξει σε πρόστιμα και προσαυξήσεις. Υπενθυμίζεται ότι από τους 340.791 φορολογούμενους που είχαν κληθεί από την εφορία θα υποβάλουν τα δικαιολογητικά των δηλώσεων τους μόνο 212.184 τα υπέβαλαν κανονικά. 

Τελευταία ενημέρωση:  Παρασκευή 04-10-2013, 11:20 

Παράταση υποβολής δικαιολογητικών φορολογικής δήλωσης 2013 
Μέχρι και το τέλος του μήνα (30-09-2013) είχαν τη δυνατότητα οι φορολογούμενοι να πηγαίνουν στις εφορίες για την υποβολή - έλεγχο παραστατικών του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης του έτους 2013, καθώς σύμφωνα με μήνυμα στο twitter του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη,  το υπουργείο έστειλε email στις εφορίες για την παράταση έως και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013, λόγω της 48ωρης απεργίας.
Στην εφορία συμπληρώνετε μια αίτηση που θα σας δώσουν και παραδίδετε όλα τα δικαιολογητικά για έλεγχο. Αν ο φορολογούμενος δεν προσκομίσει όλα τα παραστατικά, η εφορία θα επικοινωνήσει μαζί του ώστε να στείλει / παραδώσει όσα λείπουν.

Προσοχή: Σε πολλές περιπτώσεις φορολογούμενων εμφανίζεται το μήνυμα: «Η δήλωση έχει υποβληθεί μέσω διαδικτύου στις ../../2013. Για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης που υποβάλατε ηλεκτρονικά πρέπει να προσκομίσετε ή να αποστείλετε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, εκτύπωση της δήλωσης με τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος, μέχρι 26.9.2013.
Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται μόνο αν επιλέξετε το link στο τέλος του άρθρου με τα αποτελέσματα εκκαθάρισης και όταν κάνετε εκτύπωση της δήλωσης αφού πριν κάνετε log in με username και Password στο λογαριασμό σας στο taxisnet. Το ανωτέρω μήνυμα εμφανίζεται στην εκτύπωση της φορολογικής δήλωσης (στην 1η σελίδα -  pdf αρχείο).

Το υπουργείο δεν ενημερώνει, προς το παρόν, τους φορολογούμενους με  κάποιο άλλο τρόπο (π.χ. ταχυδρομικώς) ώστε να στείλουν για έλεγχο τα δικαιολογητικά της φορολογικής τους δήλωσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις αποστέλλεται και  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email εφόσον έχει δηλωθεί). Αυτό θα προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο internet όπως οι συνταξιούχοι. 

Το κείμενο του email από στέλνει η ΓΓΠΣ στους φορολογούμενους από το no.reply@gsis.gr:
"Αγαπητέ φορολογούμενε,
Κατά την εξέταση των στοιχείων που δηλώσατε με την δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2013, προέκυψε η ανάγκη ελέγχου των παραστατικών που πιστοποιούν την ακρίβεια των δηλωθέντων στοιχείων.
Ως εκ τούτου, σας καλούμε να προσκομίσετε ή να αποστείλετε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, εκτύπωση της δήλωσης με τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος, μέχρι 26.9.2013.
Σε αντίθετη περίπτωση η δήλωσή σας θα προωθηθεί για έλεγχο."

Επίσης, για τη δυνατότητα που έχουν οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2013 καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενημέρωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή 25-08-2013 το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδαhttp://www.gsis.gr επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και, στη συνέχεια, επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9» μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί. Για να δείτε τα εκκαθαριστικά θα πρέπει να κάνετε login (σύνδεση) και να γνωρίζετε το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να επιλέξτε το Link στο τέλος του άρθρου για να δείτε αν έχει γίνει η εκκαθάριση της δήλωσης και πότε θα σας αποσταλεί το εκκαθαριστικό σημείωμα. 
Τα απευθείας links είναι:

https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp για το εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος 2013 https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx για το εκκαθαριστικό  ΦΑΠ 2011 - 2012.

Ακόμη, παρατήθηκε έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, η προθεσμία για την πληρωμή της 1ης δόσης του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012, η οποία έληξε την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν έως τη νέα προθεσμία, εφάπαξ το ποσό του φόρου εισοδήματος θα δικαιούνται την έκπτωση 1,5% που προβλέπεται, ειδάλλως θα μπορούν να πληρώσουν τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις. Το υπουργείο υποχρεώθηκε να προχωρήσει τελικά στην παράταση για την πληρωμή των συγκεκριμένων φόρων, αποδεχόμενο, στη σχετική ανακοίνωση, ότι «η παράταση δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων». Ενώ, σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν φτάσει ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα και οι υπόχρεοι έπρεπε να τα αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Τα ηλεκτρονικά εκκαθαριστικά αναγράφουν τους κωδικούς «Ταυτότητας Οφειλής», με τους οποίους μπορεί να γίνει η εξόφληση της πρώτης δόση ή ολόκληρου του ποσού του φόρου στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ. Ειδικά για τις τράπεζες, η εξόφληση μπορεί να μέσω web banking για αποφυγή ουρών και ταλαιπωρίας. Το πρόβλημα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα δημιουργήθηκε ουσιαστικά από το ίδιο το κράτος, που ενώ έσπευσε να εκκαθαρίσει εκατομμύρια δηλώσεις και να επιζητεί στις ίδιες προθεσμίες και την πληρωμή των φόρων ακινήτων, δεν κατάφερε να αποστείλει εγκαίρως ταχυδρομικά τα ειδοποιητήρια.

Καθυστερήσεις στην εκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων 2013

Ο μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που έχει συνταξιοδοτηθεί τον τελευταίο χρόνο, δυσχεραίνει τη διεκπεραίωση των υποθέσεων ελέγχου και εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν εφέτος, λέει το Υπουργείο Οικονομικών, με την επισήμανση ότι, οι φορολογούμενοι που καλούνται στις Εφορίες για προσκόμιση δικαιολογητικών είναι 300.000 άτομα (εφέτος υποβλήθηκαν χειρόγραφα στις ΔΟΥ 25.000 δηλώσεις, αντί 1,1 εκατ. δηλώσεων πέρυσι). Σύμφωνα με το υπουργείο, η επιβάρυνση του φόρου εισοδήματος εφέτος είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι (περίπου 3,5 δισ. ευρώ έναντι 7,5 δισ. ευρώ), ενώ η επιβάρυνση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έχει επιμεριστεί στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων (επτά δόσεις).

Αποτελέσματα εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων 2013:
Η τελευταία ενημέρωση εκκαθάρισης έγινε: 04-10-2013
Πατήστε είσοδος και μετά εισάγετε τον Αριθμό φορολογικού μητρώουπου σας ενδιαφέρει για να μάθετε άμεσα το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. H υπηρεσία είναι διαθέσιμη ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής της Φορολογικής σας Δήλωσης (στη Δ.Ο.Υ. ή μέσω διαδικτύου). 
Επιλέξτε το παρακάτω link:

Ενημέρωση Εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων έτους 2013


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com