Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΕΝΟΣ ΑΞΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ.


ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΡΥΦΩΣΗ,ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΛΩΝ
ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ,ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ "ΣΚΑΛΕΤΑ" ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΠΟΥ
ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ.
ΑΚΟΜΑ,ΣΕ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΟ ΚΑΝΑΛΙ,ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ  Η
ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ
Η ΙΤΑΜΗ-ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
ΑΡΧΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΜΑΣ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ
ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΩΣ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ "ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ".
ΚΑΙ ΗΛΘΕ ΤΟ "ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΥ" ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΘΙΚΑ,ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. ΠΕΖΙΚΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΜΑΣ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ 8Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ
ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΑΛΛΟ ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ
ΕΝΤΙΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ
ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΟΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΧΩ ΣΥΛΛΕΞΕΙ,ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ κ.ΥΕΘΑ,καs ΑΝΥΕΘΑ,ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ.
1.

ΟΙ...ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ.

ΤΟΥ δρ ΘΑΝΑΣΗ ΔΡΟΥΓΟΥ

ΠΕΡΠΤΩΣΗ ΠΡΩΤΗ

ΣΤΗΝ VIIIMEΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ. ΟΙ ΛΙΣΤΑΔΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ/ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ Ο ΕΝΑΣ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ....ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑΣ ΝΔ , ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ..../ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΜΙΛΑΝΕ..../ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΚΑΘ ΟΛΑ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ. ΓΑΛΛΟΜΑΘΗΣ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ./ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.

ΤΟΝ ΔΙΕΔΕΧΘΗ Ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ , ΠΡΟΑΧΘΕΙΣ ΣΕ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΣΠΥΡΟΣ ΓΚΙΖΑΣ. Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΡΙΘΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΣ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ, ΕΒΓΑΛΕ ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΝ ΑΔΙΣΠΟ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΕΘΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΛΠ.ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2005 ΗΤΑΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΙ ΤΗΣ ΣΣΕ/ΝΕΟΤΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ/ΜΕ ΤΟ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ/Η ΤΟΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ Α/ΓΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΒΑΛΑ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΗΡΘΕ ΤΟΤΕ Α/ΓΕΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΒΑΣ ΜΕ ΘΥΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣ ..ΠΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΣΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ.


ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ Ο ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ/ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ/ΑΛΛΑ Ο ΓΚΙΖΑΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ/ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗ ΝΔ/ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΩΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΟΧΙ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ...
ΚΑΙ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο Α/ΓΕΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΞΕΧΩΝ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΣΔΕΝΑΡΧΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΥΤΣΙΔΗΣ...ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ;ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΗ;
ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΞΕΤΥΛΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ....


ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ /ΜΙΛΑΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΕ ΑΥΤΑ/ΕΚΡΙΘΗ ΠΑΡΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΟΙ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΓΡΑΨΩ..
Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ/ΑΓΙΟΣ ΟΥΡΟΣ/ΟΤΑΝ Ο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΟΧΛΟΣ ΘΑ ΕΚΑΙΓΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΚΕΙ.../ΕΚΡΙΘΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΣ....ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΤΟΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΕ...
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ, ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΣΕΡΒΙΑΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ, ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΛΠ, ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΑΣΙΜΟ.


ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΥΣΑΝ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ,ΕΝΩ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ NRF-LAND COMPONENT ΕΠΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΣΟΙ ΞΕΝΟΙ...ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ...ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΑΣΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΟΚΥΝΕΣ...ΚΛΠΟΤΑΝ Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΝΥΝ Α/ΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ...
ΑΣΕ ΠΟΥ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ/ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΓΕΣ/Η ΠΙΟ ΝΟΤΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΜΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ/ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.../ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΚΑΛΟ ΚΟΜΑΝΤΟ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.../ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ...ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...



ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΧΑΡΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ. ΕΔΩ Ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΕΙΧΕ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ, ΑΤΟΜΟ ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΩΝ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥ ΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ....ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ....ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΕ. ΠΑΡΕΟΥΛΕΣ...ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ...Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ....ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΛΠ ΚΛΠ.../ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ, ΜΕ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ...ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΟΥ 1945.


ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΝΥΝ ΑΣΣ ΕΧΟΥΝΕ ΜΑΤΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ, Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΣΣ/ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΝΑΤΟ ΝΙΚΟΣ ΔΕΒΕΤΖΗΣ ΚΑΙ Ο Α ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ./ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.../ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΩ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΕΛΙΟ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΦΕ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΩ..../ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ. ΕΚΛΗΘΗ. ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ...ΑΛΛΑ Η ΣΥΓΓΡΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ/ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ 12 ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΙΑΖΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ 8/ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.

