Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ.....


Άρτεμις Παραδείσου


Πριν από μερικούς μήνες θα θεωρούνταν αδιανόητο  να συζητεί το ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο αυτοδιάλυσης του με στόχο να συγχωνευθεί μαζί με άλλα κόμματα σε έναν νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς.
Τώρα, όμως φαίνεται πως όλα είναι υπό συζήτηση. Η χθεσινή παρέμβαση του στελέχους της ΔΗΜΑΡ και πρώην στελέχους τουΠΑΣΟΚ Νίκου Μπίστη υπέρ της συγχώνευσης των δύο κομμάτων σε ένα νέο κόμμα που θα συγκροτηθεί το αργότερο μέσα στο Φθινόπωρο μάλλον έχει αρχίσει να συγκινεί κάποιους εντός της Ιπποκράτους.
Και πιθανότατα και την ηγεσία του κόμματος η οποία διαπιστώνει πλέον ότι οι κρυφοί άσοι έχουν εξαντληθεί και ότι ενδεχομένως η μοναδική δίοδος για την διάσωση του κόμματος είναι η ένταξή του σε ένα νέο κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας ακόμη κι αν αυτό απαιτήσει την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ.
Άλλωστε το τελευταίο διάστημα οι διατυπώσεις στις οποίες προβαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφήνουν ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπό την προϋπόθεση ότι όσοι συμφωνήσουν να μετέχουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα θα μηδενίσουν το κοντέρ.
Το θέμα είναι βεβαίως ότι στην Δημοκρατική Αριστερά αντιμετωπίζουν τις προτάσεις του στελέχους τους περίπου ως γραφικές.  Άρα, ούτε αυτό το σενάριο μπορεί να ευδοκιμήσει παρότι πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Γιώργος Φλωρίδης επικρότησαν την πρόταση Μπίστη λέγοντας ότι η ίδια πρόταση έχει κατατεθεί πριν από αρκετό καιρό, αλλά τότε δεν συγκίνησε κανέναν.
Στο μεταξύ το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κερδίσει χαμένο έδαφος βγάζοντας έξω από τα κομματικά γραφεία τον ίδιο του τον πρόεδρο. Σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος πηγαίνει στον Πειραιά για να συζητήσει για θέματα όπως η κρουαζιέρα, ο τουρισμός, το λιμάνι και οι αποκρατικοποιήσεις και οι υποδομές στην περιοχή.
Για την κάθοδο Βενιζέλου στο μεγάλο λιμάνι έχει κινητοποιηθεί όλος ο κομματικός μηχανισμός.
Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα συνοδεύσουν οι: Φώφη Γεννηματά, Θάνος Μωραίτης, Κώστας Τριαντάφυλλος, Δημήτρης Λιντζέρης, ενώ θα τον υποδεχτεί ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός μαζί με τους δύο αντιπεριφερειάρχες.newspost.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com