Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Να μου ζήσετε κ. Υπουργέ...





Αργύρης Γιαννόπουλος - Υπ. Τομέα Εργασίας και Απασχόλησης.


Η αξιοπιστία σε όλο της το μεγαλείο. Με τέτοιους πολιτικούς γίγαντες που άλλα λένε τη μια στιγμή και άλλα κάνουν την άλλη, είναι λογικό να έχει χαθεί κάθε εμπιστοσύνη και να έχει απαξιωθεί η πολιτική και οι πολιτικοί.

Ο Υπουργός της φωτογραφίας και του τιτιβίσματος πολύ γρήγορα για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ανακόλουθος με τα όσα εξήγγειλε δύο βδομάδες πριν. Συγκεκριμένα, στις 15/07, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα, πως στην πρώτη φάση της διαθεσιμότητας θα συμπεριληφθούν 1.250 εργαζόμενοι, από την οποία θα  εξαιρεθούν οι γιατροί. Είπε μάλιστα πως, σε αντίθετη περίπτωση, ο ίδιος θα παραιτηθεί. Κι όμως, μόλις 2 εβδομάδες μετά, ενώ διοικεί το Υπουργείο μέσω twitter, ανακοίνωσε 1.618 άτομα προς κινητικότητα, στα οποία περιλαμβάνονται 210 ιατροί όχι πλήρους απασχόλησης και νοσηλευτικό προσωπικό, πέραν από τους διοικητικούς υπαλλήλους. Και όχι μόνο αυτό αλλά στις 14 Αυγούστου μπήκαν και σε διαθεσιμότητα οι ιατροί του νοσοκομείου «ΠΑΝΑΓΙΑ». Επίσης, το συγκεκριμένο νοσοκομείο απειλείται άμεσα με κλείσιμο, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Γεωργιάδη για το αντίθετο, μιας και, αν δεν βρεθεί λύση με το κτιριακό, που μέχρι πρότινος νοίκιαζε από το ελληνικό δημόσιο, έχει καταστεί σαφές ότι θα σταματήσει η λειτουργία του νοσοκομείου.
Οι δεσμεύσεις του κ. Γεωργιάδη για μη υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των γιατρών πήγαν περίπατο. Για ακόμη μια φορά στην πολιτική του καριέρα, έκανε μια υπέροχη κυβίστηση με θύμα, όμως αυτή τη φορά τη Δημόσια Υγεία .
Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό, μιλώντας στις 06/08 στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, δήλωσε ότι για τη φετινή χρονιά περιμένουμε 2.000.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία, το 20% του πληθυσμού, ο οποίος αριθμός, είναι διπλάσιος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τονίζοντας ότι δεν είναι λογικό να υπάρχει τέτοια προσέλευση και επεσήμανε ότι αυτό σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να φύγουμε από αυτόν τον μάταιο τούτο κόσμο. Αλήθεια κύριε Υπουργέ, τι ποσοστό του πληθυσμού θέλετε να προϋπολογίσετε να αρρωστήσει για τη φετινή χρονιά; Θα βάλετε και ποσόστωση στην νοσηλεία των ασθενών;  Ακόμα, αυτά τα εννιά νοσοκομεία που θα αλλάξουν χρήση και θα γίνουν Κέντρα Υγείας αστικού τύπου, μπορείτε να μας πείτε τι εννοείται επιτέλους; Μήπως είναι τα Κέντρα Υγείας που υπάρχουν και σήμερα στην επαρχία, με τη διαφορά ότι θα είναι στον αστικό ιστό; Από πού θα βρείτε κ. Υπουργέ τα λεφτά για να εξοπλίσετε αυτά τα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό;
Κι όμως ο πιο προβεβλημένος υπουργός της συγκυβέρνησης, δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Ενώ αναμένεται από 1-1-2014 αύξηση του εισιτηρίου στα νοσοκομεία από τα 5 € στα 25 €, μνημονιακή δέσμευση γαρ, ο κ. Γεωργιάδης εξήγγειλε ένα πρόγραμμα για γέλια, με 230.000 δωρεάν εισιτήρια για αδύναμες κοινωνικά ομάδες και απόρους, θέτοντας τα όρια με βάση το οικογενειακό εισόδημα. Πέραν ότι είναι παράλογο και κοροϊδία σε μια ευνομούμενη κοινωνία η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας να γίνεται με κριτήριο το εισόδημα, το δωρεάν εισιτήριο θα είναι μόνο για τρεις επισκέψεις και για ένα τσεκ απ. Κοινωνική πρόνοια και κοινωνικό κράτος με δόσεις για τον Υπουργό.
Το ποτήρι όμως ξεχείλισε όταν ο Υπουργός, των ανούσιων και αυτοαναιρούμενων δηλώσεων εκβιάζει το Δήμο Σαντορίνης αλλά και τους δημότες όπως και τους κοινωνικούς φορείς ότι, αν δεν βρουν 6 εκ. € για τη φετινή διαχείριση του νοσοκομείου, θα το πάει στο ΤΑΙΠΕΔ ή σε διαγωνισμό για να το πάρει κάποιος ιδιώτης, με το πρόσχημα να πάρει πίσω ο ελληνικός λαός κομμάτι από τα 15 εκ. € που κόστισε η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου νοσοκομείου...στη Σαντορίνη που προσφάτως έχει συμπεριληφθεί στα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου. Η αξιοπιστία μας στο εξωτερικό δεν χάνεται κ. υπουργέ όταν, ακόμα και στη Σαντορίνη, μετά τις συνεχόμενες διακοπές ρεύματος στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, έρχεται τώρα το ξεπούλημα και του νοσοκομείου;
Ο κ. Γεωργιάδης, ως απλός γραμματέας, εκτελεί – διεκπεραιώνει τις εντολές του Υπουργείου Υγείας της Γερμανίας αλλά και της Task Force. Ο στόχος είναι η πλήρη κατάργηση του Ε.Σ.Υ και της Δημόσιας Υγείας με την πλήρη επικράτηση της ιδιωτικής ασφάλισης και των ιδιωτικών νοσοκομείων, στερώντας από αδύναμες κοινωνικές ομάδες το δικαίωμα στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας!!!!!

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων, είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων των νοσοκομείων και μένει πιστή στον αγώνα της για να υπάρχει Δημόσια Υγεία με υψηλού επιπέδου παροχές υγείας. KύριεΥπουργέ, δεν έχετε κανένα δικαίωμα και δεν νομιμοποιείστε να παίζετε με την Υγεία ενός ολόκληρου λαού. Πάνω από όλα έχουμε στόχο την ευημερία των ανθρώπων και, μέσω αυτής, θα επιτευχθεί και η ευημερία των αριθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com