Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Σκάνδαλο: Colpo grosso στον αιγιαλό του Κορωπίου...




Η εφημερίδα «Παρασκήνιο», αποκαλύπτει σήμερα την σκανδαλώδη ένταξη στο πολεοδομικό σχέδιο μιας «αρχαίας» αυθαίρετης... κατασκευής, φυτεμένης κυριολεκτικά στον αιγιαλό, κίνηση που αποτελεί προάγγελο της μεγάλης «μπίζνας» που σχεδιάζουν κάποιοι. 

Η εφημερίδα «Παρασκήνιο», δημοσιεύεει σειρά φωτογραφιών τις οποίες όπως αναφέρει είναι «αρμιδιότητας του εισαγγελέα και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης».

«Οι φωτογραφίες», αναφέρει η εφημερίδα, «δείχνον κολώνες τόσο παλιές όσο και ο.... ναός του Σουνίου, άντε λίγο νεότερες... Κατασκευής αυθαίρετης και παράνομης, την περίοδο που όποιος είχε μέσον έκανε ότι ήθελε. Πρώτη κυβέρνηση του Αντρέα τότε, ο λαός στην εξουσία και κάποιος σκέφθηκε να χτίσει μια περιοσία στην παραλία ώστε οι χιλαιάδες που κάνουν εκεί μπάνιο να θέλουν την άδεια του ή να πληρώνουν...
Δεν τα τκατάφερε τότε και μετά 30 χρόνια αυτές οι φωτογραφίες έχουν τεράστια αξία. Γιατί τώρα ετοιμάζουν κάποιοι το colpo grosso προφανώς γιατί τα πήραν χοντρά. Αλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει για αυτή την επιλεκτική νομιμοποίηση ΜΕΣΑ στον αιγιαλό. 


Μόνο μία 

Τι έκαναν λοιπόν αυτές τις μέρες; Από μια παραλιακή ζώνη πολλών χιλιομέτρων με εκατοντάδες ΝΟΜΙΜΕΣ κατοικίες επέλεξαν να βάλουν στο σχέδιο μόνο ΜΙΑ! Και αυτή η ΜΙΑ δεν είναι καν κατοικία, αλλά ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΠΕΤΑ! Μέσα στη γραμμή αιγιαλού. Και αυτά τα παράνομα μπετά δεν είναι φετινά ή περισυνά, αλλά κολόνες μπετόν που φυτεύθηκαν πάνω στο κύμα και στην παραλία πριν 30 χρόνια.

Και έμειναν μόνο κολόνες, γιατί ουδείς είχε τομήσει επί τρεις δεκαετίες να κάνει κίνηση νομιμοποίησης. Και δεν τόλμησε γιατί και τα πεύκα στο βουνό και τα ψάρια στην περιοχή όταν ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι κι αυτά είχαν μάθει ότι σταμάτησαν την ανέγερση, γιατί είχαν φυτεθεί κολόνες ΜΕΣΑ στον αιγιαλό και έπρεπε ΜΟΝΟ να κατεδαφιστούν.

Το αντίθετο ακριβώς αποτολμούν τώρα. Νομιμοποίηση, πολεοδόμηση, άρα κατασκευή και deal με τον δήμο για την εκμετάλλευση. Κατά τις φήμες μάλιστα θα γίνει «κέντρο» που θα εκμεταλλευτεί όλη την υπέροχη παραλία εμπορικά, αποκλείοντας χιλιάδες πολίτες που σήμερα κάνουν ελέυθερα μπάνιο». 

Κατεδάφιση 

Σταμάτησαν το ανοσιούργημα τότε γιατί ο χρηματισμός έβγαζε μάτια. Πέρασαν τα χρόνια και ουδείς τόλμησε να χτίσει εκεί, ούτε να κάνει άλλο βήμα. Ποιο βήμα έπρεπε να γίνει σε μια χώρα που βγαίνει λαβωμένη από την κρίση ώστε να σηματοδοτηθεί ότι κάτι αλλάζει; Η κατεδάφιση άμεσα αφού η πρόκληση είναι χονδροειδής και «ρυπαίνει» αισθητικά το περιβάλλον. Δεν έγινε και κανείς δεν έδωσε μεγαλύτερη σημασία. Αλλωστε, μιλάμε για μια περιοχή που έφτιαξαν και πισίνες μέσα στη θάλασσα και αυτά τραβούσαν ακόμη περισσότερο την προσοχή. Λέγεται ότι κάποιος έκλεισε το μάτι στον... κολονάρχη (αυτόν που έβαλε τις κολόνες) να περιμένει και «θα έρθει η ώρα που θα τους πιάσεις στον ύπνο». Αυτή η ώρα ήρθε τώρα!» 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας και με φωτογραφίες που δημοσιεύει «όλο το παραλιακό μέτωπο , κάτω της Λεωφόρου Σουνίου, ακτίνας 7 χιλιομέτρων περίπου, ΔΕΝ μπαίνει στο σχέδιο, αλλά μπαίνουν οι... κολόνες που φυτεύτηκαν παράνομα πριν από σχεδόν 30 χρόνια...» 

