Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Και δεύτερο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο για την Ινδία...





Τουλάχιστον 12 διμερείς συμφωνίες στα πεδία της ενέργειας, της βιοτεχνολογίας και μια μεγάλη συμφωνία το περιεχόμενο όμως της οποίας δεν είναι γνωστό πρόκειται να υπογραφούν μεταξύ των κυβερνήσεων Ρωσίας και Ινδίας στη 14η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 21 Οκτωβρίου.
Αυτό ανακοίνωσαν Ινδοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι μετέχουν των διαπραγματεύσεων για την επικύρωση των συμφωνιών, διαπραγματεύσεις οι οποίες είναι σε εξέλιξη.
Αυτό όμως που πρόκειται να κυριαρχήσει ως θέμα προς διαπραγμάτευση στην ινδο-ρωσική συνάντηση, είτε ανακοινωθεί είτε όχι, είναι η συμφωνία της Μόσχας στην ενοικίαση και ενός δεύτερου πυρηνοκίνητου υποβρυχίου στην Ινδία.
Η Ινδία φιλοδοξεί να υπενοικιάσει και ένα δεύτερο πυρηνοκίντο υποβρύχιο από τη Ρωσία και οι συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο. Τα στοιχεία για το οικονομικό ύψος της συμφωνίας είναι άγνωστα προς το παρόν, καθώς καμία πλευρά δεν έχει δώσει καμία πληροφορία. Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί και μεταξύ του Ινδού πρωθυπουργούManmohan Singh και του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin που θα συναντηθούν κατά τη διάκρεια της συνάντησης των πλευρών .
Κανονικά ευαίσθητα θέματα ασφάλειας όπως είναι τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια δεν ανακοινώνονται επίσημα. Είναι επομένως αμφίβολο ακόμη κατά το πόσο μια συμφωνία για το συγκεκριμένο θέμα πρόκειται να συμπεριληφθεί στο κοινό ανακοινωθέν των δύο πλευρών.
Το μόνο μέχρι στιγμής πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του ινδικού Ναυτικού είναι το INS Chakra το οποίο επίσης βρίσκεται υπό καθεστώς υπενοικίασης από τη Ρωσία. Το σκάφος εισήλθε σε υπηρεσία με το ινδικό Ναυτικό τον Απρίλιο του 2012. Η μίσθωση του υποβρυχίου πρόκειται να στοιχήσει στην Ινδία τουλάχιστον 1 δισ. $.
Το δεύτερο υποβρύχιο πρόκειται να κοστίσει όπως αναφέρουν ινδικές πηγές λίγο περισσότερο.





defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com