Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Guardian: «Πρόωρη» η συζήτηση περί ανάκαμψης στην Ελλάδα.....


«Τραπεζίτες και πολιτικοί προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η Ελλάδα οδεύει προς την ανάκαμψη, όμως όλος αυτός ο θόρυβος γίνεται για να δικαιολογηθεί η θεραπεία-σοκ που έχει επιβληθεί στην ευρωζώνη».

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian», με εκτενές δημοσίευμα, καταρρίπτει την αισιοδοξία των Ελλήνων πολιτικών περί ανάκαμψης της χώρας, αποκαλύπτοντας επιδιώξεις πίσω από την εικόνα που επιχειρείται να κατασκευαστεί.
«Αν οι ελίτ της Ευρώπης και της Ουάσινγκτον μπορούν να ισχυριστούν ότι 'θεράπευσαν' την Ελλάδα, μπορούν επίσης να αντικρούσουν τις επικρίσεις για τη λιτότητα στην ευρωζώνη. Επιπλέον, μπορούν να υπερασπιστούν αυτό το οικονομικό μοντέλο, που πριν από τρία χρόνια έμοιαζε να έχει θρυμματιστεί, χτυπώντας πάνω σε τοίχο», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
«Εδώ και μερικές εβδομάδες ανώτεροι αξιωματούχοι της Αθήνας προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι ήρθαν και πάλι οι ευτυχισμένες μέρες. Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει πλέον λόγο για το ελληνικό success story» σημειώνει ο αρθρογράφος, προσθέτοντας: «Το αφεντικό της Τράπεζας της Ελλάδος υποστηρίζει πως η χώρα έχει επανέλθει στο σωστό δρόμο. Ο ελληνικός Τύπος και μέρος του διεθνούς γνέφουν καταφατικά, ενώ οι κάτοχοι ελληνικών ή ευρωπαϊκών επενδυτικών αγαθών επικροτούν: ξεχάστε το Grexit και καλωσορίστε την Greecovery».
Ωστόσο, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε βαθιά ύφεση, η οικονομία νοσεί βαριά, το κράτος πρόνοιας καταρρέει, το ίδιο και οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ οι μισθοί έχουν πιάσει πάτο. Μάλιστα, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το 2014 η Ελλάδα θα εισέλθει στην έβδομη κατά σειρά χρονιά ύφεσης: ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι άνεργος, δύο στους τρεις νέους είναι επίσης άνεργοι και 400.000 οικογένειες στερούνται οποιουδήποτε εισοδήματος, τονίζει η βρετανική εφημερίδα.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com