Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Υπόθεση κατασκοπείας: Η NSA, το Spiegel, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση...





Κι όμως! Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρισκόταν μεταξύ των στόχων κατά προτεραιότητα των παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, γράφει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπίγκελ, το οποίο στηρίζεται σε έγγραφα του πρώην συμβούλου της NSA που έχει λάβει προσωρινό άσυλο στην Ρωσία Έντουαρντ Σνόουντεν.
Σε μια ανασκόπηση του Απριλίου, η NSA βεβαιώνει ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, του διεθνούς εμπορίου και της οικονομικής σταθερότητας βρίσκονται μεταξύ των στόχων κατά προτεραιότητα της παρακολούθησης, σύμφωνα με το Der Spiegel.
Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών είχε δημιουργήσει μια κλίμακα από το 1 (“πλέον υψηλού ενδιαφέροντος”) ως το 5 (“ασθενούς ενδιαφέροντος”), στην οποία τα τρία αυτά θέματα κατατάσσονταν στο 3, συνεχίζει το περιοδικό, το οποίο επισημαίνει ότι συμβουλεύτηκε τα έγγραφα του Σνόουντεν.
Αντιθέτως τα θέματα που συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες, την ενεργειακή ασφάλεια και τα θέματα διατροφής δεν κρίνονταν ως μεγάλης προτεραιότητας, καθώς κατατάσσονταν στην βαθμίδα 5 της κλίμακας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Μεταξύ των χωρών που αποτελούσαν στόχο του προγράμματος παρακολουθήσεων της NSA, η Γερμανία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την Γαλλία και την Ιαπωνία, αλλά προηγείται της Ιταλίας και της Ισπανίας, προσθέτει το Σπίγκελ.



likavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com