Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ Χ.Α. ΚΑΙ ΤΩΡΑ.....Νέο χαράτσι για 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων!!!





Ένα ακόμα χαράτσι έρχεται να επιβαρύνει από τις αρχές του 2014 πάνω από δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά κτηματόσημα ύψους 35 ευρώ ανά δικαίωμα.
Πρόκειται για ακίνητα σε μεγάλα αστικά κέντρα και δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που μπήκαν στο Κτηματολόγιο στα τέλη της δεκαετίας του '90.

Υπολογίζεται ότι το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 95 εκατ. ευρώ, με τα οποία η κυβέρνηση θέλει να χρηματοδοτήσει μέρος του ελλείμματος του Κτηματολογίου, ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να αποστέλλονται από τις αρχές της νέας χρονιάς ώστε οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν μέσω τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι το κτηματόσημο υπολογίζεται όχι ανά ιδιοκτησία, αλλά ανά δικαίωμα (κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία κ.λπ.), κάτι που σημαίνει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, σε κάθε νοικοκυριό θα αντιστοιχούν παραπάνω από 35 ευρώ.





newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com