Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΥΒΕΡΝΑ... Α' Αθηνών: 0% το ΠΑΣΟΚ στις ηλικίες 18-34!!!!





Την απογοήτευση σκόρπισε στη Χαριλάου Τρικούπη η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δείχνει το ΠΑΣΟΚ να παραμένει καθηλωμένο στο 6,8%, εξανεμίζοντας τις ελπίδες ότι μετά τον ανασχηματισμό και την ανάληψη της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης από τον Ευ. Βενιζέλο θα ανέκαμπτε...
 
Οι γνωρίζοντες, όμως, τις κρυφές δημοσκοπήσεις δεν περίμεναν αυτή την μέτρηση για να καταλάβουν ότι όλα έχουν τελειώσει για το άλλοτε κραταιό κίνημα, που μάλιστα έσβησε προ ημερών (μάλλον σε πένθιμο κλίμα) τα 39 κεράκια του.
 
Σε μέτρηση την οποία διενήργησε η ίδια εταιρία, τον Ιούλιο, στην Α' Αθηνών το ΠΑΣΟΚ -όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «κυριακάτικη δημοκρατία»- εμφανίζει μέχρι και... μηδενικά (ναι!) ποσοστά.
 
Για την ακρίβεια, στις ηλικίες 18-34 ετών -εκεί όπου άλλοτε σάρωνε- τα ευρήματα της μέτρησης για το ΠΑΣΟΚ δείχνουν μια κουκκίδα, δηλαδή ποσοστό που δεν ανιχνεύεται καν και ως εκ τούτου δεν μπορεί να καταγραφεί στην έρευνα. Αλλοτε, αυτό το σημάδι έμπαινε στα ευρήματα για τα κόμματα που δεν κατάφερναν να εξασφαλίσουν ούτε καν το όριο εισόδου στη Βουλή.
 
Κι αν στις νεότερες ηλικίες, το ΠΑΣΟΚ παίρνει μήδεν και δεν το ψηφίζει πια κανείς, δεν είναι καλύτερα τα πράγματα στις μεγαλύτερες. Στις ηλικίες 35-44 ετών παίρνει 1,8% και στις ηλικίες 45-54 ετών παίρνει 1,6%. Αλλά και οι μεγαλύτεροι ψηφοφόροι το έχουν εγκαταλείψει. Στις ηλικίες 55-64 ετών συγκεντρώνει μόλις 2,9%. Και μόνο στους άνω των 65, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ποσοστό 10,9%, που και αυτό είναι χαμηλότερο από το πανελλαδικό ποσοστό των τελευταίων εκλογών.
 
Κατά μέσον όρο, το ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθηνών συγκεντρώνει 3,6%. Ποιο ήταν το ποσοστό που είχε πάρει στις εκλογές του Ιουνίου 2012 στην ίδια περιφέρεια; 8,72%. Αρα, έναν χρόνο αργότερα -κι ενώ έχει αναβαθμίσει τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση- εμφανίζεται να έχει χάσει περίπου το 60% της δύναμής του...
 
Από ποιοτικής πλευράς, τα στοιχεία αυτά -που σε γενικές γραμμές αντανακλούν κατά τους γνωρίζοντες και την πανελλαδική εικόνα- δείχνουν επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι από κάθε άποψη γηρασμένο κόμμα. Πολιτικά και κοινωνικά, αλλά και όσον αφορά τους ψηφοφόρους του. Από τη στιγμή, λοιπόν, που μηδενίζεται η απήχησή του στις νεότερες και τις μεσαίες ηλικίες, που αποτελούσαν τον κορμό της δύναμής του, περιορίζοντας πλέον την όποια επιρροή του στους ηλικιωμένους, γίνεται φανερό ότι δεν έχει κανένα μέλλον. Η πορεία του θα είναι εκ των πραγμάτων φθίνουσα και ως εκ τούτου μέχρι να επέλθει η πλήρης εξαφάνιση, θα ενισχύονται οι φυγόκεντρες τάσεις.
 
Στην ίδια μέτρηση για την Α' Αθηνών τον Ιούλιο η Ν.Δ. είχε όσον αφορά την πρόθεση ψήφου προβάδισμα 3,5 μονάδων, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (21,3% με 17,8%), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται καθαρά η Χρυσή Αυγή με 9,4%. Στο 3% περιορίζεται, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, και η ΔΗΜ.ΑΡ., που στις τελευταίες εκλογές είχε πάρει στην περιφέρεια αυτή 7,37%.
 
dimokratianews.gr
 







defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com