Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ....ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΛΗ "ΣΤΡΟΦΗ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ Η.Π.Α.





ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.
TASK FORCE OF POLITIKOLOGIA1.
Με τίτλο «Στροφή των Ελλήνων προς τις ΗΠΑ» η εφημερίδα "NOVOSTI" αναφέρεται στην βελτίωση της εικόνας των ΗΠΑ στην ελληνική κοινή γνώμη, όπως καταγράφηκε από έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής».
Σύμφωνα με την ανταπόκριση «οι Έλληνες υιοθετούν ορθολογικότερη στάση, καθώς εγκαταλείπεται ο αντιαμερικανισμός, ενώ αυξάνεται ο αριθμός όσων θεωρούν ότι οι επενδύσεις στην ελληνική οικονομία θα προέλθουν από τη Ρωσία, τη Κίνα και τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, καταγράφεται υποχώρηση των προτιμήσεων προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με την εξαίρεση της Γαλλίας, η οποία θεωρείται φιλική προς την Ελλάδα σε ποσοστό 72%. Τις θετικές διαθέσεις για τις ΗΠΑ επιβεβαιώνει επίσης το ποσοστό δημοφιλίας του προέδρου Ομπάμα, το οποίο ανέρχεται στο 66,8%, καθώς και η θετική αντίληψη των Ελλήνων για τον αμερικανικό λαό (61,3%), τα αμερικανικά ΑΕΙ (88,6%), τα αμερικανικά προϊόντα (85,6%) και τις ΗΠΑ ως τουριστικό προορισμό (72,5%).
Εδώ θα προσθέταμε ότι, πάντα στα δύσκολα η συγκυρία μας έφερνε με τους Aμερικανούς στην ίδια πλευρά. Φαίνεται ότι ίσως πάλι ήρθε η ώρα να εμπιστευτούμε τους παραδοσιακούς συμμάχους μας και να φύγουμε μακριά από τους παραδοσιακούς δυνάστες μας. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και δίνει το καθαρό μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com