Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΑ: ΄Ενας πόλεμος που το Πεντάγωνο δεν θέλει - Αμερικανός στρατηγός γράφει...




Ο Robert H.Scales, απόστρατος υποστράτηγος, πρώην διοικητής του  US Army War College έγραψε για την Washington Post ένα άρθρο για την επικείμενη αμερικανική επέμβαση στη Συρία με τίτλο “Ένας πόλεμος που το Πεντάγωνο δεν θέλει”.

Ο απόστρατος υποστράτηγος επικαλείται την τηλεοπτική εικόνα για να υποστηρίξει ότι ο Αρχηγός των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι καθόλου ευτυχής με την προοπτική ενός πολέμου στη Συρία.

Γράφει ο Scales:

Οι εικόνες λένε την ιστορία. Πηγαίνετε πίσω και να δούμε την εικόνα του πιο υψηλόβαθμουστρατιώτη του έθνους μας, του Αρχγηγού Martin Dempsey, και τη γλώσσα του σώματός του κατά τη διάρκεια της καταθεσής του στη Γερουσία σχετικά με τη Συρία. Είναι προφανές ότι Dempsey, δεν θέλει αυτόν τον πόλεμο. Σε αντίθεση με τη βροντερή φωνή του Τζον Κέρι που κουνούσε το χέριμε οργή ο Dempsey ήταν σιωπηλός.

Η σιωπή του Dempsey αντανακλά τις απόψεις των περισσότερων στρατιωτικών ηγετών. Με κανένα τρόπο δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος όλων των ανδρών και των γυναικων μας που υπηρετούν.

Αλλά μπορώ να μοιραστώ τα συναισθήματα εκείνων μέσα στο Πεντάγωνο και αλλού οι οποίοι κανουν τα σχέδια και αναπτύσσουν στρατηγικές για τους πολέμους μας. Μετά από προσωπικές συζητήσεις με δεκάδες εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούς τις τελευταίες ημέρες, αισθάνομαι σίγουρος ότι αυτό που θα υποστηρίξω αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών που θα κληθούν να οδηγήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στο επόμενο πόλεμο.


Δεν αισθάνονται άνετα με τον ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης Ομπάμα. Κανένας από το προσωπικό του Λευκού House δεν διαθέτει καμία εμπειρία στον πόλεμο και δεν καταλαβαίνει. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, το “μονοπάτι του πολέμου” που ακολουθείται παραβιάζει κάθε αρχή του πολέμου, με πρώτο το στοιχείο του αιφνιδιασμού”.

Συνεχίζοντας ο απόστρατος υποστράτηγος υποστηρίζει ότι οι αμερικανοί στρατιωτικοί είναι εξοργισμένοι γιατί διαπιστώνουν ότι θα κάνουν ένα πόλεμο για να “διορθώσουν ένα γλωσσικό ολίσθημα ,αυτό που έθετε “κόκκινες γραμμές” και ταυτόχρονα αναγνωρίζουν ότι όσους κι αν σκοτώσουν στη Συρία δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητα των ιρανών να μας αντιμετωπίσει”.

Ο Scales προειδοποιεί ότι “ η Συρία δεν είναι Λιβύη ή Σερβία” και επισημαίνει ότι το 1973 οι ισραηλινοί έμαθαν από πρώτο χέρι πως μάχονται οι Σύριοι.

Καταλήγοντας ο πρώην διοικητής του U.Σ. Army War College, γράφει μια αλήθεια :

“Ο πολιτικός έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων δεν σημαίνει ότι οι πολιτικοί και οι πολίτες δεν πρεπει να ακούν αυτά που λένε όσοι έχουν δει και ζήσει πραγματικό πόλεμο. Ο Πρόεδρος Αϊνζεχάουερ είχε το θάρρος να πει οκτώ φορές όχι στον πόλεμο κατά τη διάρκεια της θητείας του”.

Αυτό όμως δεν φαίνεται να ισχύει για την σημερινή ηγεσία της Ουάσινγκτον. 






onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com