Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΘΛΙΒΕΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ...Κλέβουν και καταναλώνουν τα τρόφιμα εντός των σούπερ μάρκετ!!!






Παναγιώτης Καρλιώτης.
Έξαρση στις κλοπές τροφίμων από σούπερ μάρκετ παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα, με αρκετούς να έχουν χαρακτηρίσει το φαινόμενο ως «εγκληματικότητα της πείνας». Οι «κλέφτες» καταναλώνουν τα τρόφιμα εντός των σούπερ μάρκετ
Κρουασάν, χυμούς, τυριά και σαλάμια αλλά και ότι άλλο μπορεί να καταναλωθεί γρήγορα στις προτιμήσεις πεινασμένων Ελλήνων και αλλοδαπών. Ανοιγμένες συσκευασίες στα ράφια και χαρτάκια περιτυλίγματος πεταμένα κάτω από τρόφιμα που καταναλώθηκαν συνθέτουν το σκηνικό των κλεφτών πεινάς. 
Οι κλοπές των προϊόντων από το ράφι είναι ένα πρόβλημα, το οποίο εμφανίζεται με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό τα τελευταία χρόνια, εν μέσω της οικονομικής κρίσης. 

«Βρίσκουμε καθημερινά ανοιγμένες συσκευασίες» 

Υπεύθυνη καταστήματος σούπερ μάρκετ στη Νίκαια, μίλησε στο newpost και είπε πως καθημερινά βρίσκουν δεκάδες συσκευασίες ανοιχτές και χαρτάκια περιτυλίγματος πεταμένα κάτω, και πρόσθεσε πως επιλέγουν τρόφιμα τα οποία μπορούν να καταναλωθούν γρήγορα. 
«Βρίσκουμε στο κατάστημα καθημερινώς ανοιγμένες συσκευασίες από τρόφιμα και χαρτάκια περιτυλίγματος πεταμένα κάτω. Τις περισσότερες φορές βρίσκουμε από κρουασάν, σοκολάτες, χυμούς αλλά έχουμε βρει ακόμα και από τυριά και σαλάμια» και πρόσθεσε πως «μάλλον προτιμούν ότι μπορεί να φαγωθεί γρήγορα, για να μην τους καταλάβουμε». 

«Είναι κόσμος που πεινάει» 

Σε ένα άλλο σούπερ μάρκετ στο Κερατσίνι, όπως είπε στο newpost ο υπεύθυνος του καταστήματος, έχουν καθημερινώς επισκέψεις από τέτοιους «πελάτες» μια ακόμα και δύο φορές την ημέρα και πλέον δεν μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι αυτός που θα ανοίξει ένα τυρί για το φάει. «Είναι κόσμος που πεινάει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως στο τέλος της ημέρας που καθαρίζουν το κατάστημα βρίσκουν ανοιγμένες συσκευασίες από φαγώσιμα. 
«Έχουν γίνει έτσι τα πράγματα με την οικονομική κρίση που δεν μπορείς πλέον να καταλάβεις ποιος μπορεί να κλέβει τρόφιμα ή και άλλα είδη. Έχουμε καθημερινώς απώλειες τέτοιου είδους. Ανοιγμένες συσκευασίες παρατηρούμε σε είδη όπως σοκολάτες, κρουασάν, τυριά και κρεατικά». 

Έρευνα: 10% αύξηση στις κλοπές από τα ράφια 

Σύμφωνα με έρευνα της «ECR Hellas», το συνολικό ποσοστό των απωλειών από τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχει αυξηθεί κατά 10% μέσα σε ένα χρόνο, με το κόστος για τις επιχειρήσεις να ανέρχεται σε πάνω από 95 εκατ. ευρώ ετησίως. 
Ειδικότερα, οι απώλειες στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης ανέρχονται στο 2,1% των πωλήσεων, με έντονα αυξητική τάση. Τα προϊόντα με τα μεγαλύτερα ποσοστά κλοπών είναι το λάδι, το μέλι, ο καφές, τα αλκοολούχα ποτά, τα προϊόντα στοματικής υγιεινής, τα ξυριστικά, τα ζαχαρώδη (σοκολάτες κ.λπ.), τα καλλυντικά, οι μπαταρίες και τα τρόφιμα (τυριά,κρεάτα κ.α).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com