Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

"ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ, Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΆΝΩΣΗΣ''


ΒΑΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ.


Μύρισε Φθινόπωρο.Αν και ο καιρός έιναι καλός, το αεράκι, και η ψυχρούλα απογευματινές ώρες, μαρτυρά πως μπήκε ο Σεπτέμβρης.Κάθε μήνας, μία πρόκληση.Σύμφωνα με το γνωστό παραδοσιακό παραμύθι ''η κυρά καλή και οι 12 μήνες'', όποιος βλέπει το καλό σε κάθε εποχή, στην κάθε μέρα απολαμβάνει και χαίρεται, όποιος όμως βλέπει το κακό και με φθόνο αντιμετωπίζει τα πάντα, αυτό και βιώνει.
Μήνας φθινοπώρου ο Σεπτέμβρης.Οι βροχούλες πιο συχνές, τα φύλλα κιτρινίζουν δειλά δειλά, τα σχολεία αντιλαλούν τις παιδικές φωνές, οι μανούλες ξεκουράζονται τα πρωινά, (όσες δεν εργάζονται), οι νέες σάκες και το περιεχόμενό τους μοσχοβολούνε εργασία και χαρά.Η καθημερινότητα αρχίζει και μπαίνει σε μία ρουτίνα, οι χαλαρωτικές στιγμές είναι αισθητά λιγότερες, οι διακοπές τελειώνουν (αν και κάποιοι προτιμούν αυτή την περίοδο για διακοπές, και θα συμφωνήσω μαζί τους) και οι αναμνήσεις φωλιάζουν στο συρτάτι της καρδιά μας.Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, η ψυχολογία έχει ακαμπανεβάσματα και νέα πραγματικότητα οφέιλουμε να οικοδομήσουμε.
Ο Σεπτέμβρης είναι μήνας προγραμματισμού.Καθότι οι οικονομικές ατασθαλίες των χαλαρωτικών εκδρομών και εξόδων έχουν λάβει τέλος, μπορούμε να θέσουμε την βάση αποταμίευσης ή και ακόμη την πλήρη τακτοποίηση και σειρά στις οικονομικές μας ανάγκες.Θα αισθανθούμε πιο ικανοί, όταν δούμε πως μπορούμε να βάλουμε σε καλή βάση τα οικονομικά μας, όσα και εαν είναι αυτά.Εαν καλύψουμε τις προταρχικές μας ανάγκες, μπορούμε μα αυτά πουμ ένουν να κάνουμε νέα σχέδια, να θέσουμε νέους στόχους.
Το μήνα τούτο είναι ευκαιρία να ρυθμίσουμε το χρόνο μας.Ό,τι είδαμε πως πριν το καλοκαίρι δεν μας ταίριαζε καλό έιναι τώρα να το προσαρμόσουμε.Εαν θεωρούμε πως η μεσημεριανή ξεκούραση, μας αναγκάζει να μην μπορούμε να καλύψουμε τις υπόλοιπες υποχρεω΄σεις τις ημέρες, ας ξεκινήσουμε να μειώνουμε το χρόνο ξεκούρασης, ή να τον αντικαταστήσουμε με κάτι που θα μας δώσει δύναμη, η θα μας ωφελήσει σχετικά με την καθημερινότητά μας.Η σωστή διαχείρηση του χρόνο, δίνει ανάταση στην ψυχολογία μας και στην σχέση με την αυτοεκτίμησή μας.Όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε να φτιάχνουμε καθημερινά, τόσο περισσότερο μπορούμε να βρούμε ποιοτικό χρόνο ξεκούρασης και διασκέδασης.
Είναι ο μήνας των στόχων, βραχυπρόθεσμών και μακρυπρόθεσμων.Οι επμειρίες και οι εικόνες του καλοκαιριού, μας έκαναν ακόμη πιο ώριμους ανθρώπους.Γνωρίζουμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω τι θέλουμε, τι δεν θέλουμε, τι αναζητάμε.Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία να θέσουμε καινούργιο στόχο, σύμφωνα με τις δυνάμεις μας και να αρχίσουμε να δουλεύουμε προκειμένου να επιτευχθεί.
Σημαντικό έιναι πως μπορούμε να ισορροπήσουμε την ψυχολογία μας και να γίνουμε ακόμη πιο ανθεκτικοί σε ό,τι μας δυσκολεύει.Ο Σεπτέμβρης, είναι μια ευκαιρία να εξασκήσουμε την υπομονή μας, και να ασκηθούμε στην αναμονή.Προσόν είναι να μπορούμε να αναμένουμε με ανεβασμένη διάθεση, και πριν προλάβει να έρθει ο Οκτώβρης, θα είμαστε στην δική μας ρουτινά κασι στην σιγουριά της καθημερινότητας.
Εποχή του μεγάλου έρωτα το καλοκαίρι, μα ο Σεπτέμβρης και το φθινόπωρο συνηγορούν στις βαθειές αγκαλιές, και στην ανάγκη τρυφερότητας.''Κρύο καιρός για δύο'',όπως λέει και ο λαός, και η ανάγκη πιο ουσιαστικών σχέσεων ανοίγει μπροστά μας, προκειμένου να συνοδοιπορήσουμε τον μεγάλο και σκληρό χειμώνα.
Αγαπημένος μου μήνας ο Σεπτέμβρης, σκέφτηκα να σας εμπνεύσω.Ελπίζω να τα κατάφερα.Καλό και ευλογημένο μήνα να έχουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com