Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ποιους δανειολήπτες αφορά ο νέος νόμος για ρύθμιση των χρεών;




Χρήσιμες διευκρινήσεις για δανειολήπτες που επιθυμούν ναρυθμίσουν τα δάνειά τους.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες προχώρησε η Ένωση Καταναλωτών - Η Ποιότητα της Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ). Σημειώνεται ότι, από 15 Ιουλίου 2013 και με την έκδοση της υπουργικής απόφασης, είναι σε ισχύ ο νέος Νόμος Ρύθμισης Οφειλών ή αλλιώς το Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για Ενήμερους Δανειολήπτες.
Εάν υπαχθεί ο καταναλωτής στο πρόγραμμα αυτό, αναστέλλονται τα καταδιωκτικά μέτρα
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διάρκεια του προγράμματος είναι έξι μήνες, δηλαδή ισχύει για αιτήσεις που θα κατατεθούν μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2014.
Το πρόγραμμα διευκόλυνσης μπορεί να αξιοποιήσει ο καταναλωτής μόνο μία φορά. Εάν υπαχθεί ο καταναλωτής στο πρόγραμμα αυτό, αναστέλλονται τα καταδιωκτικά μέτρα.
Ποιους αφορά ο νέος νόμος:
- Άνεργους
- Μισθωτούς και συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα
- Ελεύθερους επαγγελματίες που παρέχουν τις υπηρεσίες τους, κατά κύριο λόγο, σε έναν εργοδότη
Ποιες οφειλές μπορούν να υπαχθούν:
- Οφειλές με προσημείωση ή υποθήκη στην κύρια κατοικία του οφειλέτη
- Οφειλές που δεν έχει καταγγελθεί η δανειακή σύμβαση
Η αρχική ημερομηνία σύναψης της σύμβασης να είναι πριν τις 30-06-2010 (έστω και αν υφίστανται μεταγενέστερες τροποποιήσεις, ανανεώσεις ή ρυθμίσεις των αρχικών συμβάσεων). Υπάρχουν επιπρόσθετα αρκετές προϋποθέσεις εισοδήματος, αντικειμενικών αξιών ακινήτων, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com