Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ - ΣΟΚ!!! Το 98% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν «κακή» την κατάσταση της οικονομίας ...



Αποκαλυπτικά για την βαθιά απογοήτευση που νιώθουν οι Έλληνες είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αναφέρει πως η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι κακή και οι περισσότεροι αισθάνονται «μη Ευρωπαίοι», το 60% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ του ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, το 98% των Ελλήνων και το 72% των πολιτών στην ΕΕ χαρακτηρίζουν την κατάσταση της εθνικής οικονομίας τους «κακή». Σε ότι αφορά ειδικότερα την κατάσταση του νοικοκυριού τους, το 78% των Ελλήνων και το 35% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι τα πράγματα είναι "άσχημα", ενώ το 58% των συμπολιτών μας εκτιμά οτι η προσωπική επαγγελματική κατάσταση τους είναι κακή με 30% στην ΕΕ.
Σε ότι αφορά τις προσδοκίες τους για τους επόμενους 12 μήνες, το 62% των Ελλήνων εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί (βελτίωση 14% σε σχέση με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο του Φθινοπώρου του 2012) όταν στην ΕΕ μόνο το 11% εκφράζει ανάλογη άποψη (βελτίωση 6% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση). Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Ελληνες και σε ότι αφορά την προσωπική επαγγελματική κατάσταση τους εφόσον το 35% των πολιτών στη χώρα μας προβλέπει επιδείνωση όταν στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 11% .
Εξάλλου, για τους Ελληνες τα δύο βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ανεργία (65%) και η οικονομική κατάσταση (49%) όταν στην ΕΕ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 51% και 33%. Σε προσωπικό επίπεδο, οι Ελληνες θεωρούν ότι τα κύρια ζητήματα που τους απασχολούν είναι η οικονομική κατάσταση (31% με 18% στην ΕΕ), οι υψηλοί φόροι (30% με 16% στην ΕΕ), η ανεργία (27% με 22% στην ΕΕ) και η ακρίβεια (28% με 41% στην ΕΕ).
Εξάλλου, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 90% των Ελλήνων "τείνουν να μην εμπιστεύονται την κυβέρνηση τους " (71% στην ΕΕ), ενώ ανάλογη άποψη για το κοινοβούλιο της χώρας έχει το 89% των συμπολιτών μας (68% στην ΕΕ). Στα πολιτικά κόμματα της χώρας έχουν εμπιστοσύνη μόνο το 4% των Ελλήνων και το 16% των πολιτών στην ΕΕ. Την ΕΕ δεν εμπιστεύονται το 80% των Ελλήνων και το 60% των πολιτών στην ΕΕ.
Παράλληλα, το 68% (βελτίωση 10% σε σχέση με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο) των Ελλήνων θεωρούν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη σε ότι αφορά τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά εργασίας. Στην ΕΕ το 55% των πολιτών εκφράζει παρόμοια απαισιοδοξία ( βελτίωση 7% σε σχέση με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο).
Το 68% των Ελλήνων (μικρή βελτίωση 2% σε σχέση με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο) και το 35% των πολιτών στην ΕΕ δηλώνουν ότι η σημερινή κατάσταση δεν τους επιτρέπει να κάνουν σχέδια για το μέλλον και ζουν μέρα τη μέρα (επιδείνωση 7%).
Η κοινοτική δημοσκόπηση διενεργήθηκε στα κράτη μέλη της ΕΕ την Ανοιξη και ειδικά στην Ελλάδα την περίοδο 11-25 Μαϊου.


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com