2

Η απόδραση των Τρικάλων ξεκινάει από ένα επεισόδιο στην Χαραμίδα Λέσβου;

Νέες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η υπόθεση που αφορά στις συνθήκες και στο σχέδιο που εφαρμόσθηκε για την απόδραση κακοποιών μέσα από τις φυλακές Τρικάλων.
Γίνεται λόγος ακόμα και για δράση παραστρατιωτικών στη «δολοφονική επιχείρηση».

Από τις έντεκα κακοποιούς που δραπέτευσαν οι Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τρεις κακοποιούς.

Οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν στο Λογγάκι ενώ ο τρίτος στην Κρηνίτσα Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπισθεί άλλοι τέσσερις, η σύλληψη των οποίων θεωρείται θέμα χρόνου.

Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τους αποκαλούμενους επικίνδυνους δραπέτες αλλά και τους «εγκεφάλους» που οργάνωσαν κι εκτέλεσαν την επιχείρηση απόδρασης έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα. Το συμβάν έχει προκαλέσει την παρέμβαση εκτός από την παρέμβαση των ΕΚΑΜ, την εμπλοκή κι άλλων υπηρεσιών που μελετούν προσεκτικά τα στοιχεία.



Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι σαφής. Κάνει λόγο για «πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου με καλάσνικοφ και ρίψη χειροβομβίδων που εξερράγησαν». Στο προηγούμενο αναλυτικό ρεπορτάζ του “Newsbomb.gr” αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «εξωτερικά της φυλακής βρέθηκαν έξι κρατήρες που προέκυψαν από τη χρήση επιθετικών χειροβομβίδων, καθώς και 400-500 κάλυκες».

Αυτά τα δεδομένα και η περίεργη κινητικότητα που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ώρες στον ουρανοξύστη της λεωφόρου Κατεχάκη και σε υπηρεσίες του ελληνικού Πενταγώνου μαρτυρούν ότι υπάρχουν υπόνοιες για ενέργεια από παραστρατιωτική οργάνωση.

Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η ομάδα των 15 ατόμων που προσέβαλε την εξωτερική φρουρά των φυλακών στα Τρίκαλα ήταν άψογα οργανωμένος και σχεδιασμένος με στρατιωτική συνέπεια ως προς τη σύλληψη και την εκτέλεση. Χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα σημεία προσέγγισης.

Το προφίλ των «εισβολέων»

Οι «εισβολείς» ήταν έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν επί 45 λεπτά τα πυρά των φρουρών έως ότου θα κατάφερναν να αποδράσουν τα πρόσωπα που ήθελαν. Αστυνομική πηγή επισήμανε ότι είχαν άριστη γνώση στη χρήση οπλισμού και πυρομαχικών. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιήθηκαν εννέα χειροβομβίδες εκ των οποίων εξερράγησαν οι επτά. Οι άλλες δύο δεν έσκασαν αν κι είχαν αφαιρεθεί οι περόνες τους λόγω παλαιότητας.

Γίνεται μάλιστα προσπάθεια να εντοπισθεί η προέλευσή τους και να διαπιστωθεί αν προέρχονται ή όχι από το στρατιωτικό υλικό που είχε αφαιρεθεί από αποθήκες του αλβανικού στρατού το 1997. Έχει δοθεί μάλιστα εντολή για εξονυχιστική έρευνα στους κάλυκες και επιμελή συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Χωρίς να επιβεβαιώνεται, μέλη ευαίσθητων υπηρεσιών ασφαλείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετείχαν στην επιχείρηση πρόσωπα που συμμετείχαν παλαιότερα σε παραστρατιωτικές οργανώσεις οι οποίες έδρασαν παλαιότερα στο Κοσσυφοπέδιο ή έπαιξαν ρόλο στην αποσταθεροποίηση των Σκοπίων με αφορμή εθνοτικές διαφορές στο Τέττοβο.

«Κλειδί» ένας 35χρονος Αλβανός

Στοίχημα αποτελεί για τις αστυνομικές αρχές η σύλληψη 35χρονου Αλβανού που είχε αποδράσει στις 12 Οκτωβρίου μέσα από το νοσοκομείο Τρικάλων με κινηματογραφικό τρόπο και πρωτοφανή υποστήριξη πάνοπλων συνεργών του, οι οποίοι επιτέθηκαν πυροβολώντας εν ψυχρώ σε τρεις φρουρούς που τον συνόδευαν
. Σε μερικές ώρες, ο κακοποιός βρέθηκε με ομάδα άλλων τεσσάρων συνεργών του πίσω από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στην Αττική.

