Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

«Βόμβα» Τσίπρα για σχέσεις κυβέρνησης με μεγαλολαθρεμπόρους καυσίμων.





Σοβαρότατες αιχμές για σχέση της κυβέρνησης με μεγάλους λαθρεμπόρους καυσίμων, τους οποίους αφήνει στο απυρόβλητο την ώρα που ο λαός καλείται για έναν ακόμα χειμώνα να πληρώσει «χρυσάφι» το πετρέλαιο θέρμανσης, άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της Βόρειας Ελλάδας, αφού ανέφερε ότι η απώλεια εσόδων από τη νόθευση και το λαθρεμπόριο καυσίμων ανέρχεται στα 1,5 δισ. ευρώ ετησίως, τόνισε:
«Αλλά η πάταξη της νόθευσης και του λαθρεμπόριου καυσίμων δεν είναι θέμα τεχνικό. Γιατί τεχνικά είναι αμέσως εφικτή. Είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτικό.  Η απροθυμία διαδοχικών κυβερνήσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του στην πράξη, πέρα από δηλώσεις καλών προθέσεων και ανεφάρμοστους νόμους, ας μη κρυβόμαστε, αποτελεί πτυχή της διαπλοκής. Εμείς, όπως γνωρίζετε, δεν έχουμε φίλους μεγαλολαθρέμπορους. Δεν συνομιλούμε μαζί τους. Δεν συναλλασσόμαστε μαζί τους. Και για αυτό δεν εξαρτώμεθα από αυτούς. Εμάς κανείς δεν μας κρατάει στο χέρι. Και γι’ αυτό έχουμε, όχι μόνον τη πολιτική βούληση, αλλά και την πολιτική αυτονομία από κάθε είδους συμφέροντα, να πατάξουμε τη διαφθορά και τη συναλλαγή εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος».
ÐÁÑÁÄÏÓÇ ÐÅÔÑÅËÁÉÏÕ ÈÅÑÌÁÍÓÇÓ
Ευρύτερα σε σχέση με την οικονομία ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα «όχι σπέρνοντας τη καταστροφή, αλλά με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη». Τα βασικά στοιχεία του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του κόμματος είναι τα εξής:
  • Τράπεζες: Το δημόσιο ανακτά τον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μιας και καλύπτει το σύνολο του κεφαλαίου του. Άρα και τον έλεγχο των τραπεζών που ανακεφαλαιοποιούνται με δημόσιο δανεικό χρήμα.
  • Μισθοί: Επαναφορά του κατώτατου μισθού από τα €586 στα €751 για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα έχει από μόνη της αναπτυξιακό αποτέλεσμα. Μόνον τον πρώτο χρόνο, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της εγχώριας ζήτησης, κατά 0,75%, του ΑΕΠ κατά 0,5%, ενώ Θα δημιουργήσει και 7500 νέες θέσεις εργασίας.
  • Δημόσιο: Επανεξετάζεται κάθε πράξη αναδιάρθρωσης του Δημοσίου. Αν, η κυβέρνηση προλάβει να κάνει το μοιραίο λάθος και ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ, οι πράξεις της αυτές ακυρώνονται κατά προτεραιότητα από τη κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ασπίδα προστασίας οικονομικά αδύναμων
Παραθέτοντας μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:
«Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:
  • Τη «νέα σεισάχθεια» και τη νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών. Θα νομοθετήσουμε το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων, για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Η μηνιαία τοκοχρεολυτική δόση δε θα επιτρέπεται να υπερβαίνει το 30% του διαθέσιμου εισοδήματος του δανειολήπτη. Οι ρυθμίσεις θα είναι ακόμη πιο ευνοϊκές για όσα νοικοκυριά έχουν ετήσιο εισόδημα έως €12000.
  • Την ανακούφιση από φορολογία και από οφειλές προς το Δημόσιο, τη διασφάλιση στέγης και τροφής για όλους, την εγγυημένη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, οι τηλεπικοινωνίες και η θέρμανση. Ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης πρέπει να μειωθεί τώρα. Πριν πιάσει ο χειμώνας. Και ζήσουμε και άλλες τραγωδίες. Επίσης καμία οικογένεια δεν μπορεί να μείνει δίχως ρεύμα. Έχουμε επεξεργαστεί σχέδιο για τη παροχή δωρεάν της ποσότητας των 300 klwh το μήνα, που αντιστοιχεί στη στοιχειώδη κατανάλωση ρεύματος για την κάλυψη βασικών αναγκών, σε, περίπου, 300.000 μονογονεϊκές οικογένειες με άνεργο ή άνεργη και οικογένειες με δύο άνεργους, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Η επιπλέον κατανάλωση τιμολογείται με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο. Ενώ αντίστοιχη ρύθμιση έχουμε επεξεργαστεί και για το νερό.
  • Τη διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους. Σ’ αυτό το πλαίσιο, όλοι οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, ανεξάρτητα από τις οφειλές τους, έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Έτσι, οι οφειλέτες επανεντάσσονται στο ασφαλιστικό σύστημα, ώστε να αποτραπεί η καταστροφή από την αδυναμία τους να καλύψουν βασικές ανάγκες περίθαλψης. Επίσης, κεφαλαιοποιούμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στον ΟΑΕΕ, με δυνατότητα αποπληρωμής μετά την 01.01.2015 και αποτρέπουμε οποιαδήποτε πράξη κατάσχεσης ή πλειστηριασμού για χρέη προς τον ΟΑΕΕ.
  • Τη διασφάλιση της μετακίνησης για όλους, με δωρεάν εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες στους ανέργους και σε άτομα με ελάχιστο εισόδημα».

nes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com