Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

"ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ" !Ομπάμα: Θέλουμε καλύτερη και «άμεση» δράση μέσω του ΟΗΕ...





Ανησυχία για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Συρία εξέφρασε εκ νέου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τις σχετικές καταγγελίες ως «σημαντικές».
Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Ομπάμα είπε ακόμη πως, με βάση τη σχετική προηγούμενη εμπειρία, δεν αναμένει η Δαμασκός να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα.
Ερωτηθείς σχετικά με την «κόκκινη γραμμή», για την οποία είχε κάνει λόγο στο παρελθόν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία πρέπει να εξεταστούν από την κυβέρνησή του.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε μια συνέντευξή του, η οποία μεταδόθηκε σήμερα ότι η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να μάθει περισσότερα για το εάν και κατά πόσον χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Συρία και κάλεσε την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ να επιτρέψει να διεξαχθεί μια πλήρης έρευνα.
«Αυτό που είδαμε καταδεικνύει ότι σαφώς πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός, μεγάλης βαρύτητας», είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
«Κινούμαστε μέσω του ΟΗΕ για να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε καλύτερη, άμεση δράση από αυτόν και καλέσαμε την συριακή κυβέρνηση να επιτρέψει να διεξαχθεί έρευνα στο σημείο διότι οι επιθεωρητές του ΟΗΕ βρίσκονται στο πεδίο αυτή τη στιγμή. Δεν αναμένουμε ότι θα συνεργαστούν, δοθέντος του ιστορικού τους», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Βρισκόμαστε ήδη σε επικοινωνία με ολόκληρη την διεθνή κοινότητα», δήλωσε ακόμη.
Ο Ομπάμα τόνισε πως μια επίθεση με τη χρήση χημικών όπλων θα ήταν «ένα πολύ ανησυχητικό γεγονός», που χαρακτήρισε «σημαντικό».
«Αυτό αρχίζει να θίγει ορισμένα από τα βασικά εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο σε ό,τι αφορά το να διασφαλίσουμε ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής δεν εξαπλώνονται, όσο και σε ό,τι αφορά την ανάγκη να προστατεύσουμε τους συμμάχους μας [και] τις βάσεις μας στην περιφέρεια. Αυτό είναι κάτι που απαιτεί την προσοχή της Αμερικής και ευελπίστως την προσοχή ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας», ανέφερε ακόμη ο Ομπάμα.
Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε πως το ανθρώπινο και το οικονομικό κόστος του πολέμου στο Αφγανιστάν τον έχει κάνει ιδιαίτερα προσεκτικό και τον ωθεί να μην λαμβάνει βιαστικές επιθέσεις.
«Η ιδέα ότι οι ΗΠΑ μπορούν με κάποιον τρόπο να επιλύσουν αυτό το ιδιαίτερα περίπλοκο πρόβλημα μέσα στη Συρία ορισμένες φορές είναι μεγαλοποιημένη», ανέφερε.
Επισήμανε ακόμη ότι οι ΗΠΑ παραμένουν αναμεμιγμένες σε έναν πόλεμο στο Αφγανιστάν και ότι υπάρχουν κόστη σε ανθρώπινες ζωές σε κάθε εμπλοκή του Αμερικανικού στρατού, κάτι που διαπιστώνει όταν επισκέπτεται «τραυματίες πολέμου».
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com