Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Συνέχεια Ενημέρωσης επί των Έκτακτων Μεταθέσεων (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ)





Αρκετοί ενδιαφερόμενοι μας ρωτάνε για την διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσουν επί των έκτακτων μεταθέσεων και συγκεκριμένα σε περίπτωση που λάβουν αρνητική απάντηση επί των ενδικοφανών προσφυγών, που κατέθεσαν.

Καταρχήν θα πρέπει... η υπηρεσία να δώσει απαντήσεις επί όλων των θεμάτων που τίθενται στην ενδικοφανή προσφυγή που έχει καταθέσει το στέλεχος. Εάν δεν λάβει απάντηση σε όλα τα θέματα που έχει θέσει τότε το στέλεχος δικαστικώς θα δικαιωθεί, διότι η υπηρεσία έμμεσα αποδέχεται τα αναγραφόμενα.

Κατόπιν αρνητικής απάντησης επί της ενδικοφανούς προσφυγής το στέλεχος έχει το δικαίωμα να καταθέσει στο Πρωτοδικείο της περιοχής του ασφαλιστικά μέτρα και μήνυση κατά της υπηρεσίας, μέσω του δικηγόρου του. Μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα το στέλεχος δεν θα λάβει Φύλλο Πορείας. Συνήθως τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται μετά από τρεις (3) μήνες, περίπου. Σε περίπτωση που η απάντηση είναι αρνητική επί των ασφαλιστικών μέτρων το στέλεχος θα λάβει ΦΠ. Το δικαστήριο συνήθως γίνεται μετά από δέκα (10) μήνες, περίπου. Σε περίπτωση που δικαιωθεί το στέλεχος, τότε η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να εκδώσει μετάθεση εντός 90 ημερών, για την φρουρά που υπηρετούσε πριν. Το κόστος των ασφαλιστικών μέτρων και των μηνύσεων ανέρχεται περίπου στα 1.400 ¤. Σε περίπτωση που δικαιωθεί το στέλεχος από το δικαστήριο όταν γίνει η δίκη τότε λαμβάνει αυτόματα και αποζημίωση, το ποσό καθορίζεται από το δικαστήριο (κυμαίνεται συνήθως, από 1.800 € έως 2.800 €).

Εάν η υπηρεσία δεν εκτελέσει την απόφαση του δικαστηρίου εντός 90 ημερών, τότε το στέλεχος έχει το δικαίωμα να καταθέσει μηνύσεις και αγωγές και να διεκδικήσει αποζημίωση που κυμαίνεται συνήθως στα 100.000 €, περίπου.

Τώρα όσοι είναι ασφαλισμένοι σε ασφαλιστικές εταιρείες που παρέχουν νομική κάλυψη επί στρατιωτικών θεμάτων δεν πληρώνουν.

(Ε.Σ.,staratlogia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com