Το πρόσωπο αυτό εντοπίσθηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Ύστερα από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών συνελήφθη όταν εγκλωβίστηκε με έναν άλλο συμπατριώτη του σε αυτοκίνητο. Από τον εντοπισμό του 35χρονου θεωρείται ότι θα ξεκαθαριστεί ποιοι ήταν αυτοί που οργάνωσαν την «επιχείρηση», με ποια πρόσωπα συνδέονται και κυρίως τι είδους επαφές διατηρούν με παραστρατιωτικές ομάδες, οι οποίες έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και στην Ελλάδα.
Σημειώνουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο διατάχθηκε έρευνα στην VIII Μεραρχία Πεζικού στα Ιωάννινα για αποκαλούμενους «αυτονομιστές Τσάμηδες» που ενεπλάκη σε επεισόδιο σοβαρού ξυλοδαρμού Έλληνα πολίτη στη Χαραμίδα Λέσβου επειδή σχολίασε στο YouTube βίντεο που έδειχνε Αλβανούς να πυροβολούν και να καίνε ελληνική σημαία.
Με αναλυτικό ρεπορτάζ είχαμε αποκαλύψει ποιοι είναι οι πυρήνες του αποκαλούμενου UCC, τι είχε επισημάνει η ΕΥΠ στον πρώην υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργο Βουλγαράκη επί κυβερνήσεως κ. Κώστα Καραμανλή και πώς γίνονταν οι στρατολογήσεις μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Ίσως η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων αποκαλύψει νέα στοιχεία για την ύποπτη δράση παραστρατιωτικών ομάδων στη χώρα μας

Διαβάστε και το δημοσίευμα του newsbomb (5/9/2012)για τις έρευνες της 8ης Μεραρχίας

Απίστευτη πρόκληση από τον ''Απελευθερωτικό στρατό της Τσαμουριάς''


Περίεργος θόρυβος έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα σχετικώς με τις κινήσεις υποτιθέμενων αυτονομιστών τσάμηδων στην Ήπειρο και του αποκαλούμενου «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς» (UCC / Ushtria Clirimtare e Camerise), ύστερα από δημοσιεύματα σε ενημερωτικά ιστολόγια.


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο δραστήριος διοικητής της VIII Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα ταξίαρχος Κων. Τσαγγαράς έχει ζητήσει από τους επιτελείς να ερευνήσουν τα γραφόμενα και να συλλέξουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που απαιτούνται.
Αφορμή για όλη αυτήν την κινητικότητα έχει αποτελέσει ένα γεγονός που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Αυγούστου στην περιοχή Χαραμίδα της Λέσβου, όταν ομάδα Αλβανών εισέβαλε στο σπίτι 27χρονου Έλληνα και τον ξυλοκόπησε βάναυσα. Αιτία ήταν ένα σχόλιο που έκανε ο 27χρονος σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και παρουσίαζε έξι Αλβανούς να πυροβολούν την ελληνική σημαία με ΑΚ-47, την οποία τελικώς έκαψαν.

Μικρότερης έκτασης περιστατικά με φραστικά επεισόδια και λογομαχίες καταγγέλθηκαν επίσης στη Θεσπρωτία την ίδια ημέρα, ενώ ακολούθησαν και τουλάχιστον τρεις αναρτήσεις σε ιστολόγια με θεματολογία ειδικού περιεχομένου. Από τότε ξεκίνησε μια ηπίων τόνων έρευνα όσον αφορά στην παρουσία και τις δραστηριότητες αυτοαποκαλούμενων «τσάμηδων».

Τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη διάθεση των υπηρεσιών πληροφοριών είναι σημαντικά. Στρατιωτικές πηγές σημειώνουν ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) επιβεβαιώνει την ύπαρξη του αποκαλούμενου UCC.

Οι πυρήνες του UCC

Από το 1999 ως σήμερα έχουν οργανωθεί πυρήνες των πέντε και έξι «αυτονομιστών» που δεν ξεπερνούν συνολικώς τα 150 άτομα. Κάποια από τα υποτιθέμενα ηγετικά στελέχη προέρχονται από σκληροπυρηνικούς αντάρτες του UCK, δηλαδή του υποτιθέμενου «Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου», ο οποίος ευθύνεται για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία.

