Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Βορίδης: Ανήκει το ΚΚΕ στο «νεφελώδες» συνταγματικό τόξο;





«Δεν υιοθετώ τη θεωρία του συνταγματικού τόξου», τόνισε στον ΒΗΜΑ 99.5 ο Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας το ερώτημα εάν και κόμματα όπως το ΚΚΕ ανήκουν τελικώς σ' αυτό. Σε επόμενη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι κατά τον ίδιο η έννοια του συνταγματικού τόξου είναι νεφελώδης και σημείωσε ότι τον ίδιο τον ενδιαφέρει η στάση των κομμάτων απέναντι στη πολιτική βία. Σημείωσε δε, στο ΒΗΜΑ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί απαράδεκτο κι εμπρηστικό πολιτικό λόγο και ενθαρρύνει τις πράξεις βίας.
 
Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ, ο Μάκης Βορίδης, αναρωτήθηκε αν ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ ανήκει στο συνταγματικό τόξο. Αργότερα στο ΣΚΑΙ έκανε λόγο για νεφελώδη έννοια του συνταγματικού τόξου. Υποστήριξε ότι κατά την άποψή του είναι θεμιτό κάποιος να έχει επαναστατικό όραμα κι ότι αυτό δεν τον θέτει αυτόματα εκτός κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Υποστήριξε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η στάση των κομμάτων απέναντι στα φαινόμενα πολιτικής βίας.

Στο σημείο αυτό αναρωτήθηκε: «Οι άλλοι που έπιασαν τους ανθρώπους και τους περιέλουσαν με βενζίνη δεν είναι το ίδιο;» αναφερόμενος στις σκουριές και στη συνέχεια στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ «που κατήγγειλε τις ανακριτικές πράξεις της δημοκρατίας». Υποστήριξε επιπλέον ότι κανείς δε λέει «ούτε ο Λαζαρίδης» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο με τη Χρυσή Αυγή. Επισήμανε πάντως ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ίδια με αυτή της ΝΔ απέναντι στη βία και διαφοροποιείται ανάλογα με την πλευρά που τη διαπράττει.

Νωρίτερα στο Βήμα είχε δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υιοθετεί απαράδεκτο και εμπρηστικό πολιτικό λόγο και ενθαρρύνει με τη στάση του πράξεις πολιτικής βίας».

Για τη Χρυσή Αυγή, είπε ότι προβάλλει δημόσια την έννομη τάξη και θα πρέπει να κριθεί εάν όντως συνιστά εγκληματική οργάνωση, χωρίς αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, το οποίο επαρκεί. Εκτίμησε, πάντως, ότι τα περισσότερα αδικήματα που της αποδίδονται είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Στο ΣΚΑΙ όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση Μπακογιάννη ότι υπάρχουν πολιτικοί της ΝΔ που αλληθωρίζουν προς τη Χρυσή Αυγή απάντησε: «Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που αλληθωρίζουν».

 

tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com