Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Κατέστησε "όμηρους" των δανειστών τους Έλληνες και απειλεί με εκλογές η κυβέρνηση...





Η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου έχουν καταστήσει τον ελληνικό λαό «όμηρο» των δανειστών. Η τρόικα αξιώνει νέα μέτρα θέλοντας να επιβάλλει στην Ελλάδα πλήρη «κατοχή». Κάτι που έχει κάνει ήδη σε μεγάλο μέρος. Στις απαιτήσεις των εκπροσώπων των ξένων funds που σκοτώνουν λαούς για να κερδοσκοπήσουν η κυβέρνηση απειλεί με… εκλογές.
Με την εκλογή της η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού ξέχασε τα περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και συνέπραξε με το ΠΑΣΟΚ που «λεηλάτησε» επί δεκαετίες τη χώρα, έγινε ο «καλύτερος μαθητής» της τρόικας. Ότι απαιτούσαν οι δανειστές συμφωνούσε η κυβέρνηση με τον κ. Στουρνάρα να έχει φτάσει στο σημείο να μιλάει για μνημόνιο-ευλογία και να ευχαριστεί το Σόιμπλε που πέρασε τη θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων και τους στραγγαλίζει έναν έναν.
Πίστεψε η κυβέρνηση πώς οι απαιτήσεις της τρόικας θα σταματήσουν αν παριστάνει το καλό παιδί και παρουσιάσει κάποια… θετικά στοιχεία. Αφού βέβαια διαλύσει όλη την κοινωνία.
Έπαιξε και έχασε. Δυστυχώς όμως το μάρμαρο και την «προδοτική» συμπεριφορά της κυβέρνησης την πληρώνουν με αίμα οι πολίτες. Έδωσε θάρρος στους δανειστές, ανέβηκαν στο κρεβάτι μας και το θεώρησαν κτήμα τους.
Παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο μαγειρεμένα στοιχεία για πρωτογενές πλεόνασμα και έκανε λόγο για ανάπτυξη από αρχές του 2014. Τα αποδόμησε με τη μία η τρόικα. «Όχι το 2013, ούτε το 2014 δεν πρόκειται να πετύχετε πρωτογενές πλεόνασμα», απάντησαν οι δανειστές και αξίωσαν νέα μέτρα ύψους 11 δις ευρώ.
Τα 4,5 δις ευρώ είναι το χρηματοδοτικό κενό για το 2014. Αυτό κατά τη διάρκεια του οποίου θα είχαμε ανάπτυξη κατά τον κ. Στουρνάρα. Άλλα 6,5 δις ευρώ θα απαιτηθούν σύμφωνα με την τρόικα για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας τα έτη 2015-2016.
Οι δανειστές εμφανίζονται «πρόθυμοι» να βοηθήσουν με νέο πακέτο βοήθειας. Αυτό όμως προυποθέτει και νέα μέτρα σε βάρος των Ελλήνων και μάλιστα οριζόντια. Δηλαδή, κόψιμο μισθών και συντάξεων, χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, αύξηση φόρων και νέους φόρους, κλείσιμο επιχειρήσεων κ.α. Θέλουν δηλαδή την πλήρη εξόντωση μας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Όπως είπε και ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα μόνο τότε θα υπάρξουν επενδύσεις. Ασφαλώς μόνο τότε. Ποιος θα έρθει στην Ελλάδα να επενδύσει όταν το χρέος της χώρας είναι σε δυσθεώρητα ύψη;
Οι δανειστές απορρίπτουν κάθε συζήτηση για «κούρεμα» χρέους και μετακύλιση ομολόγων. Το μόνο «κούρεμα» που θέλουν είναι αυτό των καταθέσεων των Ελλήνων.
Νέα μέτρα συνεπάγεται καταστροφή για την κυβέρνηση. Η Ν.Δ. θα έχει τη τύχη του ΠΑΣΟΚ. Ήδη στις δημοσκοπήσεις (όχι στις «μαιμουδεμένες») ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά και μάλιστα με διαφορά. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί υψηλά ποσοστά παρά και επιστρέφει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση την επιχείρηση εναντίον της και οι φυλακίσεις της ηγεσίας της.
Η κυβέρνηση ουδέποτε διαπραγματεύτηκε επί της ουσίας. Το μόνο που έκανε ήταν να εκτελεί εντολές. Και τώρα που αντιλαμβάνεται ότι, η φωτιά που άναψε θα κάψει την ίδια, αντιστέκεται δήθεν στα νέα μέτρα και απειλή με… εκλογές.
Τις εκλογές επί της ουσίας όμως της ξορκίζει γιατί όταν θα έρθουν δεν θα ξέρει που να κρυφτεί. Εδώ έφτασαν στο σημείο να λένε πώς αν παραιτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής θα λειτουργήσει η Βουλή με μικρότερη σύνθεση και θα ξεπεραστεί το Σύνταγμα με μία νομοθετική ρύθμιση.
Επί της ουσίας όμως η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο, ευελπιστώντας πώς ίσως προκύψει αχτίδα φωτός για εκείνη από τη διαφωνία Ε.Ε. και ΔΝΤ. Φεύ. Έχει καταρρεύσει και απλά δεν το έχει πάρει χαμπάρι.









defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com