Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Μυστική συμφωνία Σαμαρά – Ομπάμα αποκαλύπτουν οι αντιμνημονιακοί κεντροδεξιοί...





Εξηγήσεις και διευκρινίσεις σε σχέση με τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την επίσκεψη του στην Αμερική και τις συμφωνίες τις οποίες σύναψε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα ζητά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η δεξιά, «αντιμνημονιακή» πτέρυγα της Βουλής που ανήκει στο λεγόμενο «συνταγματικό τόξο», ζητώντας να ξεκαθαρίσει εάν «είναι αλήθεια ότι η συμφωνία – “πακέτο” φέρεται να περιλαμβάνει ανταλλάγματα από την ενέργεια, την ΑΟΖ, το Σκοπιανό και το Κυπριακό; Και αν ναι, ποιά είναι αυτά τα ανταλλάγματα»;
Την αρχή έκανε ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος σε ερώτηση την οποία κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό την Πέμπτη, αναφέρει ότι «με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και μεγάλες απορίες σχετικά με την “μυστική διπλωματία” και την “μυστική ατζέντα” που ενδεχομένως υπάρχει για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, οι Έλληνες πολίτες πληροφορήθηκαν τα περί ύπαρξης απόρρητου σχεδίου, το οποίο προβλέπει την χρονική μετάθεση αποπληρωμής του ελληνικού χρέους κατά 50, το 2063, που έχουν καταστρώσει οι ΗΠΑ». Οι ΗΠΑ φέρονται ότι επιθυμούν να διαδραματίσουν σημαντικότατο ρόλο στα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, ενώ κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το ρόλο που διαδραμάτισε η αμερικανική Noble Energy στη δυνατότητα της Κύπρου να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο «Οικόπεδο 12».
Επίσης, ιδιαίτερο κεφάλαιο στην ατζέντα των ελληνο – αμερικανικών διαπραγματεύσεων αποτελούν οι ιδιωτικοποιήσεις, αφού οι ΗΠΑ επιδιώκουν πιο ενεργή συμμετοχή και περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στην περιοχή, ενώ θεωρείται πολύ πιθανή και η ανάμιξη τους στον τραπεζικό τομέα. Ακόμα, ως κρίσιμο σημείο των συναντήσεων με τον κ. Μπάρακ Ομπάμα, φερόταν να είναι οι ελληνουτουρκικές σχέσεις, με πολλούς να επισημαίνουν πως επίκειται επαναφορά του Σχεδίου Ανάν!
Τέλος, ζήτημα υπάρχει και με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, όπου λέγεται ότι η αμερικανική πλευρά επιθυμεί να κλείσει γρήγορα το συγκεκριμένο ζήτημα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Νικολόπουλος καλεί τον κ. Σαμαρά μόλις επιστρέψει, να απαντήσει:
1) Εάν αληθεύει ότι οι ΗΠΑ θεωρούν επικίνδυνη πολυτέλεια την αναμονή έως την άνοιξη του 2014, προκειμένου να αρχίσουν οι συζητήσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους;
2) Αν είναι αλήθεια η μετάθεση – και όχι διαγραφή- της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους κατά 50 χρόνια, με έκδοση νέων ομολόγων λήξης 2063 και
3) Αν αληθεύει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία – «πακέτο» φέρεται να περιλαμβάνει ανταλλάγματα από την ενέργεια, την ΑΟΖ, το Σκοπιανό και το Κυπριακό; Και αν ναι, ποιά είναι αυτά τα ανταλλάγματα;
Άνευ αντικειμένου και αποτελεσμάτων η επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ
Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας ΜΕΡΑς Γεώργιος Νούλας, με αφορμή την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τις δηλώσεις που ακολούθησαν προέβη στον ακόλουθο σχολιασμό: «Η συνέχεια του “unsuccess story” καλά κρατεί. Με θλίψη χθες όλοι οι Έλληνες παρακολουθήσαμε την αδυναμία του Έλληνα Πρωθυπουργού να εξασφαλίσει πέρα από φωτογραφίες και δηλώσεις δίπλα στον OBAMA κάτι χειροπιαστό στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ».
Τις δηλώσεις για ανεργία και ανάπτυξη, προσθέτει ο κ. Νούλας, δεν αρκεί να τις κάνεις σε επίσκεψη στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αφού αυτές πρέπει να απευθύνονται στο εσωτερικό της Ελλάδας, αλλά πρωτίστως στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καταλήγει: «Ο Πρόεδρος OBAMA δεν δεσμεύτηκε για τίποτα απλά αρκέστηκε να παρακολουθεί τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος ο οποίος απευθυνόταν με δηλώσεις στον Ελληνικό Λαό για να πει τα αυτονόητα! Βέβαια για τον Ελληνικό Λαό το ζητούμενο είναι πότε θα αποφασίσει ο Πρωθυπουργός και η συγκυβέρνηση να διαπραγματευτούν και να αναπτύξουν με συμμαχίες και στρατηγική την ζητούμενη εναλλακτική πολιτική στον μονεταρισμό και την αριθμολαγνεία της Μέρκελ. Με βάση τα παραπάνω για άλλη μία φορά η ανυπαρξία στρατηγικής και η έλλειψη πολύπλευρης διπλωματικής λειτουργίας αποδεικνύεται το βασικό συστατικό της εξωτερικής πολιτικής της συγκυβέρνησης».



nes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com