Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Στουρνάρας: Δεν είναι βέβαιος για νέα μέτρα – Δεδομένη η άρση των πλειστηριασμών.....





«Παράθυρο» για τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων από το Φθινόπωρο και άρση των περιορισμών για την έναρξη των πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών οι οποίοι ανήκουν σε οφειλέτες των τραπεζών, και δη σε αυτούς οι οποίοι έχουν «λυγίσει» οικονομικά από τη συνεχιζόμενη ύφεση, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας, σε συνέντευξη την οποία έδωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών (Εφ. Συν.) και στο συνάδελφο Μπάμπη Αγρολάμπο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο, σύντομα, η τρόικα να ζητήσει νέα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού άνω των 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2014 – 15, δήλωσε αισιόδοξος μεν (όσον αφορά στην εκτίμηση ότι, τελικά, δεν θα χρειαστούν) τόνισε δε, όμως, ότι βέβαιος δεν μπορεί να είναι για τίποτα… Αφησε να εννοηθεί ότι περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων είναι δύσκολες, αλλά ξεκαθάρισε ότι το δημόσιο έχει περιθώριο μείωσης δαπανών σε κάποιους τομείς. Η φράση αυτή, φυσικά, δείχνει ότι η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εφόσον θα απαιτηθεί από τους τροϊκανούς όπως όλα δείχνουν, σε πρώτη φάση θα προωθήσουν επιπλέον απολύσεις από το Δημόσιο ή/και καταργήσεις υπηρεσιών ή φορέων κατά το «μοντέλο της ΕΡΤ».
Ερχεται άρση πλειστηριασμών για Πρώτες Κατοικίες
Σαφής και απόλυτα θετική ήταν η θέση του κ. Στουρνάρα για την άρση των πλειστηριασμών για πρώτες κατοικίες. «Θα δείξουμε τη… μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία» τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε: «Φαντάζομαι όμως ότι κανείς δεν θέλει τους κακοπληρωτές, κατά σύστημα, να τους εξαιρούμε, διότι αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει στεγαστική πίστη (…) Δεν θα θιγεί πάντως άνθρωπος ο οποίος λόγω της συγκυρίας δεν μπορεί να ξεπληρώσει το πρώτο του σπίτι».
Ωστόσο, ως προς το διαχωρισμό που απαιτείται να γίνει προς την κατεύθυνση αυτή και τον τρόπο με τον οποίο δεν θα χάσουν τα σπίτια τους όσοι δεν μπορούν λόγω της κρίσης να πληρώσουν, ο υπουργός Οικονομικών, όπως συνηθίζει όταν τον πιέζουν να γίνει πιο συγκεκριμένος, έκανε μια γενική και αόριστη τοποθέτηση: «Αυτή τη στιγμή μελετούμε την καλύτερη δυνατή λύση, με κοινωνική ευαισθησία» (που σε καμιά ως τώρα περίπτωση δεν έχει δείξει η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα σχολίαζε η συντριπτική πλειονότητα των 1,4 εκατ. ανέργων για τους οποίους, εξίσου, ο κ. Στουρνάρας δεν είχε κανένα θετικό νέο να πει).
Ακόμη αναμένεται ο έλεγχος της «Λίστας Λαγκάρντ»
Φυσικά, ο κ. Στουρνάρας αν και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει πάνω στη γραμμή που έχει χαράξει μαζί με την τρόικα προωθώντας διαρκώς δυσβάστακτα για την κοινωνία μέτρα, στη λίστα Λαγκάρντ πρόοδο δεν έχει επιτύχει (τυχαίο;). «Οι λογαριασμοί (της Λίστας) έχουν ελεγχεί από το ΣΔΟΕ και έχουν δοθεί συγκεκριμένες προθεσμίες στους κατόχους να υποβάλλουν τα απαιτούμενα παραστατικά» ανέφερε σε ερώτηση σχετική με τις τυχόν εξελίξεις επί της έρευνας των στοιχείων της «λίστας Λαγκάρντ» πετώντας τη «μπάλα στην κερκίδα», περίπου ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους (χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει δώσει κανένα αποτέλεσμα και δεν έχει πιάσει ούτε έναν ύποπτο από τις δεκάδες λίστες με υπόπτους για «μαύρο χρήμα» δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που κυκλοφορούν εδώ και 3 χρόνια στο υπουργείο και στο ΣΔΟΕ).


nes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com