Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς ο A. Σαμαράς «εγκαινίασε» από την ΔΕΘ την προεκλογική περίοδο...





Το success story για την ελληνική οικονομία, που θάφτηκε τον περασμένο Ιούνιο από την κατάρρευση της τρικομματικής κυβέρνησης και τις αποκαλυπτικές εκθέσεις διεθνών οργανισμών (ΟΟΣΑ κ.λπ.) αναβιώνει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.
Αυτό πιστοποιήθηκε από την χθεσινή ομιλία του στη ΔΕΘ, όπου επανήλθε στην αφήγησή του, σύμφωνα με την οποία η ελληνική βρίσκεται κοντά στην ανάκαμψη. Για να γίνει αληθοφανής εστίασε στη –νεφελώδη– επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και στηρίχθηκε στην προχθεσινή (κατά σύμπτωση;) αναθεώρηση της εκτίμησης της ΕΛΣΤΑΤ για την εξέλιξη της ύφεσης (στο 3,8% από το αρχικό 4,6% για το δεύτερο τρίμηνο του έτους) και στην αύξηση του τουρισμού.
Βέβαια, όλοι –ειδήμονες και μη– γνωρίζουν ότι απλά επρόκειτο για ένα παραμύθι, που προσποιείται ότι το πιστεύει μόνο το επιτελείο του Μαξίμου. Πέραν των όσων βιώνει καθημερινά ο Έλληνας πολίτης, αρκεί να σκεφτούμε την μεγάλη κουβέντα που έχει ανάψει στη Γερμανία για νέα βοήθεια στην Ελλάδα, προκειμένου να σπάσει η πρωθυπουργική φούσκα.
Γιατί όμως Α. Σαμαράς επιμένει να επενδύει σε μια ιστορία που δεν πείθει κανένα; Σύμφωνα με πληροφορίες του «nez.gr» και εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών ο πρωθυπουργός κινείται σαν σε προεκλογική περίοδο (εξ ού και οι υποσχέσεις προς τις δύο κατηγορίες που εξακολουθεί η ΝΔ να έχει ερείσματα, τους συνταξιούχους και τους ένστολους). Με τις εκλογές να διεξάγονται είτε το φθινόπωρο, είτε τον ερχόμενο Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές. Απώτατο όριο της θητείας της δικομματικής κυβέρνησης είναι ο Μάιος του 2014 (9 μήνες από τώρα).
Το «πότε» ακριβώς θα γίνουν εξαρτάται από τις βουλές της γερμανικής κυβέρνησης, που θα προκύψει από τις εκλογές της 22ης Σεπτεμβρίου και από την αντοχή της κυβέρνησης στις επικείμενες κοινωνικές αντιδράσεις. Ούτως ή άλλως το Μαξίμου έχει αποδεχθεί – θέλοντας ή μη – την προεκλογική πραγματικότητα.
Ουσιαστικά ο Α. Σαμαράς στη ΔΕΘ παρουσίασε τον προεκλογικό του λόγο, με τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά: Συνεχείς επικλήσεις δήθεν οικονομικών επιτευγμάτων της κυβέρνησης, που για να μην πάνε χαμένα και για να τελειώσουμε με τα μνημόνια, ο λαός πρέπει να εμπιστευθεί τη ΝΔ. Διλήμματα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, την ώρα μάλιστα που υποτίθεται ότι πλησιάζει η ανάπτυξη.
Υποσχέσεις απλόχερες σε συνταξιούχους και ένστολους, που είναι ό,τι έχει απομείνει από την εκλογική βάση της ΝΔ.
Και φυσικά η επικίνδυνη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως άκρο, τοποθετώντας τον στην ίδια ζυγαριά με τη φασιστική Χρυσή Αυγή, προκειμένου να εμφανιστεί το κόμμα της ΝΔ ως εγγυητής της σταθερότητας. Αυτοί είναι οι προεκλογικοί άξονες της ΝΔ. Ωστόσο, πέρα από τους προεκλογικούς σχεδιασμούς του Μαξίμου ο λαός ξέρει τι περνάει και τι ακόμα τον περιμένει από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.




nes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com