Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

"ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ"



ΒΑΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ.



Τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού!Επήλθε και η αυγουστιάτικη πανσέληνος και καθώς η νέα σχολική χρονιά προσέρχεται, μπαίνει και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.Σκέψεις μας περνάνε από το μυαλό, για το πως θα καταφέρουμε να κάνουμε πιο υποφερτή τη χειμερινή αυτή σεζόν, που προδιαγράφεται δύσκολη.Ανάγκες παραμερίζονται, πολυτέλεια εκλίπει, ηρεμία δεν υπάρχει.Αυτό που φαίνεται να απομένει;Είναι απλά, καθημερινά πράγματα.Οι ρουτίνες, η εργασία (όπου η τύχη επιτρέπει να υπάρχει), τα παιδιά, οι υποχρεώσεις. Κι όμως...αρχίζει και εγείρεται η τάση να βρίσκουμε δραστηριότητες, για την καθημερινότητά μας!Δράσεις για νέους και ώριμους, που θα γεμίσουν δημιουργικά και όμορφα τις ώρες του χειμώνα.Είναι τα χόμπι, που είχαμε αντικαταστήσει με τις αγορές αντικειμένων και την απόλαυση ακριβών εκδρομών.Είναι ενδιαφέροντα με μικρό χρηματικό κόστος, που όμως προσφέρουν εσωτερική ευχαρίστηση και αίσθηση ευφορίας.Χορευτικά γκρουπ, ξένες γλώσσες, γυμναστική, ζωγραφική, περιπάτους στη φύση, μουσικές χοροδίες του δήμου και άλλες έξυπνες επιλογές, που μα χαροποιούν πολύ! Οι Έλληνες των προηγούμενων ετών χάσαμε την έννοια της πολυτέλειας, που ούτως ή άλλως είναι μια έννοια βαθειά παρεξηγημένη.Αφήσαμε την πολυτέλεια που βρίσκεται στα έσω μας και αναζητούμε την φαμφαρώδη εξωτερική εικόνα του πλούτου.Ποιός, άραγε, έγινε ευτυχισμένος με τα αυτοκίνητα πολυτελείας, που τώρα έχουν βγαλμένες πινακίδες, λόγω αδυναμίας της συντήρησής του;Ποιός έγινε χαρούμενος, επειδή έχει στο σαλόνι του έναν πίνακα αξίας ανεκτίμητης, και τώρα αναγκάζεται να τον πουλήσει όσο όσο, προκειμένου να ξεπληρώσει άλλα χρωστούμενα.Χάσαμε όλοι μας την ποιότητα του πλούτου και το μέτρο.Τώρα ήρθε ο καιρός, και οι καταστάσεις μας αναγκάζουν να αυξήσουμε την εσωτερική τιμή μας και να μην κάνουμε εκπτώσεις στην αξιοπρέπειά μας. Καλό έιναι να δρομολογήσουμε τη ζωή μας σύμφωνα με τις ανάγκες της καρδιάς και όχι του ματιού.Μπορούμε να γίνουμε ότι είμαστε και όχι όσα έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com