Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Εμπλοκή της Αθήνας στα… εσωτερικά της Αλβανίας “καταγγέλλει” ο Μπερίσα!!!!





Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα για τα επεισόδια στην Πρεμετή. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρέμβαση της Αθήνας στα εσωτερικά της χώρας του. Παράλληλα όμως καταδίκασε την αρπαγή ιερών αντικειμένων από τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, ο Σαλί Μπερίσα, μέσω του γραφείου Τύπου του, τη χαρακτήρισε «απαράδεχτη και παράλογη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας» και πρόσθεσε ότι «η Αλβανία διαθέτει όλες τις δυνατότητες και τα νόμιμα μέσα για την εγγύηση του κράτους δικαίου, της ομαλής λειτουργίας των θεσμών της χώρας και του εξωτερικού καθώς και να δώσει απάντηση σε όλους τους παραβάτες του νόμου και στις κάθε είδους προκλήσεις».
Μία ημέρα νωρίτερα το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του για την ετοιμότητα αλλά και τη βούληση των Αλβανικών αρχών να «επιβάλουν την τάξη και να προστατεύσουν τα κτίρια των Διπλωματικών και Προξενικών μας Αρχών» και ζήτησε να μπει ένα τέλος σε αυτή την ανεπίτρεπτη κατάσταση. Η ανακοίνωση, όπως και η επίδοση διαβήματος διαμαρτυρίας στον πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα, έγινε έπειτα από τα νέα επεισόδια στην Πρεμετή τη Δευτέρα.
Πάντως, από την πλευρά του ο Σαλί Μπερίσα καταδίκασε τις πράξεις του ιδιωτικού γραφείου διεκπεραίωσης δικαστικών αποφάσεων. «Οι σκηνές αρπαγής των ιερών αντικειμένων από το ιδιωτικό γραφείο διεκπεραίωσης της δικαστικής απόφασης, η οποία έχει ληφθεί πριν 11 χρόνια, θύμισαν στους Αλβανούς σκηνές της βάρβαρης χοτζικής εποχής εις βάρος των θρησκευτικών ιδρυμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του, ενώ πρόσθεσε πως αυτή η κίνηση «αποτελεί βαριά προσβολή για όλους τους ορθόδοξους και όλους τους Αλβανούς πιστούς».
Παράλληλα όμως ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας κατέκρινε τις πράξεις ορισμένων πιστών και ιερέων στην Πρεμετή τη Δευτέρα, ενώ τόνισε πως θεωρεί αξιόλογη την προσπάθεια διαλόγου ανάμεσα στις δημοτικές και θρησκευτικές αρχές. Επιπλέον παρότρυνε τον πρόεδρο της Επιτροπής Θρησκευμάτων στη χώρα και τις δημοτικές αρχές «να προβούν στις αναγκαίες έρευνες και να κάνουν τις δέουσες προτάσεις για μια τελική λύση έξω από κάθε κατάχρηση και καταδικαστέα αθεϊστική πράξη».


likavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com