Colpo grosso 

Η εφημερίδα θέτει το ερώτημα: «Εσείς θεωρείτε ότι έχουμε δίκιο στο λογικό συμπέρασμα ότι κάποιος τα πήρε χοντρά για να γίνει το colpo gorsso για τους εμπλεκόμενους» και εξηγεί στη συνέχει: «που στηρίζουμε το λογικό μας συμπέρασμα; Στην πρόσφατη έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όπου επισημαίνει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πρώτη στη διαφθορά». 

Η εφημερίδα προκαλεί να διαβάσουμε την περικοπή από το κείμενο που έγραψε ο κ. Ρακιντζής: 

«...Το συνηθέστερο ερώτημα είναι η κατάταξη των υπηρεσιών δημόσιων φορέων από άποψη διαφθοράς αλλά αυτό εξαρτάται από τις οικονομικές συγκυρίας. Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας προκύπτει το συμπέρασμα ότι κυρίως μέχρι τώρα οι ΟΤΑ α' βαθμού και οι β' βαθμού σε μικρότερο βαθμό, εμπλέκονται σε πολλές περιπτώσεις κακοδιοίκησης, η οποία όπως είναι γνωστό οδηγεί αρκετές φορές και στη διαφθορά ή ευνοεί την ανάπτυξη της[...] Οι τομείς που επικεντρώνεται η κακοδιοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κυρίως οι πολεοδομίες, το περιβάλλον, οι μεταφορές, τα δημοτικά έργα...» κλπ 

Παράνομο 

Τι λέτε, κύριε Εισαγγελέα; Πως είναι δυνατόν να νομιμοποιείται με το σχέδιο ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟ ΕΠΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ; Πως είναι δυνατόν η δημόσια διοίκηση να εξακολουθεί να εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντας σε μια περίοδο που η Ελλάδα στενάζει από το βάρος της διαφθοράς της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου; 

Πως είναι δυνατόν να κινδυνεύουν να χαθούν εκατομμύρια ευρώ (πέφτοντας η δρομολογούμενη πολεοδόμηση στο ΣτΕ) τέτοιες εποχές καταδικάζοντας τους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής σε ομηρία για άλλα 30 χρόνια; Τι λέτε κύριε Ρακιντζή; Το ψάξατε αυτό και περιλαμβάνετε μέσα στην αναφορά σας για τη διαφθορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Τι λέτε κ. Υπουργέ; Ποιος υπάλληλος από το υπουργείο σας συναίνεσε με αυτόν τον τρόπο σε αυτό το άθλιο κόλπο; 

Ειλικρινής απάντηση 

Και εσείς κ. Δήμαρχε, Κρωπίας, τι έχετε να πείτε για όλα αυτά; Μπορείτε να δώσετε μια ειλικρινή απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα, με τις πολλές εκδοχές, γιατί στην προ ετών δίκη του δήμου κατά των ιδιοκτητών (καταπατητών; Παράνομων;) ο δήμος δεν παρέστη με νόμιμους πληρεξούσιους για να συζητηθεί η αγωγή του; Στη συνέχεια της απόρριψης της αγωγής σας για τον λόγο αυτό τι έγινε; Ή μήπως ο δήμος έστειλε δικηγόρους με πληρεξούσιο για να είναι οι κερδισμένοι; 

Αυτό το δυναμικό γαϊτανάκι απαιτεί εξήγηση, γιατί χωρίς αυτήν έρχεται πιεστική η παρεξήγηση και μια παρεξήγηση μπορεί να έχει πολλές εξηγήσεις. Το «άρωμα» έρχεται από το 2008 με απόφαση του ΠπρΑΘ που σας ορίζει προθεσμία συμμόρφωσης με τη νομιμότητα για την προστασία των συμφερόντων του δήμου, γιατί όλοι μιλάνε για «0» και «αυτογκόλ» της παράγκας, να το πιστέψουμε; Φυσικά, θα επανέλθουμε...

 


spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com