Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

"Αρχηγέ κάνε μου μήνυση είμαι "πεμπτοφαλαγγίτης" - Επιστολή υποστράτηγου στον Α/ΓΕΕΘΑ.



Ανοιχτή επιστολή προς τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο στέλνει μέλος της ΕΑΑΣ Χανίων, απαντώντας στις “κατηγορίες” περί 5ης Φάλαγγας που τους “απήγγειλαν” οι πρόεδροι των τριών “θεσμικών” ενώσεων αποστράτων.

Η επιστολή είναι αποκαλυπτική αφού ο υποστράτηγος ε.α Γεώργιος Φινοκαλιώτης που την υπογράφει αποκαλύπτει ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ επικοινώνησε με τους τρεις προέδρους των παραρτημάτων των ενώσεων στα Χανιά και ανακοίνωσε ότι θα “προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον όσων υπέγραψαν το σχτικό κείμενο”, με το οποίο προτεινόταν η συλλογή υπογραφών με αίτημα την παραίτηση Κωσταράκου.

Ο υποστράτηγος απευθυνόμενος προς τον Α/ΓΕΕΘΑ γράφει μεταξύ άλλων:


“Επί του θέματος αυτού θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή για μένα να συμπεριληφθεί και το δικό μου όνομα στις διώξεις, δεν ξέρω για πιο αδίκημα, που πιθανόν να ασκηθούν και τούτο γιατί και εγώ συμμερίζομαι πλήρως τις απόψεις που εκφράζονται στο έγγραφο αυτό, όπως και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι, που βεβαίως δεν θα ήταν δυνατόν οι υπογραφές τους να συνοδεύουν το έγγραφο για λόγους δεοντολογίας της αλληλογραφίας”. 

ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

"Αγαπητοί συνάδελφοι, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, στη τακτική εβδομαδιαία συγκέντρωση των μελών του Παραρτήματος Χανίων της Ενώσεως Αποστράτων Αξκών Στρατού Ξηράς, διαβάστηκε η β΄ σχετική ανακοίνωση σας που αφορά απάντηση στην με το α΄ σχετικό πρόταση για τρόπους συνέχισης των κινητοποιήσεων, η οποία ανακοίνωση, ειρήσθω εν παρόδω, κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο από τη προηγουμένη, από όπου και εγώ την είχα κατεβάσει. 

Στην προαναφερόμενη συγκέντρωση ενημερωθήκαμε επίσης από το πρόεδρο του παραρτήματος, ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίων των Προέδρων των Παραρτημάτων που υπέγραψαν το α΄ σχετικό. 

Επί του θέματος αυτού θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή για μένα να συμπεριληφθεί και το δικό μου όνομα στις διώξεις, δεν ξέρω για πιο αδίκημα, που πιθανόν να ασκηθούν και τούτο γιατί και εγώ συμμερίζομαι πλήρως τις απόψεις που εκφράζονται στο έγγραφο αυτό, όπως και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι, που βεβαίως δεν θα ήταν δυνατόν οι υπογραφές τους να συνοδεύουν το έγγραφο για λόγους δεοντολογίας της αλληλογραφίας. 

Θα ήθελα δε να σας πληροφορήσω ότι ήδη από το Μάρτιο του 2013 με ανοικτή επιστολή μου προς τον Α/ΓΕΕΘΑ, η οποία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, στάλθηκε από εμένα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, δημοσιεύτηκε στο τοπικό ημερήσιο τύπο των Χανίων, συνημμένο γ΄ σχετικό, και διαβιβάστηκε και στην Εφημερίδα «Εθνική Ηχώ», η οποία όμως δεν την δημοσίευσε, είχα εκφράσει τις απόψεις μου για τη παραίτηση του Α/ΓΕΕΘΑ.

Όσον αφορά τους θεσμούς που αναφέρετε, ανασύρω από τη μνήμη μου τη λαϊκή ρήση « το ράσο κάνει τον παπά ή ο παπάς το ράσο»; 

Τέλος πιστεύω ότι η επίθεση εναντίον συναδέλφων άλλων Ενώσεων Αποστράτων, οι οποίες υφίστανται γιατί προφανώς καλύπτουν κενά που οι δικές μας Ενώσεις δεν προσπάθησαν να πληρώσουν, αποτελεί στρατηγική που δεν θα έπρεπε να υιοθετηθεί ποτέ. Αυτοί οι οποίοι υποβαθμίζουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα, αυτό ακριβώς επιθυμούν, τη διάσπαση μας. Εκτιμώ ότι υπάρχει κοινός τόπος συνεννόησης με όλες τις Ενώσεις, θεσμικές και μη. Αναφορές σε «προβοκάτσια» και «5η φάλαγγα» μάλλον θα πρέπει να επανεξεταστούν.

Μετά από τα παραπάνω σας χαιρετώ με συναδελφικούς και ενωτικούς χαιρετισμούς.

Με βαθιά εκτίμηση

Γεώργιος Φινοκαλιώτης
Υποστράτηγος ε.α




onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com