Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

To Μαξίμου καλύπτει τον Χρύσανθο Λαζαρίδη...





Πλήρη κάλυψη στον Χρύσανθο Λαζαρίδη, παρέχει το Μέγαρο Μαξίμου, με ανώτατο αξιωματούχο της κυβέρνησης να υπερθεματίζει των όσων είπε, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν μπορεί να θεωρηθεί εντός συνταγματικού τόξου ένα κόμμα που δεν έχει καταδικάσει εγκληματικές ενέργειες, όπως για παράδειγμα στις Σκουριές.
Όταν «πιέστηκε» από δημοσιογράφους να διευκρινίσει εάν υπάρχει δυσαρέσκεια από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου εις βάρος του κ. Λαζαρίδη, το αρνήθηκε κατηγορηματικά αν και αναγνώρισε ότι με τη σημερινή παρέμβασή του στη Βουλή «κατέβασε μία ταχύτητα, από την πέμπτη στην τετάρτη»…
Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο κυβερνητικός Αξιωματούχος  επιβεβαίωσε τις επικείμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα, όσον αφορά σε διατάξεις που αφορούν στη σύσταση συμμορίας και την οργανωμένη διαδήλωση εν είδει παρελάσεως, όπως είχε προαναγγελθεί από τον Ν. Δένδια.
Λίγο νωρίτερα, στην Ολομέλεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιχείρησε να αναθερμάνει το «πολεμικό κλίμα» και απάντησε  σε όσα είπε ο κ. Λαζαρίδης εχθές περί έντασης που καλλιεργεί το κόμμα της.
Ξεκίνησε (!) χαρακτηρίζοντας ως «εμπρηστική, προβοκατόρικη, και πρακτορική» την «επίθεση» του συμβούλου του πρωθυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση: «δημιουργεί μείζονα ανησυχία η επιμονή του κ. Λαζαρίδη να μιλά για νεκρούς που θα έρθουν και για τους οποίους προειδοποιεί προσφέροντας όπως είπε υπηρεσίες. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη στην κυβέρνηση και στο πρωθυπουργό. Είναι υπεύθυνος! Και βεβαίως κανείς δεν δικαιούται να προσποιείται ότι αγνοεί τα σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας και τι σημαίνει προβοκάτσια. Για το λόγο αυτό και για το γεγονός ότι η επιλογή Λαζαρίδη ήταν να συμψηφίζει εγκληματικές πράξεις με δημοκρατικούς αγώνες, εγκληματικές εκδηλώσεις με κοινοβουλευτική παρουσία θα πρέπει η κυβέρνηση να τοποθετηθεί και να αναλάβει την ευθύνη»
Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής
Παίρνοντας το λόγο ο Χρύσανθος Λαζαρίδης επανέλαβε ότι η ένταση δεν προέρχεται μόνο από την πλευρά της Χρυσής Αυγής αλλά και από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τη Βουλευτή να ξανασκεφτεί  τα περί προβοκάτσιας και πράκτορες, και της ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕ ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής»!!!
«Οι φράσεις αυτές που χρησιμοποιείτε είναι βαριές και κλιμακώνουν την ένταση αλλά δεν το καταλαβαίνετε. Εγώ προσφέρω υπηρεσία και σε εσάς. Δυστυχώς με αυτό που κάνετε βλάπτετε και την χώρα και την Δημοκρατία και εγώ προσφέρω υπηρεσίες και στην Δημοκρατία. Αυτά που λέγονται εδώ μέσα και έξω. Που καλούν μαθητές σε σχολεία για ανατροπή δημιουργούν το υπόστρωμα της βίας η οποία τροφοδοτεί περισσότερη βία. Σας προειδοποιώ να μην δίνεται αυτή την εικόνα. Η προειδοποίηση είχε νόημα όχι μόνο για όσο έγιναν αλλά και αυτά που μπορεί να συμβούν. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει όμως έχω το δικαίωμα να καταθέτω τις απόψεις μου. Καταδικάζουμε την βία και την ένταση που δεν δημιουργείται μόνο από έναν αλλά και από άλλους. Όπως στις Σκουριές. Όπως η φραστική βία των γουναράδικων. Αυτά που λέτε εδώ μέσα δυστυχώς τα ακούνε και κάποιοι από έξω και επηρεάζουν. Και αν αρχίσει το κακό που μπορεί να σταματήσει; Ναι, προσφέρω υπηρεσία όταν προειδοποιώ όταν λέω ότι υπάρχει ένταση που μπορεί να οδηγήσει σε βία. Και έχω υποχρέωση και δικαίωμα να το λέω. Όλοι πρέπει να γίνουν πιο υπεύθυνοι, κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής».


likavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com