Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ποιες είναι οι "στρατιωτικές" κόντρες Αβραμόπουλου - Βενιζέλου...




Πέραν της ''κόντρας ''  για τα υποβρύχια στις σχέσεις Αβραμόπουλου - Βενιζέλου έχουν προηγηθεί και άλλες ''μάχες''. Ως παραδείγματα αναφέραμε   το κυβερνητικό αεροσκάφος και την αποδιδόμενη στον κ. Αβραμόπουλο πρόθεση να ιδρύσει Γενική Γραμματεία  για να ''καπελωθεί'' ο επιλεγείς επί ημερών ΠΑΣΟΚ Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών κ .Γεωργιόπουλος -  δεν είναι όμως οι μόνες!

Όπως παρατηρούν ...προσεκτικοί αναλυτές υπάρχουν οι εξής ''βολές'' από την πλευρά Αβραμόπουλου, που φέρεται να έχουν καταγραφεί από την πλευρά Βενιζέλου. Και έχουν καταγραφεί, λένε, όχι ως πολιτικές κινήσεις ''αυτοδύναμες'' αλλά ως κινήσεις ΚΑΤΑ  επιλογών του Βενιζέλου ως Υπουργού Αμυνας:

- ΠΡΩΤΗ: Με τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η οποία φέρει την υπογραφή του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου αντικαταστάθηκε εκσυγχρονιστική διάταξη γύρω από το θέμα του διδακτικού προσωπικού των Στρατιωτικών Σχολών που είχε εισαγάγει ο Βενιζέλος.  Συγκεκριμένα, πλέον, οι διοικήσεις των  Στρατιωτικών Σχολών αποκτούν και πάλι το δικαίωμα βέτο  στις επιλογές καθηγητών που γίνονται από τους εκλέκτορες και τις εισηγητικές πανεπιστημιακές επιτροπές.Η τροπολογία που πέρασε - και το ΠΑΣΟΚ δεν πήρε αρχικά είδηση  στην διαδικασία ψήφισης - επανέφερε ως υποχρεωτική την θεώρηση πράξεων που αφορούν διαδικασίες γύρω από το διδακτικό, από τον στρατιωτικό διοικητή της Σχολής. Ο κ. Βενιζέλος , λέγεται, ότι όταν το έμαθε έγινε έξαλλος, αφού θεωρεί τον ψηφισθέντα πλέον νόμο αντισυνταγματικό. Και μάλιστα λέγεται ότι ξεκίνησε διαδικασίες για την αλλαγή του!



Όπως παρατηρούν ...προσεκτικοί αναλυτές υπάρχουν οι εξής ''βολές'' από την πλευρά Αβραμόπουλου, που φέρεται να έχουν καταγραφεί από την πλευρά Βενιζέλου.



-ΔΕΥΤΕΡΗ:Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι και ο κ. Αβραμόπουλος κινείται μαζί με άλλους βουλευτές της ΝΔ και παράγοντες της ΝΔ να επαναφέρει το ''ελληνικό γένος'' ως απαραίτητη προϋπόθεση στους υποψηφίους για εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές, Την άρση αυτής της προϋπόθεσης είχε θεσπίσει - βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας και εναρμόνισης με διεθνείς διατάξεις -ο κ. Ε.Βενιζέλος, ως Υπουργός Αμυνας. Μερίδα βουλευτών της ΝΔ είχε προσπαθήσει πριν μερικούς μήνες να την επαναφέρει  ως υποχρεωτική με τροπολογία που κατατέθηκε αλλά η οποία τελικά είχε αναιρεθεί με αντίδραση των κκ Ε. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη. Λέγεται ότι πάλι κάποιοι ''γαλάζιοι'' είναι αποφασισμένοι να επαναφέρουν την τροπολογία - με ορισμένες αλλαγές - που να κάνει υποχρεωτικό το ελληνικό γένος των υποψηφίων...

-ΤΡΙΤΗ : Πρόσφατα ο κ Αβραμόπουλος επανέφερε τα μηχανοκίνητα ( τανκς και ιπτάμενα μέσα) στην στρατιωτική παρέλαση - για πρώτη φορά μετά την καταργησή τους το 2010 μετά από απόφαση του κ Βενιζέλου ο οποίος είχε επικαλεσθεί εισηγήσεις του ΓΕΕΘΑ για οικονομικούς, περιβαλλοντικούς, δημοσιονομικούς και επιχειρησιακούς, λόγους. Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα και μετά την δωρεά καυσίμων από τον Βαρδινογιάννη, τανκς και μαχητικά θα συμμετάσχουν, έστω και σε ''κουτσουρεμένο'' αριθμό.

-ΤΕΤΑΡΤΗ: Μια ακόμα κίνηση Αβραμόπουλου ''κόντρα΄΄ σε επιλογές Βενιζέλου -Μπεγλίτη είναι η αποδιδόμενη στον νυν υπουργό Αμυνας να προμηθευτεί από τις ΗΠΑ μέρος των  προσφερόμενων με μικρό κόστος αρμάτων τύπου ΑΒRAMS, την στιγμή που επί των ημερών των προκατόχων του είχε επικρατήσει η άποψη του ''παγώματος'' της πρότασης μέχρι να έρθουν καλύτερες ημέρες  για τον αμυντικό προ'υ'πολογισμό , μέσα από την τακτική των αναβολών. Το ότι τα τανκς αυτά ήταν ενεργοβόρα ήταν ένα επιπλέον επιχείρημα που τώρα μάλλον ...αίρεται.  






onalertgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com