Στελέχη του αποκαλούμενου UCC έχουν εντοπισθεί κυρίως στις περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας ενώ συνδέονται και με εγκληματικές οργανώσεις. Έχουν δημιουργήσει κρύπτες οπλισμού με υλικό που προέρχεται από τρεις πηγές.

Βασική πηγή ήταν τα τυφέκια και το υλικό που αποσπάσθηκε από τις αποθήκες οπλισμού του αλβανικού στρατού κατά την εξέγερση του 1997. Σε δεύτερο επίπεδο έχουν συλλεχθεί υλικά που χρησιμοποιήθηκαν από τον UCK ενώ υπάρχουν όπλα, όπως εκτιμάται, προέρχονται από την Βοσνία και την Κροατία.


Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από όπλα που έχουν βρεθεί σε κρύπτες που έχουν εντοπισθεί τυχαία από τις Αρχές. Πρόσφατα, άνδρες του τμήματος Διώξεως Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καστοριάς ανακάλυψαν μια τέτοια κρύπτη με σημαντικό υλικό το οποίο ήταν συσκευασμένο και καλά κρυμμένα.

Τι έμαθε ο Βουλγαράκης από την ΕΥΠ

Βρέθηκαν τρία τυφέκια τύπου ΑΚ-74 «Καλάσνικωφ», ένα τυφέκιο τύπου «Μάνλιχ», τρία υποπολυβόλα αγνώστου τύπου και προέλευσης, οκτώ γεμιστήρες πολεμικού όπλου, χειροβομβίδες αγνώστου προελεύσεως, κοινοί πυροκροτητές χειροβομβίδων, 18.415 φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ συνολικού βάρους μισού κιλού. Πριν από τέσσερα χρόνια, τέτοια εποχή, στα Δολιανά Ιωαννίνων είχε ανακαλυφθεί άλλη μια κρύπτη όπλων (με ανάλογο υλικό) ύστερα από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική περιοχή.

Αξιόπιστες πηγές σημειώνουν μάλιστα ότι επί πρωθυπουργίας κ. Κώστα Καραμανλή, ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Βουλγαράκης είχε ενημερωθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΥΠ και της Ελληνικής Αστυνομίας ότι είχαν εντοπιστεί πρόσωπα αλβανικής υπηκοότητας που εμπλέκονταν σε τρομοκρατικές οργανώσεις και εγκληματικές δραστηριότητες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τότε ζητήθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για κάποια από τα πρόσωπα αυτά και όλως τυχαίως ακολούθησε ενεργοποίηση εκατό καρτοκινητών στην περιοχή των Ιωαννίνων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ανήκαν σε Αλβανούς!

Στρατολογήσεις μέσω «κοινωνικής δικτύωσηs
».

Νεώτερα στοιχεία αναφέρουν ότι μέρος του οπλισμού έχει μεταφερθεί στην Αττική ενώ υπάρχουν περιπτώσεις νέων που στρατολογούνται από «διάφορους» μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης έναντι κάποιου ποσού, το οποίο προέρχεται από τρίτες πηγές. Όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση, χρήματα διακινούνται από τη Σαουδική Αραβία, την Αλβανία, την αλβανική ομογένεια των ΗΠΑ και από «αόρατους χρηματοδότες» με έδρα στην Ελβετία. Εξ ου και η αγωνία για το περιστατικό με το σχόλιο στο YouTube και τον ξυλοδαρμό του 27χρονου.

Όλα αυτά τα δεδομένα με αφορμή και τα πρόσφατα περιστατικά βίας και προσβολής της εθνικού συμβόλου μας από Αλβανούς προκαλούν την έντονη ανησυχία τόσο στις αστυνομικές, όσο κυρίως στις στρατιωτικές αρχές. Δεν είναι τυχαίο ότι στην παρούσα φάση δεν αποκλείεται και η πιθανότητα προβοκάτσιας από ξένα κέντρα αποσταθεροποίησης ώστε η χώρα να βρεθεί σε ακόμα πιο δεινή διπλωματική και διαπραγματευτική θέση.

Σε επικοινωνία που είχαμε με στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε πως από το 1994 προωθείται από εθνικιστικούς κύκλους των Τιράνων το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας», στο οποίο εντάσσεται το φληνάφημα περί Τσαμουριάς και οι επεκτατικές ονειρώξεις της γειτονικής χώρας μέχρι την Πρέβεζα.
www.newsbomb.gr - Του Βελισσάριου Δραγάτση
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ Σ. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com