Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΟΠΑΡΕΑ: Η ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡ-ΦΩΤΗ ΕΚΑΝΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ!..





ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Θέμα: Αναφορά σε εθνοτική ταυτότητα Ρομά συλληφθέντων ή αναζητούμενων Αλβανών κατά παράβαση νόμου και εγκυκλίων

Στις 15 Αυγούστου 2013, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου ανακοίνωσε πως «συνελήφθησαν χθες στη Ρόδο, (...) δυο γυναίκες υπήκοοι Αλβανίας, Ρομά, ηλικίας 30 και 36 ετών».
Στις 16 Αυγούστου 2013, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ανακοίνωσε πως «συνελήφθη ένας 27χρονος ημεδαπός ρομά και αναζητείται ακόμη ένας αλλοδαπός ρομά, Αλβανικής καταγωγής, συνεργός του».
Με βάση την Απόφαση 67/2002 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε τις υποδειγματικές διαταγές 9001/5/24γ/23-4-2003, 9001/5/24ι/1-10-2003 και 7100/23/8-α/26-9-2004 καθιστώντας σαφές πως «δεν επιτρέπεται ανακοίνωση κοινωνικής ομάδας, φυλετικής καταγωγής, εθνοτικής προέλευσης ή υπηκοότητας συλληφθέντος προσώπου, ενώ με ιδιαίτερη προσοχή αντιμετωπίζονται θέματα ανακοινώσεων για ανήλικους παραβάτες».

Ερωτάται ο Υπουργός
1. Γιατί δεν τηρούνται από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας οι νόμοι για τα προσωπικά δεδομένα και οι εγκύκλιοι αυτές και γιατί η Ελληνική Αστυνομία δεν συμμορφώνεται και με τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά αντίθετα συνεχίζει να αναγράφει την εθνοτική ταυτότητα Ρομά για συλληφθέντα άτομα;
2. Θεωρεί νόμιμες τις ενέργειες αυτές; Αν όχι ποιες κυρώσεις θα επιβληθούν σε όσους παραβαίνουν το νόμο; Αν ναι γιατί δεν ανακαλεί τις εγκυκλίους;
3. Επίσης, από ποια επίσημα έγγραφα ταυτότητας των ατόμων με αλβανική ιθαγένεια, δύο που συνελήφθησαν και ενός που αναζητείται, προκύπτει η ταυτότητα Ρομά που αναγράφεται στα δελτία τύπου; Ποιο σκοπό εξυπηρετεί η αναγραφή της εθνοτικής ταυτότητας Ρομά σε αυτά τα δελτία τύπου;

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ


stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com